Φρίκη στην Ινδία-Οι αρχές ανακάλυψαν το πτώμα δημοσιογράφου θαμμένο σε σηπτική δεξαμενή λυμάτων

O Εποπτικός Οργανισμός των ΜΜΕ στην Ινδία ζήτησε τη διενέργεια μιας ενδελεχούς έρευνας μετά την ανακάλυψη του πτώματος ενός δημοσιογράφου θαμμένου μέσα σε μια σηπτική δεξαμενή λυμάτων, που είχε καλυφθεί με τσιμέντο.

Ο ανεξάρτητος δημοσιογράφος Μουκές Τσαντρακάρ, ηλικίας 28 ετών, είχε κάνει σειρά ρεπορτάζ σχετικά με τη διαφθορά και τη μαοϊκή εξέγερση, που συγκλονίζει εδώ και μισό αιώνα την πολιτεία Τσατίσγκαρ, στην κεντρική Ινδία.

Επιπλέον, ήταν υπεύθυνος για ένα δημοφιλές κανάλι στο YouTube, το «Bastar Junction».

Το ινδικό Συμβούλιο ΜΜΕ, το οποίο εξέφρασε την «ανησυχία» του για τη φερόμενη δολοφονία του Τσαντρακάρ, ζήτησε χθες το βράδυ σε ένα δελτίο Τύπου μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με την υπόθεση.

Πώς εντοπίστηκε ο δημοσιογράφος στην Ινδία

Η σορός του δημοσιογράφου βρέθηκε την 3η Ιανουαρίου στην πολιτεία Τσατίσγκαρ, όταν οι αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν το σήμα του κινητού τηλεφώνου του, αφότου η οικογένειά του ειδοποίησε την αστυνομία για την εξαφάνισή του.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των μαοϊστών ανταρτών, οι οποίοι λένε ότι αγωνίζονται για τα δικαιώματα των περιθωριοποιημένων γηγενών πληθυσμών στις κεντρικές περιοχές της Ινδίας, πλούσιες σε φυσικούς πόρους.

Ο Βίσνου Ντέο Σάι, πρωθυπουργός της πολιτείας Τσατίσγκαρ και μέλος του κυβερνώντος κόμματος στην Ινδία, χαρακτήρισε τον θάνατο του δημοσιογράφου «τραγικό» και υποσχέθηκε την «αυστηρότερη τιμωρία» για τους υπεύθυνους.

Τον περασμένο χρόνο, η Ινδία κατείχε την 159η θέση, εκ των συνολικά 180, στην παγκόσμια κατάταξη για την ελευθερία του Τύπου που καταρτίζουν οι Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δειτε Επισης

Η συγκλονιστική μαρτυρία ζεύγους που κάηκε το σπίτι τους στο Σούνι-«Δεν υπάρχει τίποτα, απολύτως τίποτα»
Διακόπτονται τα ντελίβερι για τέσσερις ώρες ελέω καύσωνα-Συστάσεις Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας
Συνεχίζεται η μάχη με τις αδηφάγες φλόγες σε Κύθηρα και Μεσσηνία-Κανένα ενεργό μέτωπο στην Αττική
Κυκλοφορούσε στον Πρόδρομο με φωτοβολίδα και κροτίδες 37χρονος-Έρευνες εάν σχετίζεται με ενδεχόμενους εμπρησμούς
Τσάκωσαν 41χρονο να κλέβει κεραμικά από οικοδομή στη Λάρνακα
Πολίτης αναγνώρισε αναζητούμενο για κλοπή από πρακτορείο στοιχημάτων και ενημέρωσε τις Αρχές-Συνελήφθη 26χρονος
Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο-Δίχρονη εντοπίστηκε νεκρή σε παραλία
Ο πυρηνικός σταθμός-ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή
Τραμπ και η Φον ντερ Λάιεν διαπραγματεύονται για τους δασμούς στη Σκωτία
Πέθανε στη φυλακή ο άνδρας που είχε δολοφονήσει εξάχρονο Παλαιστίνιο στο Ιλινόι