Εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 39χρονος που απέδρασε από το νοσοκομείο Λευκωσίας-Ανοίγει το κεφάλαιο ευθυνών

Εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγες ώρες μετά την απόδραση του ο 39χρονος υπόδικος που ξέφυγε των αστυνομικών ενόσω κρατείτο «φρουρούμενος» στο νοσοκομείο Λευκωσίας, με τον Αρχηγό της Αστυνομίας να διατάσσει νέα έρευνα, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη άλλη μια, σε σχέση με την απόδραση του Σουηδού προ ημερών από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα, για την οποία τελούν υπό κράτηση μέλος της Αστυνομίας και δικηγόρος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, μετά από έρευνες, ο 39χρονος εντοπίστηκε και συνελήφθη περίπου ένα χιλιόμετρο μακριά από το νοσοκομείο, ενώ το πρωί αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του, σε σχέση με τα αδικήματα που προκύπτουν για την απόδραση του.

Ο 39χρονος, που βρίσκεται υπόδικος για υποθέσεις διαρρήξεων και κλοπών και κρατείτο στα αστυνομικά κρατητήρια, απέδρασε γύρω στις τέσσερις το απόγευμα, όπου είχε μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο στις 6 Ιανουαρίου 2025, αφού είχε καταπιεί μικρές λεπίδες τις οποίες αφαίρεσε από πλαστικό ξυραφάκι που του χορηγήθηκε για σκοπούς προσωπικής υγιεινής.

Ωστόσο, ενώ φρουρείτο από δύο μέλη της Αστυνομίας απέδρασε από το δωμάτιο στο οποίο νοσηλευόταν, κατάφερε να αποδράσει, παρά το γεγονός πως ήταν δεμένος με χειροπέδες, χωρίς να γίνει αντιληπτός.

Πλέον, αφού εντοπίστηκε και συνελήφθη, ανοίγει το κεφάλαιο ευθυνών, τις οποίες ο Αρχηγός Αστυνομίας διαβεβαίωσε πως θα αποδώσει, ενώ ενδέχεται αύριο να τεθούν σε διαθεσιμότητα τα μέλη που είχαν την ευθύνη της φρούρησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Υπόδικος ο νέος δραπέτης, φρουρείτο από δύο αστυνομικούς-Προηγήθηκε αυτοτραυματισμός του με λεπίδες

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τη δεύτερη απόδραση σε διάστημα μερικών ημερών, αφού προηγήθηκε η απόδραση του 49χρονου Σουηδού από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα, ο οποίος βέβαια πήρε σκυτάλη από τον ισοβίτη που ξέφυγε περί τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, το πάθημα δεν φαίνεται να γίνεται μάθημα για την Αστυνομία, ο πολιτικός προϊστάμενος της οποίας, μετά την απόδραση του ισοβίτη, έκανε λόγο για κατάρτιση και αυστηροποίηση πρωτοκόλλων, τα οποία βέβαια οι δύο τελευταίοι δραπέτες έστειλαν το μήνυμα πως επρόκειτο για «άνθρακα», επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά όσους έδειχναν πως η ουσία κρύβεται στην επάρκεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ποινή φυλάκισης πέντε ετών σε πρόσωπο για συμμετοχή σε λαθρεμπόριο μεταναστών και οργανωμένη εγκληματική ομάδα
Έπονται ανακοινώσεις για ΜΟΕ μετά την επόμενη συνάντηση Πρόεδρου και Τάταρ-Παραμένουν αγκάθι τα σημεία διέλευσης
Politico: Το σχέδιο της ΕΕ να αξιοποιήσει το πάγωμα των δασμών Τραμπ για να προμηθευτεί LNG-Τα δύο «αγκάθια»
Απόπειρα φόνου σε φαρμακείο στη Πάφο-Άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε δύο γυναίκες
Συμπλοκή σε νυχτερινό κέντρο στη Λεμεσό-Τραυματίστηκαν τρία πρόσωπα τα οποία τελικά συνελήφθησαν
Εκδήλωση διαμαρτυρίας του ΑΚΕΛ στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου λόγω υποστελέχωσης – Πώς απαντά ο ΟΚΥπΥ
Ανακοινώθηκε επίσημα η ένταξη Χαμπουλλά στο ΕΛΑΜ-Κατέρχεται υποψήφιος στη Λεμεσό
Δύο πρόσωπα υπέστησαν ακρωτηριασμό από κροτίδες το 2025-«Δεν μπορούμε να είμαστε όλοι παντού» απαντά η Αστυνομία
Πήγε στα γραφεία του Τμήματος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης και άρχισε να πετάει πέτρες-Χειροπέδες σε 52χρονο
Αντιδράσεις στο Μάντσεστερ για λογότυπο Τουρκοκύπριων φοιτητών που εμφανίζει την Κύπρο ως τμήμα της Τουρκίας