Η Meta θα δαπανήσει 65 δισ. δολάρια για την τεχνητή νοημοσύνη-Μεγάλες επενδύσεις εντός του 2025

Η Meta σχεδιάζει να δαπανήσει έως και 65 δισεκατομμύρια δολάρια το 2025 για έργα που σχετίζονται με την τεχνητή νοημοσύνη, δήλωσε ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ.

Η εταιρεία σχεδιάζει την κατασκευή ενός γιγαντιαίου κέντρου δεδομένων ενώ θα κάνει προσλήψεις σε ομάδες τεχνητής νοημοσύνης, όπως ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ, σύμφωνα με το Reuters.

Η εταιρεία σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για την κατασκευή ενός κέντρου δεδομένων «τόσο μεγάλου που θα καλύπτει ένα σημαντικό μέρος του Μανχάταν», ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ. Η Meta σχεδιάζει να φέρει περίπου ένα γιγαβάτ υπολογιστικής ισχύος σε απευθείας σύνδεση το 2025 και προβλέπεται να τελειώσει το έτος με περισσότερες από 1,3 εκατ. μονάδες επεξεργασίας γραφικών, πρόσθεσε.

«Πρόκειται για μια τεράστια προσπάθεια και τα επόμενα χρόνια θα οδηγήσει τα βασικά προϊόντα και τις δραστηριότητές μας, θα ξεκλειδώσει ιστορική καινοτομία και θα επεκτείνει την αμερικανική τεχνολογική ηγεσία», σημείωσε ο Ζούκερμπεργκ.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Επιστολή στον Τραμπ από μέλη του Κογκρέσου-Ο Ερντογάν εδώ και χρόνια απειλεί να εισβάλει σε Ελλάδα και Ισραήλ
Παραβίαση κατάπαυσης πυρός από τη Ρωσία καταγγέλλει η Ουκρανία
Πώς επιλέγει ένας Πάπας το όνομά του-Ποια είναι τα «ανεπιθύμητα»
Τα συγχαρητήρια του Ντόναλντ Τραμπ στον νέο Πάπα-«Μεγάλη τιμή που είναι Αμερικανός»
Ποιος είναι ο Λέων ΙΔ΄, o πρώτος Πάπας από τις ΗΠΑ-Θεωρείται συνεχιστής του Φραγκίσκου
Νέος Πάπας ο Αμερικανός Ρόμπερτ Πρέβοστ-Πήρε το όνομα Λέων 14ος
Νέοι βομβαρδισμοί από την Ινδία στο Κασμίρ-Εκρήξεις στο αεροδρόμιο της Τζαμού
Λευκός καπνός στην Καπέλα Σιξτίνα-Εξελέγη νέος Πάπας στην τέταρτη ψηφοφορία
Ο Τραμπ ανακοίνωσε εμπορική συμφωνία ΗΠΑ με Βρετανία-Ποια προϊόντα εξαιρούνται από τους δασμούς
Σε εξέλιξη η νέα ψηφοφορία για την εκλογή του Πάπα-Live εικόνα από το Βατικανό