Ποινική έρευνα για τα πτητικά μέσα αεροπυρόσβεσης-Προωθήθηκαν στην Αστυνομία τα ευρήματα

Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος ανακοινώνει ότι στη βάση ευρημάτων διοικητικής έρευνας η Αστυνομία Κύπρου άρχισε ποινική έρευνα γύρω από τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν σε Διαγωνισμό του Τμήματος Δασών για τα πτητικά μέσα αεροπυρόσβεσης.

«Η διοικητική έρευνα που έγινε με οδηγίες της Υπουργού Μαρίας Παναγιώτου, μετά από γραπτή καταγγελία που δέχθηκε, κάλυψε το σύνολο των συμβάσεων (μισθώσεων, συντήρησης κτλ) από το 2017 και έπειτα, ώστε να διαφανούν ενέργειες, πράξεις ή και παραλείψεις, από τις οποίες ενδέχεται να προκύπτουν πειθαρχικά παραπτώματα ή και ποινικά αδικήματα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ότι η έκθεση της διοικητικής έρευνας υποβλήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2024 στην Υπουργό, η οποία την προώθησε στη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας. «Κατόπιν αξιολόγησης των δεδομένων, τα ευρήματα του ερευνώντος λειτουργού προωθήθηκαν στην Αστυνομία για περαιτέρω διερεύνηση», σημειώνει.

Τέλος, το Υπουργείο Γεωργίας τονίζει πως οι διαδικασίες της Κυπριακής Δημοκρατίας για το πτητικό πρόγραμμα συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών οι πυροβολισμοί στα Σεπόλια με τραυματία έναν 17χρονο
Κρεμλίνο: Θα εξετάσουμε την πρόταση για εκεχειρία 30 ημερών στην Ουκρανία, αλλά έχουμε τη δική μας θέση
Αγωγή €500.000 από Εθνική Πινακοθήκη στον Παπαδόπουλο-«Από μισό ευρώ να βάλουμε όλοι οι Χριστιανοί τα μαζέψαμε»
Το Kονκλάβιο εκ των έσω-Καρδινάλιος αποκαλύπτει τι συνέβαινε στην ψηφοφορία για τον Πάπα
Η Ινδία κατηγορεί το Πακιστάν ότι παραβίασε την εκεχειρία–Εκρήξεις ακούγονται στη Σριναγκάρ
Συνεχίζει να καταζητείται 39χρονος για απόπειρα φόνου στην Πάφο-Κατάφερε να διαφύγει σε καταδίωξη
Στο μικροσκόπιο του Ανθρωποκτονιών ο θάνατος της οικογένειας στο Ελληνικό-«Ποιος καθαρίζει σεντόνια νεκρών;»
Δεν προκύπτει κακόβουλη ενέργεια για την σπασμένη τζαμαρία στην Πινδάρου-Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας
Πρόεδρος Βουλής: Σταθερός σύμμαχος το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ρομπέρτα Μέτσολα
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως