Σφοδρές χιονοπτώσεις στη Βρετανία-Έκλεισαν τα αεροδρόμια σε Μάντσεστερ και Λίβερπουλ

Σφοδρές χιονοπτώσεις προκάλεσαν σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις στην Αγγλία σήμερα το πρωί, όπου τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και του Λίβερπουλ έκλεισαν τους διαδρόμους τους προσγείωσης-απογείωσης.

Πολλά εκατοστά χιονιού έπεσαν στην Αγγλία και στην Ουαλία τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή.

Στο Δυτικό Γιορκσάιρ (βόρεια Αγγλία), το έδαφος καλύφθηκε σήμερα το πρωί από χιόνι ύψους 12 εκατοστών, έγινε γνωστό από τη βρετανική μετεωρολογική υπηρεσία Met Office.

Έως 40 εκατοστά χιονιού έπεσαν σε ορισμένες περιοχές σε υψόμετρο άνω των 300 μέτρων.

2025-01-05T110535Z_820821766_RC2M3CA566LW_RTRMADP_5_EUROPE-WEATHER-BRITAIN

Έκλεισαν τα αεροδρόμια του Μάντσεστερ και του Λίβερπουλ

Το αεροδρόμιο του Μάντσεστερ (βόρεια Αγγλία) ανέφερε στο Χ λίγο μετά τις 07.00 τοπική ώρα ότι οι διάδρομοι προσγείωσης απογείωσης παραμένουν κλειστοί. «Οι επιχειρήσεις θα επαναληφθούν το συντομότερο», επισήμανε το αεροδρόμιο, συστήνοντας στους επιβάτες να επικοινωνήσουν με την αεροπορική εταιρεία τους.

Στο αεροδρόμιο του Λίβερπουλ (βόρεια) «οι ομάδες εργάζονται πυρετωδώς για να καθαρίσουν τον διάδρομο προσγείωσης απογείωσης», που έχει επίσης κλείσει.

Η κυκλοφορία, αντιθέτως, ξεκίνησε εκ νέου στα αεροδρόμια του Μπέρμιγχαμ και του Μπρίστολ, όπου οι διάδρομοι προσγείωσης απογείωσης έκλεισαν τη νύχτα.

2025-01-05T105959Z_1774430897_UP1EL150UJXH8_RTRMADP_5_SOCCER-ENGLAND-LIV-MUN-REPORT

Προβλήματα στην κυκλοφορία στους δρόμους

Οι χιονοπτώσεις προκάλεσαν επίσης προβλήματα στην κυκλοφορία στους δρόμους.

Η διαχειρίστρια εταιρεία National Highways είπε πως πολλοί δρόμοι στη βόρεια Αγγλία έκλεισαν τη νύχτα.

Στο Χαμσάιρ (νότια Αγγλία), ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου προς τα βόρεια έκλεισε σήμερα το πρωί λόγω των πλημμυρών που προκάλεσε το χιόνι το οποίο έπεσε κατά τη διάρκεια της νύχτας, σύμφωνα με τη National Highways.

Η διαχειρίστρια εταιρεία προειδοποιεί για το ενδεχόμενο παγετού σε πολλούς δρόμους.

Επιπλέον, τουλάχιστον μία σιδηροδρομική γραμμή, στην περιοχή του Λιντς (βόρεια), έκλεισε.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση έπληξαν πολλά νοικοκυριά στην Αγγλία και την Ουαλία.

Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί σήμερα σε πολλές περιοχές της Αγγλίας, σύμφωνα με το Met Office.

Ολλανδία: Δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν στο αεροδρόμιο Σίπχολ λόγω της κακοκαιρίας

Τουλάχιστον 70 πτήσεις ακυρώθηκαν και σε άλλες υπήρξαν καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ λόγω των ισχυρών χιονοπτώσεων, δήλωσε σήμερα ένας εκπρόσωπος Τύπου.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, εκχιονιστικά μηχανήματα άρχισαν να απομακρύνουν το χιόνι στο αεροδρόμιο σήμερα νωρίς το πρωί και το Σίπχολ αναμένεται να λειτουργεί εκ νέου γύρω στο μεσημέρι. Εντούτοις, ενδέχεται να υπάρχουν καθυστερήσεις.

Τελευταία ημέρα των σχολικών διακοπών στην Ολλανδία και ένα λεπτό στρώμα χιόνι έχει καλύψει τμήματα του Άμστερνταμ

Πηγή: ΑΠΕ/AFP/Reuters

Δειτε Επισης

Ανάλυση: Ο Τραμπ υποσχέθηκε λύση σε 100 μέρες στην Ουκρανία, αλλά... δεν προλαβαίνει -
Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος επισκέφθηκε για πρώτη φορά τη Δαμασκό μετά από 16 χρόνια
Στη δημοσιότητα πάνω από 10.000 σελίδες αρχείων για τη δολοφονία του Ρόμπερτ Κένεντι
Και ο Τραμπ απειλεί Ουκρανία και Ρωσία ότι θα αποχωρήσει από τις συνομιλίες αν δεν επιτευχθεί συμφωνία
Ακροδεξιός ευρωβουλευτής στην Πολωνία εισέβαλε σε νοσοκομείο για να σταματήσει άμβλωση
Το Πεκίνο διαμαρτύρεται για τα μέτρα των ΗΠΑ κατά του ναυπηγικού του τομέα
Αναβίωσε και φέτος το φρικιαστικό έθιμο της σταύρωσης πιστών στις Φιλιππίνες (pics)
Αθλιότητα σε σπίτι στη Βρετανία-Τουλάχιστον 80 σκυλιά ζούσαν σε αδιανόητες συνθήκες
Νέο φιάσκο με το φεστιβάλ Fyre-Πουλούσε εισιτήρια του ενός εκατομμυρίου και το ανέβαλε επ’ αόριστον
Εγκεφαλικά νεκρή και η δεύτερη γυναίκα από την κρυοθεραπεία σε γυμναστήριο στη Γαλλία