Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια σε Πάφο και Λεμεσό-Δεκάδες κολυμβητές βούτηξαν στα παγωμένα νερά

Με την παραδοσιακή λαμπρότητα εορτάστηκαν και φέτος τα Άγια Θεοφάνεια στην πόλη της Πάφου. Επίκεντρο του εορτασμού, όπως καθιερώθηκε εδώ και πολλές δεκαετίες, ήταν η περιοχή της Κάτω Πάφου.

Η Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός των Θεοφανείων τελέστηκαν στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, προϊσταμένου του Μητροπολίτη Πάφου Τυχικού, στην παρουσία των Αρχών της πόλης και Επαρχίας Πάφου. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

DOC.20250106.7792976.theofaniapafos1

Ακολούθως, γύρω στις 10.15, σχηματίστηκε η καθιερωμένη πομπή, η οποία κατέληξε στην αποβάθρα, στο Λιμανάκι Κάτω Πάφου, όπου τελέστηκε ο καθαγιασμός των Υδάτων. Την πομπή συνόδευσαν η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Ζαχαρία Ευαγγέλου και τμήμα της Εθνικής Φρουράς. Η πομπή διήλθε από τις οδούς Αγαπήνορος, Ικάρου, Κωνσταντίας, Θεοσκεπάστης και Αλκμήνης και μέσω των Λεωφόρων Ποσειδώνος και Αποστόλου Παύλου και κατέληξε στην προβλήτα στο Λιμανάκι. Δεκάδες κολυμβητές όλων των ηλικιών βούτηξαν στα παγωμένα νερά για την ανάσυρση του.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ευχήθηκε καλή φώτιση και όπως το νέο έτος αποτελέσει έτος λύτρωσης και ελπίδας για την πατρίδα μας.

DOC.20250106.7792975.theofaniapafos

Την ίδια ώρα, στη Λεμεσό, έχοντας σύμμαχο την ηλιοφάνεια και τον αίθριο καιρό, δεκάδες πολίτες βούτηξαν σήμερα στη θάλασσα για να λάβουν την ευλογία του Τιμίου Σταυρού στον καθιερωμένο καθαγιασμό των υδάτων, για τον εορτασμό των Άγιων Θεοφανείων.

Της τελετής, στην αποβάθρα του παλιού λιμανιού της πόλης, προηγήθηκε Θεία Λειτουργία, στον ιερό Ναό Αγίας Νάπας, της οποίας προέστη ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος, στην παρουσία του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριου Χαρτσιώτη, βουλευτών και Τοπικών Αρχών.

DOC.20250106.7792818.theofanialemesos2

Ακολούθησε πορεία προς την αποβάθρα του παλιού λιμανιού, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Λεμεσού, ενώ τιμές απέδωσε τμήμα της Εθνικής Φρουράς.

Ρίχνοντας τον σταυρό στη θάλασσα, ο Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος ευχήθηκε όπως «ο καλός Θεός να φωτίζει τις καρδιές όλων και τις ζωές μας».

DOC.20250106.7792820.theofanialemesos3

Εξάλλου, σε δήλωση του, ο Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως η γιορτή των Θεοφανείων είναι «μια πολύ μεγάλη μέρα για την Χριστιανοσύνη» και ευχήθηκε «το πνεύμα το Άγιο να μας φωτίσει όλους προκειμένου ο καθένας, στη ζωή του και στα καθήκοντα του, να έχει έναν βίο έντιμο, σώφρονα, υγιή και πάνω από όλα να αντεπεξέλθουμε στις δυσκολίες τις οποίες αντιμετωπίζουμε καθημερινά».

Τα Άγια Θεοφάνια γιόρτασε ο Δήμος Αμαθούντας, στην παραλία Αγίου Τύχωνα, χοροσταστατούντος του Επισκόπου Αμαθούντας Νικόλαου.

Στον Δήμο Κουρίου πραγματοποιήθηκαν τρεις καθαγιασμοί υδάτων για τα δημοτικά διαμερίσματα Ύψωνα (σιντριβάνι Ύψωνα), Επισκοπής – Ερήμης (παραλία Κουρίου) και Ακρωτηρίου (λιμανάκι Ακρωτηρίου).

DOC.20250106.7792815.theofanialemesos1

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνεχίζεται η μάχη με τις πυρκαγιές στο Ισραήλ-Τραυματίστηκαν 17 πυροσβέστες
Τρεις τραυματίες από την πτώση μεταλλική διαφημιστική κατασκευής στα κατεχόμενα
Ακινητοποίηση οχημάτων FORD που βρίσκονται υπό ανάκληση λόγω αερόσακων ΤΑΚΑΤΑ-Στη δημοσιότητα η λίστα
Ανάλυση BBC: Επτά συμπεράσματα για τη συμφωνία των ΗΠΑ με την Ουκρανία για τα ορυκτά-Ποιος κερδίζει τι
Επιμένει με την αναγνώριση του ψευδοκράτους ο Ερντογάν-«Θα εντείνουμε τις προσπάθειες»
Γυναίκα απεβίωσε τον περασμένο Σεπτέμβρη στην Πάφο και κηδεύθηκε σήμερα
Ηλεκτρονικές συνταγές και ιατρικά δεδομένα ταξιδεύουν με τους Κύπριους πολίτες-Εντός Μαΐου οι ανακοινώσεις
Η φυλακή στην οποία κρατήθηκε η Ουκρανή δημοσιογράφος-Η υποδοχή με ξυλοδαρμούς, τα βασανιστήρια και τα «ανθρώπινα έπιπλα»
Κύπρος, Ελλάδα και Ιταλία στέλνουν αεροσκάφη στο Ισραήλ για τις πυρκαγιές
Πάνω από 200 συλλήψεις σε πορείες για την Εργατική Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη (vids)