Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς ανακοίνωσε τα ονόματα των τριών ομήρων που θα απελευθερωθούν

Οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ-Κάσαμ, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, ανακοίνωσε τα ονόματα των ομήρων που θα απελευθερωθούν αύριο στην Λωρίδα της Γάζας.

Πρόκειται για τους Οφερ Καλντερόν, Κιθ Σίγκελ και Γιάρντεν Μπίμπας, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των Ταξιαρχιών Εζεντίν Αλ-Κάσαμ Αμπού Ομπέιντα στον λογαριασμό του στο Telegram.

Ο Γιάρντεν Μπίμπας είναι ο πατέρας του μωρού, του Κφιρ, που ήταν μόλις εννέα μηνών όταν απήχθη, και του Αριελ, που ήταν τεσσάρων ετών κατά την επίθεση της Χαμάς την 7η Οκτωβρίου 2023.

Δεν είναι γνωστή η τύχη του Κφιρ, του Αριελ και της μητέρας τους, της Σίρι, που απήχθησαν ταυτόχρονα. Η Χαμάς είχε ανακοινώσει περί τα τέλη του 2023 ότι σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ισραηλινού βομβαρδισμού κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου στην Γάζα.

Ο Αμερικανοϊσραηλινός Κιθ Σίγκελ, ο οποίος απήχθη μαζί με την σύζυγό του Αβίβα, εμφανίσθηκε σε βίντεο της Χαμάς πέρυσι. Η σύζυγός του απελευθερώθηκε κατά την πρώτη ανταλλαγή ομήρων/κρατουμένων τον Νοέμβριο 2023.

Τα παιδιά του Οφερ Καλντερόν Ερέζ και Σαχάρ, που είχαν απαχθεί μαζί του, απελευθερώθηκαν επίσης κατά την πρώτη ανταλλαγή.

Βάσει της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, 33 όμηροι θα πρέπει να απελευθερωθούν συνολικά κατά τις έξι πρώτες εβδομάδες της εκεχειρίας με αντάλλαγμα την απελευθέρωση εκατοντάδων παλαιστινίων κρατουμένων, πολλοί από τους οποίους εκτίουν ποινές ισόβιας κάθειρξης.

Δεκαπέντε όμηροι, ανάμεσά τους πέντε ταϊλανδοί εργάτες, και 400 παλαιστίνιοι κρατούμενοι έχουν μέχρι στιγμής ανταλλαγεί.

Ενενήντα παλαιστίνιοι κρατούμενοι, ανάμεσά τους εννέα ισοβίτες και 81 καταδικασμένοι σε πολυετείς ποινές θα ανταλλαγούν με τους τρεις ισραηλινούς ομήρους.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Αξιωματούχος της Χαμάς υποστηρίζει ότι η οργάνωση θα απορρίψει τη νέα πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα
Οι δασμοί Τραμπ διατηρούνται σε ισχύ από Εφετείο μέχρι να εξεταστεί η υπόθεση
Απαγγέλθηκαν κατηγορίες για επτά αδικήματα στον 53χρονο οδηγό που σόκαρε το Λίβερπουλ
Το Ισραήλ υπέγραψε την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα-Δεν απάντησε η Χαμάς
Πρόκληση Ερντογάν για την Άλωση-«Κωνσταντινούπολη και Αγία Σοφία για πάντα δικές μας»
Πανικός σε πτήση για Μπέρμιγχαμ-Μεθυσμένος γρονθοκόπησε αεροσυνοδό και φώναζε ότι το αεροπλάνο θα πέσει
Ο Νετανιάχου αποδέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Η Χαμάς εξετάζει τη νέα αμερικανική πρόταση για κατάπαυση πυρός στη Γάζα
Τρεις νεκροί και τρεις τραυματίες από την κατάρρευση υπόστεγου σε κτηνοτροφική μονάδα στην Ισπανία
Η Κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω-Δίνει 30 ημέρες στο Χάρβαρντ να αντικρούσει τον αποκλεισμό ξένων φοιτητών