Απαντά στον Ντόναλντ Τραμπ η ΥΠΕΞ του Καναδά-«Δεν θα υποκύψουμε ποτέ στις απειλές»

Η υπουργός Εξωτερικών του Καναδά Μέλανι Τζολί διαμαρτυρήθηκε για τα σχόλια που έκανε νωρίτερα ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει την «οικονομική ισχύ» της Ουάσινγκτον εναντίον της γειτονικής, συμμαχικής χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Ευθείες στρατιωτικές απειλές Τραμπ για Γροιλανδία και Διώρυγα Παναμά-Μετονομάζει τον Κόλπο του Μεξικού σε «Κόλπο της Αμερικής»

«Τα σχόλια του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ δείχνουν παντελή έλλειψη κατανόησης του τι καθιστά τον Καναδά μια ισχυρή χώρα (…) Δεν θα υποκύψουμε ποτέ απέναντι στις απειλές», έγραψε η Τζολί σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ.

Capture

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε νωρίτερα, ο Τραμπ συνέχισε να προωθεί την ιδέα μια τεράστιας, εδαφικής επέκτασης των ΗΠΑ. Δεν είναι ωστόσο εφικτό να ξεδιαλύνει κανείς εάν πρόκειται για σοβαρά σχέδια του Ρεπουμπλικάνου ή για προκλητικές δηλώσεις με στόχο να αποσπάσει οικονομικές ή πολιτικές παραχωρήσεις από άλλες χώρες.

Μεταξύ άλλων, αρνήθηκε να αποκλείσει το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στη Γροιλανδία και στη Διώρυγα του Παναμά. Ο απόηχος της δήλωσης αυτής έφτασε μέχρι τα Ηνωμένα Έθνη. Όταν ρωτήθηκε για αυτό το ανήκουστο σενάριο δια της βίας προσάρτησης των δύο εδαφών από τις ΗΠΑ, ο εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ απάντησε: «Ο Χάρτης (των Ηνωμένων Εθνών) λέει με σαφήνεια ότι όλες οι χώρες μέλη οφείλουν να σέβονται την εδαφική ακεραιότητα των άλλων μελών».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ανακοίνωση Λευκού Οίκου για την Γενοκτονία των Αρμενίων χωρίς τον όρο «γενοκτονία»
Σε τροχιά εκλογών η ΕΔΕΚ-Παραιτήθηκαν και άλλοι αξιωματούχοι μετά τον Σιζόπουλο
Άλλαξαν γεμιστήρα την ώρα της εκτέλεσης οι δράστες-Βρέθηκαν πάνω από 30 κάλυκες στο σημείο
Ο Τραμπ δηλώνει ότι έχει δική του προθεσμία για τον ρωσικό πόλεμο
Αποχωρεί από την Προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μαρίνος Σιζόπουλος
Πενήντα αρχηγοί κρατών παρόντες στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Διαρροή 82.000 λίτρων πετρελαίου από διυλιστήριο στον Δούναβη
Ποιος είναι ο «Θαμνάκιας» που γάζωσαν στο Χαλάνδρι-Το παρελθόν του με την Greek Mafia
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Σκουλλί-Σκυτάλη στην Αστυνομία για διερεύνηση των αιτίων
Απαραίτητη η κρατική βούληση για τις λαμπρατζιές-«Το νομοσχέδιο από μόνο του δεν μπορεί να εγγυηθεί»