Στις Βρυξέλλες η Υπουργός Γεωργίας-Παρουσιάζει το πρόγραμμα των MED9 για τη λειψυδρία

Την κοινή θέση των MED9 για την λειψυδρία θα παρουσιάσει στους Ευρωπαίους ομολόγους της η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Μαρία Παναγιώτου. 

Η κ. Παναγιώτου μεταβαίνει στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στο Συμβούλιο Υπουργών Γεωργίας και Αλιείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα ανακοίνωση του Υπουργείου, η κ. Παναγιώτου θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο την κοινή θέση των Υπουργών Γεωργίας των εννέα μεσογειακών κρατών (MED9), που στάλθηκε γραπτώς προς τους αρμόδιους Εκτελεστικούς Αντιπροέδρους και Επιτρόπους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με θέμα τη λειψυδρία.

«Πρόκειται για ακόμα ένα κοινό βήμα των MED9, με στόχο να ληφθούν μέτρα για τις αυξημένες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα μεσογειακά κράτη μέλη λόγω επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής», αναφέρεται. 

Επιπλέον, όπως σημειώνεται, κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου, η Πολωνική Προεδρία αναμένεται να παρουσιάσει το πρόγραμμα εργασιών της και τις προτεραιότητές της για τους τομείς της γεωργίας και της αλιείας.

Οι Υπουργοί Γεωργίας θα έχουν επίσης την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις για κανονισμούς που στοχεύουν στην ενίσχυση της θέσης των γεωργών στην αλυσίδα τροφίμων, με έμφαση στην καταπολέμηση αθέμιτων εμπορικών πρακτικών. Στο τραπέζι των συζητήσεων θα βρεθούν και σημαντικά εμπορικά ζητήματα που επηρεάζουν τον ευρωπαϊκό γεωργικό τομέα.

Η Υπουργός αναμένεται να επιστρέψει στην Κύπρο την Τρίτη.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί του Τζόκερ για τα 3.000.000 ευρώ
Παίρνει αποφάσεις για τον αποτειχισμένο ιερέα ο Αρχιεπίσκοπος-Ανοικτό το ενδεχόμενο για νέα έκτακτη Σύνοδο
«Είναι ο λυγμός της μάνας που κοίταζε το άδειο δωμάτιο του παιδιού της»-Τιμήθηκαν οι ήρωες του Παλαίκυθρου
Πράσινο Βουλής για αυτόματη εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους-Για «ιστορική μέρα» κάνει λόγο ο ΠτΔ
Ο Νετανιάχου αποδέχεται την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Αύξηση ποσοστού αιγοπρόβειου βιολογικού γάλακτος στο χαλλούμι ζητούν οι παραγωγοί
Σήκωσε το γάντι η ΥΠΑΝ, απαντά ξανά σε ΟΕΛΜΕΚ-«Το ερώτημα είναι αν έχουμε το θάρρος να προχωρήσουμε»
«Διαφωνώ» είπε στο σχέδιο αξιολόγησης το 91,85% στο δημοψήφισμα ΟΕΛΜΕΚ
Προσεχώς νέα σχέδια επιχορήγησης ηλεκτρικών οχημάτων-Προσπάθεια να επωφεληθούν ευάλωτοι και μεσαία τάξη
Το σκεπτικό του δήμου Λευκωσίας για το άνοιγμα της Μακαρίου-Διασκέδασε ανησυχίες ο Προύντζος