Άρχισε να κερδίζει έδαφος ο «συμβιβασμός δύο κρατών» ισχυρίζεται ο Οσμάν Ερτούγ

«Κερδίζει έδαφος ο συμβιβασμός των δυο κρατών» σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρώην διαπραγματευτή της τ/κ πλευράς, Οσμάν Ερτούγ, ο οποίος σε δηλώσεις του ανέφερε ότι εάν οι συνομιλίες δεν αποδώσουν, θα συνεχίσουν «ως δύο κράτη στο νησί».

Σύμφωνα με τον ΓΤΠ, η «Κίπρις» γράφει ότι ο κ. Ερτούγ μιλώντας στην «Kıbrıs TV» ισχυρίστηκε ότι η τ/κ πλευρά κατέβαλε για 12 χρόνια προσπάθειες προκειμένου να κάνει τους Ελληνοκύπριους να αναφερθούν σε «ομοσπονδία» και ισχυρίστηκε ότι «η αποδοχή της αντίληψης των δύο κρατών δεν είναι κάτι που θα συμβεί σε ένα ή δύο μήνες ή ένα ή δύο χρόνια. «Απ’ εδώ και πέρα, απαιτείται υπομονή και προσπάθεια», δήλωσε.

Ο Ερτούγ δήλωσε στη συνέχεια ότι το Κυπριακό δεν θεωρείται εξέχον ζήτημα ή πρόβλημα στην παγκόσμια πολιτική, επειδή δεν έχει υπάρξει αιματοχυσία και υποστήριξε ότι «η μεγαλύτερη θυματοποίηση είναι η απομόνωση του τουρκοκυπριακού λαού» κατά την έκφρασή του.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη έκθεση για την ΟΥΝΦΙΚΥΠ προς το Συμβούλιο Ασφαλείας, είπε ότι «δυστυχώς, υπάρχει και αναφορά στην Κυπριακή Κυβέρνηση και την Κυπριακή Δημοκρατία και το κυριότερο, υπάρχει αναφορά στο ψήφισμα 186. Αυτή είναι απόφαση που δυστυχώς μας καταδικάζει, βάζει τους Ελληνοκύπριους στον θρόνο της Κυβέρνησης και δεν θέλει να τους απομακρύνει ξανά».

«Όλες οι εκθέσεις της Ειρηνευτικής Δύναμης είναι επίσης προσανατολισμένες στη συνέχιση του στάτους κβο επί του εδάφους. Αυτό αποτελεί αντίφαση με τα Ηνωμένα Έθνη» συμπλήρωσε.

Αναφέρθηκε ακολούθως στην έκθεση για την Αποστολή Καλών Υπηρεσιών του ΓΓ του ΟΗΕ, λέγοντας ότι δεν υπάρχει άμεση αναφορά στην ομοσπονδία και ότι η έκθεση αναφέρει ότι δεν υπάρχει κοινό έδαφος μεταξύ των πλευρών.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επιτήδειοι κατάφεραν να εξαπατήσουν 34χρονο και να του αποσπάσουν πάνω από 119 χιλιάδες ευρώ
Από αναθυμιάσεις πιθανόν να έχασε τη ζωή ο 27χρονος στον Ύψωνα-Ήταν μόνος του στην οικία
Νέα θεωρία για την εξαφάνιση της Μαντλίν ΜακΚάν-Ενδεχομένως να σκοτώθηκε σε τροχαίο
Φορτωμένοι με πάνω από 17 κιλά κάνναβης έφτασαν στο αεροδρόμιο Λάρνακας δύο πρόσωπα
Νεκρός ανασύρθηκε 27χρονος μετά από πυρκαγιά σε σπίτι στον Ύψωνα-Σε εξέλιξη οι έρευνες για την τραγωδία
Από τις πιο σφοδρές επιθέσεις στο Χάρκοβο-Έφτασαν του έξι οι νεκροί και 21 οι τραυματίες
Χιλιάδες στην τριήμερη πορεία προς τη Γάζα-«Θα βαδίσω γιατί δεν μπορώ να βλέπω άλλα νεκρά παιδιά»
Διπλή δολοφονία στο Βέλγιο-Νεκρές 46χρονη και η 6χρονη κόρη της μέσα σε φλεγόμενο διαμέρισμα
Αντιδρά το Άλμα για την έρευνα σε βάρος του Οδυσσέα-«Πρακτικές που θυμίζουν Ερντογάν και Όρμπαν»
Προβλέψεις αναλυτών ότι ο καυγά των… κολλεγιόπαιδων Τραμπ-Μασκ θα καταλήξει σε εκεχειρία