Ισραηλινά ΜΜΕ: Εντός Σαββατοκύριακου αίρονται τα ισραηλινά μέτρα για αεροδρόμιο Πάφου

Οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας αναμένεται να άρουν τα έκτακτα μέτρα ασφάλειας που σχετίζονται με τα δρομολόγια των ισραηλινών αεροπορικών εταιρειών προς και από το αεροδρόμιο Πάφου εντός του ερχόμενου Σαββατοκύριακου.

Την είδηση μετέδωσε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα η ισραηλινή κρατική τηλεόραση επικαλούμενη καλά πληροφορημένες πηγές που πρόσκεινται στις υπηρεσίες εθνικής ασφαλείας.

Στο σχετικό ρεπορτάζ της ισραηλινής κρατικής τηλεόρασης διευκρινίζεται ότι ο λόγος της λήψης έκτακτων μέτρων ασφαλείας δεν σχετίζεται με τις εγκαταστάσεις και την υλικοτεχνική υποδομή του αεροδρομίου Πάφου.

Νωρίτερα η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Κύπρο σε δήλωση  επεσήμανε πως υπό το φως διάφορων ζητημάτων ασφαλείας, ελήφθη η απόφαση να πραγματοποιούνται προσωρινά οι πτήσεις των ισραηλινών αεροπορικών εταιρειών, προς και από την Κύπρο, στη Λάρνακα.

Επεσήμανε ακόμη πως «η κατάσταση θα συνεχίσει να παρακολουθείται και να αξιολογείται στενά σε πλήρη συνεργασία με τις τοπικές αρχές".

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αναφορικά με την απόφαση της ισραηλινής Υπηρεσίας Εσωτερικής Ασφαλείας να δώσει εντολή στις αεροπορικές εταιρείες ELAL, Arkia και Israir να μεταβάλουν τα δρομολόγια όλων των πτήσεών τους προς την Κύπρο, προκειμένου όλα τα αεροσκάφη τους να προσγειώνονται αποκλειστικά στο αεροδρόμιο της Λάρνακας και όχι σε αυτό της Πάφου, η Πρεσβεία του Ισραήλ στη Λευκωσία απάντησε πως “υπό το φως διάφορων ζητημάτων ασφαλείας, ελήφθη απόφαση να πραγματοποιούνται προσωρινά οι πτήσεις ισραηλινών αεροπορικών εταιρειών - προς και από την Κύπρο - στη Λάρνακα».

Η κατάσταση, πρόσθεσε, «θα συνεχίσει να παρακολουθείται και να αξιολογείται στενά σε πλήρη συνεργασία με τις τοπικές αρχές».

«Λειτουργεί κανονικά»

Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Μεταφορών διευκρινίζει ότι το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά.

Όπως αναφέρει το αεροδρόμιο Πάφου λειτουργεί κανονικά παρά το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε πρόσφατα και αφορούσε το ράδιο-βοήθημα κατεύθυνσης.

Μάλιστα, υπογραμμίζεται ότι το πρόβλημα δεν επηρεάζει την ασφάλεια των πτήσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Διόρισε τον νέο «πρέσβη του στα κατεχόμενα ο Ερντογάν
Μήνυμα Χριστοδουλίδη για δημιουργία συνθηκών που θα διευκολύνουν την επιχειρηματική δραστηριότητα
Κυβερνητικά «γενέθλια» ανάμεσα σε προκλήσεις και επιτεύγματα
Επιλογές χρηματοδότησης της άμυνας της ΕΕ και στήριξη στην Ουκρανία θα συζητήσουν οι 27
Τουρκία και Τατάρ πάνε στη Γενεύη για να δώσουν το μήνυμα για δύο κράτη
Στη μόνιμη επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για τα Ψηφιακά Εργαλεία μίλησε ο Ιωάννης Γεωργούλας
Στην Κύπρο το βασιλικό ζεύγος της Ολλανδίας-Θα γίνουν δεκτοί στο Προεδρικό
Διαμαρτυρία στη ΚΣΣΕ για παράνομη επίσκεψη Τούρκων μελών της στα κατεχόμενα
Επίσκεψη ευρωβουλευτή Λουκά Φουρλά στο Βελιγράδι-«Είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε τη Σερβία στην Ευρωπαϊκή της πορεία»
Χωρίς αναφορά στο Κυπριακό η ανακοίνωση τουρκικής προεδρίας για επικοινωνία Ερντογάν-Κόστα