Ελληνικές πηγές δείχνουν ως επίκεντρο τη Συρία στην τριμερή Αιγύπτου, Κύπρου και Ελλάδας

Ιδιαίτερη σημασία αποδίδει η ελληνική κυβέρνηση στη σημερινή Τριμερή Σύνοδο, Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, που πραγματοποιείται στο Κάιρο καθώς οι ηγέτες των τριών χωρών αναμένεται να εκπέμψουν μήνυμα για τη στρατηγική σημασία της συνεργασίας τους, ως άξονα σταθερότητας σε μια περίοδο ανακατατάξεων στη Μέση Ανατολή και εν μέσω κρίσεων σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο,

Βασικό θέμα στην ατζέντα της Συνόδου αναμένεται να είναι οι περιφερειακές εξελίξεις με έμφαση στη Συρία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τριμερείς επαφές στην Αίγυπτο με την προσοχή στραμμένη στη Συρία και τις τουρκικές βλέψεις

Όπως σημειώνουν πηγές της ελληνικής κυβέρνησης, ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης θα επαναλάβει τη θέση της Ελλάδας για την ανάγκη μιας συμπεριληπτικής διαδικασίας με τη συμμετοχή όλων των Σύρων και θα εκπέμψει το μήνυμα ότι η νέα ηγεσία της Συρίας πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και ότι προστατεύεται τα δικαιώματα όλων των θρησκευτικών και εθνικών μειονοτήτων.

Παράλληλα, οι τρεις ηγέτες αναμένεται να εκπέμψουν μήνυμα ενίσχυσης της συνεργασίας σε ένα ευρύ φάσμα τομέων, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας και της ενεργειακής ασφάλειας – τομέας στον οποίο κυριαρχεί το έργο της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Αιγύπτου GREGY, το οποίο θα καταστήσει την Ελλάδα ενεργειακή γέφυρα της Αιγύπτου με την Ευρώπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Στην Κωνσταντινούπολη αντί στην Άγκυρα βρέθηκαν Ολγκίν-Φιντάν (pic)
Επιμονή Τατάρ με τη πρότασή του για τα οδοφράγματα-Δεν δείχνει καμία πρόθεση για συμφωνία
Σύσταση κοινής επιτροπής για τις περιουσίες προτείνει ο Όζερσαϊ
Μήνυμα Κόμπου στον Τατάρ για το ροκάνισμα χρόνου-«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να περιμένουμε ως το φθινόπωρο σε απραξία»
Στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας
Βλέπει Φιντάν στην Άγκυρα η Ολγκίν-Ακολουθούν οι επισκέψεις σε Αθήνα και Λονδίνο
Πλάι στο Σιζόπουλο οι πρώτες δηλώσεις Αναστασίου-Προτεραιότητά του βουλευτικές και επιστροφή διαγραφέντων
Βγήκε μπροστά ο Χατζηγεωργίου και απάντησε στην ACCEPT-«Ήμουν σε γάμο, ευχαριστώ για τη δωρεάν διαφήμιση»
Νέος πρόεδρος της ΕΔΕΚ ο Νίκος Αναστασίου-Αναλαμβάνει να οδηγήσει το κόμμα στις βουλευτικές του 2026
Πυρά ACCEPT κατά υποψήφιου του ΕΛΑΜ πως συμμετείχε στο pride και φωτογράφησε drag queen-«Προπαγάνδα» απαντά το κόμμα