Πράσινο ΕΔΥ για διαθεσιμότητα των τριών λειτουργών του Τμήματος Δασών

Τέθηκαν και επίσημα σε διαθεσιμότητα οι τρείς λειτουργοί του Τμήματος Δασών που φέρονται να έχουν εμπλοκή στο θέμα που προέκυψε με τις συμβάσεις του Τμήματος Δασών που έγιναν το 2017 και αφορούν την προμήθεια πτητικών μέσων αεροπυρόσβεσης. Η ΕΔΥ αφού έλαβε επιστολή από την Υπουργό Γεωργίας, έθεσε τα τρία πρόσωπα σε διαθεσιμότητα, μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών.

Παράλληλα είναι σε πλήρη εξέλιξη και η έρευνα της Αστυνομίας, ήδη τα μέλη της Δύναμης εξετάζουν έγγραφα καθώς επίσης και τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές που παραλήφθηκαν κατά την έρευνα.

Υπενθυμίζεται πως η υπουργός Γεωργίας, σε δηλώσεις της στο κρατικό ραδιόφωνο, είχε αναφέρει πως η έρευνα επικεντρώνεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα και όχι στο σύνολο του προσωπικού του Τμήματος Δασών, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί κάποιο χρονοδιάγραμμα, αναφορικά με το πότε αναμένεται να ολοκληρωθεί η ποινική διαδικασία από πλευράς Αστυνομίας. Τα αποτελέσματα της ποινικής διαδικασίας θα καθορίσουν και τα επόμενα βήματα για το Υπουργείο Γεωργίας.

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωση του το Υπουργείο Γεωργίας ανέφερε, πως «η διοικητική έρευνα που έγινε με οδηγίες της Υπουργού Μαρίας Παναγιώτου, μετά από γραπτή καταγγελία που δέχθηκε, κάλυψε το σύνολο των συμβάσεων (μισθώσεων, συντήρησης κτλ) από το 2017 και έπειτα, ώστε να διαφανούν ενέργειες, πράξεις ή και παραλείψεις, από τις οποίες ενδέχεται να προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα ή και ποινικά αδικήματα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Δειτε Επισης

Καταδικάστηκε σε φυλάκιση από τις Βάσεις 47χρονος Ε/κ για υπόθεση ναρκωτικών
Με εύθραυστη εκεχειρία η λήξη του πολέμου-Οι υποχωρήσεις, τα ρίσκα και το μήνυμα Τραμπ σε Κίνα και Ρωσία
Απογοήτευση Ντι Κάρλο για μη εφαρμογή σχεδίου δράσης για πυρηνικά Ιράν στο Συμβούλιο Ασφαλείας
Απουσιάζει από τον τόπο διαμονής του στη Λευκωσία 57χρονος (pic)
ΒΙΝΤΕΟ: Τον δολοφόνησε, πήγε για κρέπες και επέστρεψε στο σημείο υποδυόμενος τον ανήξερο o 43χρονος
Είχε στήσει καρτέρι στην κουμπάρα του και την πυροβόλησε o 54χρονος στην Αμφιλοχία
To Πεντάγωνο βλέπει περιορισμένη ζημιά στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν-Ο Τραμπ επιμένει ότι «αφανίστηκαν»
Στις φλόγες όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο σε πολυκατοικία στην Αγλαντζιά
Αγορεύει για μετριασμό της ποινής του η υπεράσπιση Κομμωτή-Αντίστροφη μέτρηση για την ετυμηγορία για την απόδραση
Στη σκιά του πολέμου η συνεδρίαση του ΝΑΤΟ-Η αύξηση των αμυντικών δαπανών, ο Τραμπ και οι ηγέτες