Ορθή έκρινε την απέλαση Ευρωπαίου που καταδικάστηκε για παιδική πορνογραφία το Διοικητικό Δικαστήριο

Ως ορθή και νόμιμη έκρινε το Διοικητικό Δικαστήριο την απόφαση του Τμήματος Μετανάστευσης να εκδώσει διατάγματα κράτησης και απέλασης Ευρωπαίου πολίτη, ο οποίος είχε καταδικαστεί από Επαρχιακό Δικαστήριο σε ποινή φυλάκισης, για το αδίκημα της κατοχής παιδικής πορνογραφίας.

Σε ανακοίνωσή της, η Νομική Υπηρεσία αναφέρει πως το αδίκημα εντάσσεται στις ιδιαζόντως σοβαρές μορφές σεξουαλικής κακοποίησης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης παιδιών και εμπίπτει στους τομείς της ιδιαιτέρως σοβαρής εγκληματικότητας της ΕΕ.

Την εν λόγω απόφαση εξέδωσε το Διοικητικό Δικαστήριο, στις 29 Ιανουαρίου 2025, ενώπιον του οποίου ο αιτητής είχε καταχωρίσει προσφυγή, ζητώντας την ακύρωση των διαταγμάτων που εκδόθηκαν εναντίον του.

Όπως τόνισε το Διοικητικό Δικαστήριο, αξιολογώντας τα ενώπιον του στοιχεία, η απόφαση για την έκδοση των διαταγμάτων κράτησης και απέλασης εναντίον του συγκεκριμένου προσώπου, δεν εδράστηκε απλώς στην ποινική καταδίκη εφ’ αυτής, ούτε και επρόκειτο περί αυτοματοποιημένης απέλασης εξαιτίας της ύπαρξης ποινικής καταδίκης.

Τουναντίον, σημείωσε οι αρμόδιες Αρχές προχώρησαν περαιτέρω αξιολογώντας και τεκμηριώνοντας, λαμβανομένης υπόψη της φύσης των αδικημάτων, κατά πόσον η προσωπική συμπεριφορά του εν λόγω προσώπου συνιστά πραγματική, ενεστώσα και επαρκώς σοβαρή απειλή, στρεφόμενη κατά θεμελιώδους συμφέροντος της κοινωνίας.

Το Διοικητικό Δικαστήριο έκρινε, περαιτέρω, ότι η απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου να παραπέμψει σε εποπτεία τον αιτητή μετά την αποφυλάκισή του, με σκοπό την πρόληψη και ελαχιστοποίηση της υποτροπής του, δεν αποτελεί μέτρο εναλλακτικό της απέλασης, ούτε και καθιστά την απόφαση για απέλαση δυσανάλογο μέτρο, αφού ο σκοπός που τείνει να εξυπηρετήσει έκαστο μέτρο είναι εντελώς διαφορετικό. 

Εκ μέρους του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, την υπόθεση χειρίστηκε η  Δικηγόρος της Δημοκρατίας Α’, Κάτια Χατζηδημητρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Το ισραηλινό χτύπημα στη Δαμασκό σε live μετάδοση από τηλεοπτικά κανάλια
Απορρίφθηκε η έφεση του ΥΠΑΝ για διαδοχικές ετήσιες συμβάσεις παροχής υπηρεσιών
Πάνω από 500 οι αδειοδοτημένες δομές προσχολικής ηλικίας στους καταλόγους ΥΚΕ
Ισραηλινή επίθεση στη Δαμασκό-Για κτύπημα στο Αρχηγείου του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Συρίας κάνουν λόγο οι IDF
Καλή ευκαιρία θεωρεί την πολυμερή η Αννίτα για να προβληθούν οι θέσεις μας υπέρ της επανέναρξη-«Η μόνη που πρέπει να εκτίθεται είναι η Τουρκία»
Ποινή φυλάκισης ενός έτους και οκτώ μηνών στον Ιμάμογλου αλλά όχι πολιτική απαγόρευση
Παραπέμπει σε Ήλιος, Μαρί και Συνεργατισμό για το πόρισμα ΤΑΚΑΤΑ το Άλμα-«Η κρατική αδράνεια σκοτώνει»
Διευκρινίσεις από Τμήμα Αλιείας-«Μόνο ένα περιστατικό ρύπανσης από πετρελαιοειδή σε θάλασσα της Λεμεσού»
Εξέλιξη στην υπόθεση βιασμού της Ν.Τ μετά την ανταλλαγή επιστολών-Εξαιρείται ο Αγγελίδης από τον χειρισμό κατόπιν αιτήματός της
Συνεχίζονται οι απάτες με δήθεν πληρωμή εξωδίκων-Απέσπασαν 14 χιλιάδες από 32χρονη