Τίθενται σε διαθεσιμότητα τέσσερις αστυνομικοί για την απόδραση-Σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες

Σε διαθεσιμότητα αναμένεται να τεθούν εντός της ημέρας οι τέσσερις αστυνομικοί που είχαν την ευθύνη φύλαξης του 39χρονου Ρουμάνου, που κατάφερε να αποδράσει χθες από το Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου νοσηλευόταν από την ημέρα των Θεοφανείων, αφότου φέρεται να κατάπιε λεπίδες.

Σύμφωνα με την βοηθό εκπρόσωπο Τύπου, Ελένη Κωνσταντίνου, ο Αρχηγός Αστυνομίας θα θέσει σε διαθεσιμότητα τα τέσσερα μέλη της Δύναμης, οι οποίοι κατά τον ουσιώδη χρόνο αντάλλαζα βάρδιες, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών για την υπόθεση και τη σύνταξη έκθεσης γεγονότων από την οποία αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό γύρω από τον τρόπο που ο 39χρονος κατάφερε να ξεγελάσει τα μέλη της Αστυνομίας και να διαφύγει.

Εξάλλου, ο Αρχηγός Αστυνομίας θα πρέπει να επιχειρήσει να εντοπίσει τα κενά και τις παραλείψεις που σημειώνονται, αφού είναι δεδομένο ότι τα πρωτόκολλα που ισχύουν ακόμα κι αν αυστηροποιήθηκαν, όπως είχε δηλώσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μάριος Χαρτσιώτης, δεν εφαρμόζονται κατά γράμμα, όπως φαίνεται εκ του αποτελέσματος.

Η εικόνα της Αστυνομίας, μετά από την απόδραση του 49χρονου Σουηδού, στις 22 Δεκεμβρίου τσαλακώθηκε για άλλη μια φορά, ωστόσο τότε, δεν εξετάστηκαν τα μέτρα που λαμβάνονται, ούτε σημειώθηκε οποιαδήποτε περαιτέρω εμβάθυνση, με αποτέλεσμα να οδηγηθούμε στη δεύτερη απόδραση, μία μέρα μετά τα Θεοφάνεια.

Υπενθυμίζεται ότι ο 39χρονος δραπέτης, συνελήφθη το βράδυ της Τρίτης, όταν εντοπίστηκε σε εργοστάσιο, στην περιοχή Λατσιών, περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το νοσοκομείο, έπειτα από πληροφορία πολίτη, ο οποίος εντόπισε άγνωστο πρόσωπο να κινείται στο χώρο. Όπως διαφάνηκε κατά τη σύλληψή του, ο υπόδικος δεν έφερε χειροπέδες, με την Αστυνομία να διερευνά κατά πόσον είχε οποιοδήποτε συνεργό ή συνεργούς.

Το πρωί, ο ύποπτος αναμενόταν να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου, ωστόσο προέκυψε ανατροπή δεδομένων, αφού οι ανακριτές της υπόθεσης αποφάσισαν να μην τον οδηγήσουν ενώπιον Δικαστηρίου αφού όπως είναι υπόδικος για άλλη υπόθεση, ενώ δεν αποκλείεται να καταχωρήσουν υπόθεση και για την απόδραση με την ολοκλήρωση των ερευνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Αυτοί οι δρόμοι επηρεάζονται την Τρίτη από την παρέλαση της 25ης Μαρτίου
Κόρη εντόπισε νεκρή τη μητέρα της στο μπάνιο-Εξετάζεται αν υπέστη ηλεκτροπληξία, η νεκροτομή δίνει απαντήσεις
ΒΙΝΤΕΟ: Επεισόδια σε διαδήλωση για την κράτηση του Ιμάμογλου στην κατεχόμενη Αμμόχωστο
Στις φλόγες οικία στη Πάφο-Στο νοσοκομείο οι τρεις ένοικοι
Ναυάγησε το πρώτο χρονοδιάγραμμα για το σύστημα κινητών στις Φυλακές-Ακόμη δεν προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός
Μπλοκάρουν τον αυτοκινητόδρομο οι κυνηγοί με αφορμή το διάταγμα της Θήρας-Ζητούν να τους ακούσει η Βουλή
ΒΙΝΤΕΟ: Στις φλόγες λυόμενη οικία στη Λευκωσία-Περιείχε κύλινδρα υγραερίου
Χειροπέδες σε 51 παράτυπους αλλοδαπούς-Επαναπατρίστηκαν 37, υπό κράτηση οι άλλοι 14
Χειροπέδες σε 60χρονο για την τηλεφωνική απάτη με ψευτογιατρούς και την κλοπή 5,500 ευρώ από ηλικιωμένη
Μετά από 12 χρόνια συνελήφθη 36χρονος για ληστεία εστιατορίου στη Λευκωσία