Σάλος στην Τουρκία για σύλληψη αρχηγού κόμματος της αντιπολίτευσης

Σάλος προκλήθηκε στην Τουρκία μετά τη σύλληψη του αρχηγού του Κόμματος Νίκης Ουμίτ Οζντάγ με την κατηγορία ότι πρόσβαλε με δηλώσεις του τον Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν. Ο αρχηγός του Κόμματος Νίκης συνελήφθη στο εστιατόριο όπου έτρωγε και αφού κρατήθηκε για ένα βράδυ μεταφέρθηκε στην Κωνσταντινούπολη έπειτα από τη έρευνα που ξεκίνησε αυτεπάγγελτα εναντίον του. Στη συνέχεια η έρευνα επεκτάθηκε και για το αδίκημα της «υποκίνησης του κοινού σε μίσος και εχθρότητα».

Μιλώντας στη Συνάντηση Διαβούλευσης των Επαρχιακών Αρχηγών που πραγματοποιήθηκε από το Κόμμα της Νίκης στην Αττάλεια την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου, ο Οζντάγ είπε: «Να είστε βέβαιοι ότι καμία Σταυροφορία τα τελευταία 1.000 χρόνια δεν προκάλεσε τη ζημιά που έχουν προκαλέσει ο Ερντογάν και το ΚΔΑ στο τουρκικό έθνος και το τουρκικό κράτος. Καμία Σταυροφορία δεν μπόρεσε να εισαγάγει κατασκόπους στο τουρκικό κράτος».

Ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP Οζγκιούρ Οζέλ σε δήλωση στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρει ότι «η άμεση σύλληψη του Προέδρου του Κόμματος της Νίκης Ουμίτ Οζντάγκ στο εστιατόριο όπου έτρωγε, αντί να τον καλέσετε να καταθέσει, αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών δυσφήμισης των πολιτικών της αντιπολίτευσης».

Τόνισε περαιτέρω ότι «δεν είναι δυνατόν να το αποδεχτούμε, να παραμείνουμε σιωπηλοί ή να το ανεχτούμε. Ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μεταξύ των κομμάτων, το κύρος του προέδρου ενός πολιτικού κόμματος είναι ευθύνη των προέδρων των άλλων πολιτικών κομμάτων».

Ο Πρόεδρος του Καλού Κόμματος Μουσαβάτ Ντερβίσογλου αντέδρασε επίσης δια των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ανακοίνωσε ότι ΗΠΑ και ΕΕ κατέληξαν σε εμπορική συμφωνία ο Τράμπ
Στην κόλαση της Προύσας... Πάνω από 1.700 εκκενώσεις, νεκρός πυροσβέστης από ανακοπή και 76 ενεργά μέτωπα
Φρίκη στη Φλόριντα... Υιοθέτησαν παιδιά και τα έκλεισαν σε κλουβιά-Τα τιμωρούσαν με ψεκασμούς ξυδιού
ΒΙΝΤΕΟ: Καρέ καρέ το ρεσάλτο του ισραηλινού στρατού σε πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα
Ο πυρηνικός σταθμός-ωρολογιακή βόμβα που μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή
Τραμπ και η Φον ντερ Λάιεν διαπραγματεύονται για τους δασμούς στη Σκωτία
Πέθανε στη φυλακή ο άνδρας που είχε δολοφονήσει εξάχρονο Παλαιστίνιο στο Ιλινόι
ΒΙΝΤΕΟ: Εκκενώθηκε πριν πετάξει αεροσκάφος της American Airlines-Με τσουλήθρες έφυγαν οι επιβάτες
Εικόνες αποκάλυψης από τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Τουρκία
Aεροσκάφος έκανε βουτιά για να αποφύγει σύγκρουση στις ΗΠΑ