Τουλάχιστον 20 νεκροί σε ναυάγιο πλοιαρίου με μετανάστες στην Ερυθρά Θάλασσα

Είκοσι Αιθίοπες μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν το πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν ναυάγησε στα ανοιχτά της Υεμένης, ανακοίνωσε ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης.

Το σκάφος, που είχε αποπλεύσει από το Τζιμπουτί, μετέφερε 34 Αιθίοπες μετανάστες, τον Υεμενίτη κυβερνήτη και τον βοηθό του. Βυθίστηκε το Σάββατο στα ανοιχτά της Ταέζ, στη νοτιοδυτική Υεμένη, λόγω των σφοδρών ανέμων. Σύμφωνα με τον ΔΟΜ, τα θύματα είναι εννέα γυναίκες και έντεκα άνδρες.

Κάθε χρόνο, δεκάδες χιλιάδες μετανάστες από το Κέρας της Αφρικής διαπλέουν την Ερυθρά Θάλασσα και προσπαθούν να φτάσουν στις πλούσιες χώρες του Κόλπου, για να γλιτώσουν από τους πολέμους, τις φυσικές καταστροφές ή τη φτώχεια. Ο ΔΟΜ κατέγραψε περισσότερες από 60.000 αφίξεις μεταναστών στην Υεμένη το 2024 και τουλάχιστον 97.200 το 2023.

Όσοι καταφέρνουν και φτάνουν στην Υεμένη συχνά αντιμετωπίζουν πολλές απειλές για την ασφάλειά τους σε αυτήν, τη φτωχότερη χώρα της αραβικής χερσονήσου όπου εδώ και μια δεκαετία έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος. Οι περισσότεροι επιδιώκουν να πάνε στη Σαουδική Αραβία ή σε άλλες αραβικές χώρες της περιοχής, όπου βρίσκουν δουλειά ως εργάτες ή υπηρέτες.

Αυτή η νέα τραγωδία «αποτελεί υπενθύμιση για τις επικίνδυνες συνθήκες που βιώνουν οι μετανάστες στην αναζήτησή τους για λίγη ασφάλεια και μια καλύτερη ζωή», είπε ο Αμπντουσατόρ Εσόεφ, ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΟΜ στην Υεμένη.

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Τον βασιλιά Κάρολο θα εκπροσωπήσει ο πρίγκιπας Ουίλιαμ στην κηδεία του πάπα Φραγκίσκου
Συνομιλία Τραμπ και Νετανιάχου-«Σε όλα τα θέματα είμαστε από την ίδια πλευρά»
Ισχυρή έκρηξη σε περιοχή με στρατιωτική βάση στην περιφέρεια Βλαντίμιρ
Κρεμλίνο: Ο Πούτιν είναι ανοιχτός σε επαφές με τους Ουκρανούς για την κατάπαυση πυρός
ΒΙΝΤΕΟ: Καρχαρίας επιτέθηκε σε δύτη σε παραλία του Ισραήλ
Αποκαλύψεις από το Βατικανό για τις τελευταίες ώρες του Πάπα-Το «ευχαριστώ» στον νοσηλευτή του
New York Post: Το σχέδιο του Τραμπ περιλαμβάνει ευρωπαϊκά στρατεύματα στην Ουκρανία
Τουλάχιστον επτά νεκροί σε νέες ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα
Οι ΗΠΑ απειλούν με δασμούς ως και 3.521% σε φωτοβολταϊκά που παράγονται στη νοτιοανατολική Ασία
Το Σαββατοκυρίακο αναμένεται να τελεσθεί η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου