Απορρίφθηκε η έφεση του πρώην γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ

Απορρίφθηκε έφεση του πρώην γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ κατά της καταδικαστικής απόφασης, με την οποία ισχυρίστηκε ότι η πρόσφατη καταδίκη του για διαφθορά έπρεπε να ακυρωθεί επειδή οι ένορκοι εξέτασαν αθέμιτα στοιχεία κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για την έκδοση της ετυμηγορίας τους.

Η απόφαση του δικαστή Σίντνεϊ Στάιν ανοίγει τον δρόμο για την ανακοίνωση της ποινής στον πρώην γερουσιαστή από το Νιου Τζέρσεϊ, την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου.

Οι εισαγγελικές αρχές ζητούν να επιβληθεί ποινή 15ετούς κάθειρξης στον πρώην πρόεδρο της πανίσχυρης Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ. Παραδέχθηκαν τον Νοέμβριο ότι οι ένορκοι εξέτασαν εννέα αποδεικτικά στοιχεία που περιείχαν πληροφορίες που θα έπρεπε να είχαν απαλειφθεί, υπογραμμίζοντας ωστόσο ότι το λάθος δεν δικαιολογεί την ακύρωση της καταδικαστικής απόφασης.

Οι συνήγοροι του Μενέντεζ υποστήριξαν ότι το επίμαχο υλικό περιείχε τα μόνα στοιχεία που συνέδεαν τον πρώην γερουσιαστή με τη βασική κατηγορία, ότι δωροδοκούνταν σε αντάλλαγμα για την άσκηση επιρροής στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Αίγυπτο.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη της Φλόριντα
Αισιόδοξος ο Τραμπ ότι θα υπογράψει εμπορικές συμφωνίες με την Κίνα και την ΕΕ
Τέσσερις επιβεβαιωμένοι τραυματίες στη Φλόριντα-Το Πανεπιστήμιο ενεργοποίησε σύστημα έκτακτης ανάγκης
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-Άγνωστος άνοιξε πυρ
Βρετανίδα συνόδευσε τον άνδρα της σε ευθανασία στην Ελβετία και τώρα κατηγορείται για συνέργεια σε αυτοκτονία
Reuters: Η SpaceX επικρατέστερη για την αντιπυραυλική ασπίδα «Χρυσός Θόλος» του Ντόναλντ Τραμπ
Κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη βόρεια Ιταλία-Πνίγηκε ένας 92χρονος, υπερχείλισαν ποτάμια, κατέρρευσε γέφυρα
Πονοκέφαλος για τον Τραμπ-Shein και Temu αυξάνουν τις τιμές, η κομβική ημερομηνία
Μείωση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης αποφάσισε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα λόγω των δασμών
Μπαράζ επιθέσεων σε εννέα γαλλικές φυλακές-Ποιοι είναι οι πιθανοί υποκινητές