Σαράντα ημέρες μετά το δυστύχημα στα Τέμπη δόθηκε εντολή να καταστραφεί βιολογικό υλικό των θυμάτων

Ένα έγγραφο ντοκουμέντο, το οποίο συντάχθηκε μόλις 40 μέρες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αποκαλύπτει το MEGA και ο αστυνομικός συντάκτης των «Νέων» και του «Βήματος», Βασίλης Λαμπρόπουλος.

Με αυτό το έγγραφο, ο ανακριτής είχε ζητήσει την καταστροφή δειγμάτων αίματος και επιχρισμάτων των 57 θυμάτων της τραγωδίας.

Συγκεκριμένα, στις 10 Απριλίου του 2023 ο ανακριτής έστειλε δύο έγγραφα στην Τροχαία με τα οποία ζητούσε από το νοσοκομείο να καταστραφούν τα φιαλίδια αίματος που έχουν ληφθεί για δείγμα DNA. Τα συγκεκριμένα δείγματα θα μπορούσαν να κρατηθούν και να γίνουν τοξικολογικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί εάν ο θάνατος προήλθε από τα τοξικά αέρια, από τη φωτιά ή από τη σύγκρουση.

Όπως είπε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, σύμφωνα με την αστυνομία, τα δείγματα καταστράφηκαν μόλις σε 40 ημέρες ενώ συνήθως κρατούνται μέχρι και 7-8 μήνες.

Η Ιωάννα Μάνδρου, επικεφαλής του δικαστικού ρεπορτάζ του MEGA, ανέφερε πως σύμφωνα με την πλευρά του ανακριτή πρόκειται για μία τυπική διαδικασία που ακολουθείται πάντα και δεν πρόκειται για φιαλίδια αλλά ελάχιστη ποσότητα βιολογικού υλικού που είχε χρησιμοποιηθεί για την ταυτοποίηση των νεκρών.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Μητσοτάκης για Τέμπη: Το τότε απίθανο σενάριο για το φορτίο, ίσως είναι πιθανό

Δειτε Επισης

Στην ελληνική Βουλή η δικογραφία για Καραμανλή και Σπίρτζη για τα Τέμπη
Ενώπιον της ανακρίτριας ο βιολογικός πατέρας του τρίχρονου Άγγελου που κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Ελλάδα
Νεαρή κατήγγειλε πως κακοποιήθηκε από 48χρονο στην Ελλάδα-Την χτύπησε και την παράτησε στον δρόμο
Άγρια συμπλοκή στις φυλακές στο Ναύπλιο-Επτά συλλήψεις και πέντε τραυματίες
Η περιγραφή της 18χρονης υπαλλήλου καφέ στη Νέα Ιωνία που παρενόχλησε θαμώνας-«Είπε έχει εμμονή μαζί μου»
Εκδίδουν διεθνές ένταλμα σύλληψης για τη δολοφονία Μοσχούρη-Στο Ντουμπάι ο εκτελεστής «Έντικ»
«Άδειασαν στο πτώμα ακόμα μία δεσμίδα σφαίρες»-Τι αναφέρει αυτόπτης μάρτυρας του φόνου του «Θαμνάκια»
Πήγε να διασκεδάσει σε κλαμπ με όπλο γεμάτο σφαίρες στην Ελλάδα-Συνελήφθη από την Αστυνομία
Το παρελθόν του «Θαμνάκια» στην Greek Mafia, η εμμονή με την γυμναστική και το τελευταίο Πάσχα
Τι βρήκαν στο σπίτι του δολοφονημένου Γιώργου Μοσχούρη οι Αρχές-Γιατί ερευνούν το αυτοκίνητό του