ΠΑΣΥΚΙ: Θα συνεχίσει να διεκδικεί την βιωσιμότητα των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων

Θα συνεχίσει να διεκδικεί για την βιωσιμότητα των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, αλλά και να αναδεικνύει το ρόλο τους, αναφέρει, σε ανακοίνωση του, το Δ.Σ. της ΠΑΣΥΚΙ.

Σημειώνει ότι κατά την χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Υγείας, έτυχε ιδιαίτερης συζήτησης, στην παρουσία του ιδίου του Υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθύντριας του Υπουργείου, θέμα που αφορούσε την μέχρι στιγμής λειτουργία των ΤΑΕΠ σε νοσηλευτήρια εντεταγμένα στο ΓεΣΥ, αλλά και των τρόπων βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών.

«Ο διαχειριστής του μεγαλύτερου διχτύου ΤΑΕΠ το οποίο καλύπτει τις ανάγκες σε Παγκύπρια βάση, με την μεγαλύτερη εμπειρογνωμοσύνη στην παροχή υπηρεσιών, δηλαδή ο ΟΚΥπΥ, δεν προσήλθε. Εκτός από την ασέβεια που επέδειξε αφού δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση, πιθανότατα πιστεύει ότι δεν είναι ανάγκη να προασπιστεί τα ΤΑΕΠ των Δημοσίων Νοσηλευτηρίων, αλλά ούτε και να αναδείξει τον νευραλγικό ρόλο τους, τόσο στους παρόντες, αλλά και στους οποιουσδήποτε μελλοντικούς σχεδιασμούς», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι για την ΠΑΣΥΚΙ «υπάρχουν δύο πιθανές απαντήσεις: είτε ο ΟΚΥπΥ δεν μπορεί να προβάλει και να διεκδικήσει για τα Δημόσια Νοσηλευτήρια, είτε δεν θέλει, εξυπηρετώντας με τον τρόπο αυτό σίγουρα, όχι τα συμφέροντα των τελευταίων».

Απευθυνόμενο στον ΟΚΥπΥ, το ΔΣ της ΠΑΣΥΚΙ αναφέρει ότι «έχετε μείνει εκτεθειμένοι για ακόμη μια φορά, όπως και σε ό,τι αφορά τις απολαβές των γιατρών του Δημοσίου, για ένα θέμα το οποίο τοποθετήστε κατά το δοκούν, δημιουργώντας εντυπώσεις, με μοναδικό γνώμονα να πλήξετε την εικόνα  των γιατρών, αφού οι τεκμηριωμένες θέσεις και διεκδικήσεις τους δεν βολεύουν».

«Σε αντίθεση με εσάς θέλουμε και θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε για την βιωσιμότητα των Δημόσιων Νοσηλευτηρίων, αλλά και να αναδεικνύουμε το ρόλο τους», καταλήγει.

Δειτε Επισης

Συνελήφθησαν οι δύο για τη δολοφονία του Αργυρού-Έκαναν προηγουμένως χρήση με το θύμα, μίλησε σε τρίτους ο 52χρονος
Καταγγελία εγκλωβισμένου κατά ΤΟΜ-Δεν του επέτρεψαν να περάσει από το οδόφραγμα λόγω ελαστικών
Υπερασπιστές του Αϊκούτ διαδήλωναν την ώρα της συνάντησης Χριστοδουλίδη-Χέρτζογκ (pics)
Ακυρώθηκαν πτήσεις Κύπρου-Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ
Την Τετάρτη συγκαλείται το Κονκλάβιο για την εκλογή νέου Πάπα-Πλούσια η ονοματολογία, φειδωλοί οι καρδινάλιοι
Εξετάζει αντίδραση στην επίθεση των Χούθι ο Νετανιάχο-Συγκάλεσε Συμβούλιο Ασφαλείας
Κρεσέντο προκλήσεων από Ερντογάν-«Η μαμά πατρίδα Τουρκία δίπλα στην Τουρκική Δημοκρατία Βόρειας Κύπρου»
Σε λαιμό και σώμα τα πολλαπλά τραύματα στον Αργυρού-Στο κάδρο δύο πρόσωπα για τη δολοφονία
Χωρίς ρεύμα διάφορες περιοχές στη Λεμεσό λόγω κακοκαιρίας-Επί ποδός η ΑΗΚ
Ψάχνουν μαρτυρίες για να στήσουν το παζλ του κρίσιμου τραυματισμού του 40χρονου οι Αρχές