Ξεκίνησαν οι εγγραφές/μετεγγραφές μαθητών και μαθητριών στην Α΄ τάξη 2025-2026

Oι εγγραφές των μαθητών/ριών της Α΄ τάξης, για τη σχολική χρονιά 2025-2026 στα Δημόσια Δημοτικά Σχολεία, διεξάγονται ηλεκτρονικά από τις 7 μέχρι και τις 19 Ιανουαρίου 2025, υπενθυμίζει τους γονείς/ κηδεμόνες, το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (Υ.Π.Α.Ν).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, μέχρι σήμερα οι γονείς/κηδεμόνες θα έπρεπε να μεριμνήσουν για την εγγραφή τους στο CY Login και για την εγγραφή τους στο σύστημα eΔΕΑ και τη δημιουργία προφίλ γονέα/κηδεμόνα.

Από τις 7-20 Ιανουαρίου 2025, το σχολείο μελετά όλες τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών και ελέγχει την ορθότητά τους. Ελέγχει όλα τα συνημμένα ότι είναι αυτά που πρέπει να προσκομιστούν. Οι γονείς/κηδεμόνες ειδοποιούνται από το σχολείο, μέσω του συστήματος για έγκριση της εγγραφής ή για να συμπληρώσουν/επισυνάψουν συγκεκριμένα στοιχεία/δεδομένα/ πληροφορίες/έντυπα.

Μέχρι τις 22 Ιανουαρίου 2025, υποβάλλονται από τους γονείς/κηδεμόνες τα στοιχεία/ δεδομένα/πληροφορίες/έντυπα που υπολείπονται, ώστε να εγκριθεί η εγγραφή.

Από 21-23 Ιανουαρίου 2025, το σχολείο μελετά όλες τις ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφών για τις οποίες αναμένονταν στοιχεία/δεδομένα/πληροφορίες/έντυπα. Οι γονείς/κηδεμόνες ειδοποιούνται από το σχολείο, μέσω του συστήματος για έγκριση της εγγραφής.

Αν για οποιονδήποτε λόγο υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες, το σχολείο επικοινωνεί τηλεφωνικώς με τους γονείς/κηδεμόνες, ώστε αυθημερόν να ολοκληρωθούν όλες οι εγγραφές.

Από τις 23-26 Ιανουαρίου 2025 οι γονείς/κηδεμόνες θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση μετεγγραφής μόλις έχουν ενημέρωση από το σχολείο ότι η εγγραφή τους έχει εγκριθεί.

Γονείς/κηδεμόνες που θα αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα με την εγγραφή/ σύνδεσή τους στο CY Login μπορούν να επικοινωνούν με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη.

Επίσης, γονείς/κηδεμόνες που θα αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε πρόβλημα στα επόμενα βήματα (Προφίλ Γονέα, Προφίλ Μαθητή/Μαθήτριας, Αίτηση Εγγραφής, Αίτηση Μετεγγραφής) μπορούν να επικοινωνούν με αρμόδιο/α λειτουργό στο τηλέφωνο 22558618 ή με το σχολείο του παιδιού τους, για να τους βοηθήσουν σχετικά.

Οι αναθεωρημένες εκπαιδευτικές περιφέρειες, για τη σχολική χρονιά 2025-2026, έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Υ.Π.Α.Ν., με σκοπό τον έλεγχο των διευθύνσεων των κατοικιών των μαθητών/ριών, που παρουσιάζονται για εγγραφή (http://www.moec.gov.cy/dde/ekpaideftikes_perifereies_2025_26.html).

Οι εκπαιδευτικές περιφέρειες έχουν καταχωριστεί στο ηλεκτρονικό σύστημα eΔΕΑ, οπότε κατά τη διαδικασία υποβολής αίτησης για εγγραφή ενός παιδιού στην Α΄ τάξη, το σύστημα αυτόματα θα παρουσιάζει το σχολείο που πρέπει να εγγραφεί το παιδί, με βάση τη διεύθυνση κατοικίας του. Αν η διεύθυνση κατοικίας ενός παιδιού δεν είναι καταχωρισμένη στο σύστημα, καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να επικοινωνούν με το οικείο  Ε.Γ.Π, ώστε να καταχωρίζεται η οδός του παιδιού και να είναι εφικτή η εγγραφή του.

Οι εγγραφές όλων των μαθητών/ριών γίνονται στο Δημοτικό Σχολείο της εκπαιδευτικής τους περιφέρειας, εκτός αν έχουν μεγαλύτερα αδέλφια, τα οποία φοιτούν στις τάξεις Α΄-Ε΄ την παρούσα σχολική χρονιά. Στην περίπτωση αυτή καλούνται οι γονείς/κηδεμόνες να επικοινωνούν με το σχολείο στο οποίο φοιτούν τα μεγαλύτερα παιδιά τους, αν δεν είναι το σχολείο της εκπαιδευτικής τους περιφέρειας, για να τους καθοδηγούν πώς να κάνουν την εγγραφή του παιδιού της Α΄ τάξης, χωρίς να χρειαστεί η διαδικασία μετεγγραφής.

Σημειώνεται ότι, κατά την έναρξη της φοίτησης στην Α΄ τάξη των Δημοτικών Σχολείων, τον Σεπτέμβριο του 2025, θα είναι απαραίτητη η παρουσίαση επίσημου ενδεικτικού φοίτησης στην Προδημοτική τάξη από Δημόσιο/Κοινοτικό/εγγεγραμμένο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο (όχι Παιδοκομικό Σταθμό).

Οι κατάλογοι των εγγεγραμμένων Κοινοτικών/Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του Υ.Π.Α.Ν.: http://www.moec.gov.cy/dde/katalogoi_sxoleion.html.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ψυχανάλυση με... Αλγόριθμο: Μπορεί το ChatGPT να πάρει τη θέση του ψυχολόγου;
Απίθανα πλάσματα από τον βυθό της Ανταρκτικής έφερε στην επιφάνεια παγοθραυστικό
Επιτέθηκαν και μαχαίρωσαν κρατούμενο στις Κεντρικές Φυλακές-Είχε προηγηθεί θέμα με δημοσίευση βίντεο
BBC για Σαντορίνη: Μπορεί μια πανίσχυρη έκρηξη να καταστρέψει το ονειρεμένο ελληνικό νησί;
Κοριτσάκι που δεν μπορεί να ανοιγοκλείσει τα μάτια του ή να χαμογελάσει διαγνώστηκε με σπάνια διαταραχή
Την κλινική σημασία της υπνηλίας σκιαγραφεί Αμερικανίδα γιατρός-Συνδέεται με αυξημένους κινδύνους για την υγεία
Επιστολή Αμερικανών βουλευτών στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ-Κίνδυνος από την μεταφορά τουρκικών S-400 στη Συρία
Πώς έγινε το ατύχημα που οδήγησε σε ακρωτηριασμό δύο δακτύλων του χεριού του Άρη Μουγκοπέτρου
Οι δασμοί Τραμπ και οι εμπορικές σχέσεις στο επίκεντρο της επίσκεψης Βανς στην Ινδία
Τουρκικά ΜΜΕ: Συνεδρία συμβουλίου πρεσβυτέρων ΟΤΚ στα κατεχόμενα τον Μάιο