Ο Μακρόν κάλεσε τον Νετανιάχου να αποσύρει δυνάμεις που είναι ακόμη στον Λίβανο

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν ζήτησε σήμερα από τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου να «αποσύρει τις δυνάμεις του που εξακολουθούν να είναι παρούσες στον Λίβανο», ανέφερε η γαλλική προεδρία επικαλούμενη τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των δύο ηγετών.

«Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε στον πρωθυπουργό τη σημασία να μην υπονομεύει τίποτα τις προσπάθειες των νέων λιβανικών αρχών να αποκαταστήσουν την εξουσία του κράτους σε όλη την επικράτεια της χώρας τους», ανέφερε η γαλλική προεδρία.

Ωστόσο, δεν υπήρξε ανοιχτή αναφορά στους 15 ανθρώπους που σκοτώθηκαν σήμερα στον νότιο Λίβανο από πυρά του ισραηλινού στρατού, όπως υποστηρίζουν οι λιβανικές αρχές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Πήρε θέση και για τη μαντήλα ο Ερντογάν-«Αν προσπαθήσετε να την πειράξετε θα μας βρείτε απέναντί σας»
Πέντε άτομα επέζησαν για 36 ώρες πάνω σε ένα αεροπλάνο περικυκλωμένο από αλιγάτορες στον Αμαζόνιο
Αιμόφυρτος εντοπίστηκε άνδρας στη Λεμεσό-Ενδεχομένως να έπεσε από ύψος, πληροφορία για παρουσία δεύτερου προσώπου
Διαψεύδει τα περί σύλληψης του γενικού του γραμματέα στα κατεχόμενα το Volt-«Είναι καλά»
Ο Ζελένσκι αποκάλυψε τι είπε με τον Τραμπ στο Βατικανό-Τι σηματοδοτεί η στροφή στις σχέσεις τους
Σήκωσε το γάντι και απάντησε στο ΑΚΕΛ για τη μετάβαση στο Ισραήλ ο Πρόεδρος-«Είδατε τη συμμετοχή στην εκδήλωση»
Καταγγέλλει τον Ερντογάν για περιφρόνηση του ΟΗΕ και υπόσκαψη της προσπάθειας προόδου το ΥΠΕΞ
Τρίτη συνεχόμενη κίτρινη προειδοποίηση Μετεωρολογικής-Έντονα καιρικά φαινόμενα και την Κυριακή
Στάθηκε στην αντίδραση Τ/κ και αποκατέστησε την πραγματικότητα ο ΠτΔ-«Δεν ανέμενα κάτι διαφορετικό από Ερντογάν»
Το ξεκόβει για κυπριακά πλοία σε λιμάνια της Τουρκίας ο Ερντογάν-Χαϊδεύει τους σφετεριστές ε/κ περιουσιών