Απάτη στον ΟΗΕ με πρωταγωνίστρια Ελληνίδα υπάλληλo-Φέρεται να «εξαφάνισε» ποσό που αγγίζει το 1 εκατoμμύριο

Ένα μεγάλο σκάνδαλο απάτης το οποίο φέρεται να έχει διαπράξει Ελληνίδα υπάλληλός του,  ήρθε στο φως χάρη σε έναν τυχαίο έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΗΕ.

Κεντρικό πρόσωπο της υπόθεσης είναι μια ελληνίδα υπάλληλος του διεθνούς οργανισμού, η οποία φέρεται να υπεξαίρεσε περισσότερα από 1.000.000 δολάρια κατά την περίοδο 2014 – 2021.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, η κατηγορούμενη, η οποία κατείχε νευραλγική θέση στον ΟΗΕ με τη διαχείριση σημαντικών κονδυλίων, χρησιμοποίησε πλαστά παραστατικά για να δημιουργήσει εικονικά έξοδα και να καρπωθεί μεγάλα χρηματικά ποσά. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε έπειτα από έναν τυχαίο έλεγχο των αρμόδιων υπηρεσιών, ο οποίος αποκάλυψε την εκτεταμένη χρήση πλαστών εξοδολόγιων και παραστατικών.

Η εισαγγελική έρευνα προχώρησε γρήγορα με την άσκηση κακουργηματικής ποινικής δίωξης για απάτη και πλαστογραφία εναντίον της υπαλλήλου. Η υπόθεση είχε αρχικά διαβιβαστεί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, η οποία ωστόσο, λόγω αρμοδιότητας, την επιστρέφει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Ο εισαγγελέας Γιώργος Νούλης ανέλαβε τη συνέχεια της έρευνας, καλώντας την κατηγορούμενη σε εξηγήσεις κατά τη διάρκεια της προκαταρκτικής εξέτασης.

Η υπάλληλος φέρεται να αρνείται όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι υπήρξε θύμα ενός διαβρωμένου και αναξιόπιστου συστήματος ελέγχου, επισημαίνοντας την ύπαρξη διαρροών και κενών ασφαλείας που την οδήγησαν σε λάθος ενέργειες. Η υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση σε διεθνές επίπεδο, έχει πλέον περάσει στα χέρια του αρμόδιου ανακριτή, και αναμένονται εξελίξεις που ενδέχεται να ρίξουν φως σε μια από τις μεγαλύτερες υποθέσεις οικονομικής απάτης που έχει καταγραφεί ποτέ στον ΟΗΕ.

Η έρευνα συνεχίζεται και οι Αρχές παρακολουθούν στενά την πορεία της υπόθεσης, ενώ το ενδιαφέρον της διεθνούς κοινότητας είναι στραμμένο στην πλήρη αποσαφήνιση των γεγονότων και στην απόδοση δικαιοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Πηγή: ERT/ Ελεύθερος Τύπος

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό βίντεο από τη στιγμή που ηχούν οι καμπάνες για εκκένωση της Λόφου
Τραγωδία σε αγώνα ράλι στη Γαλλία-Αυτοκίνητο κατέπεσε πάνω σε θεατές, δύο νεκροί
Εκτόξευση βλήματος από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζα-Ένδεκα νεκροί
Πρόθεση Νομικής Υπηρεσίας για διαγραφή των εξώδικων σε πολίτες που μετέβησαν στη φονική πυρκαγιά
Ενώπιον Υπουργικού τα πρώτα σχέδια αποζημιώσεων-Αρχές Αυγούστου κατακυρώνεται η προσφορά για σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης
Συναγερμός στην Αμμόχωστο-Τηλεφώνημα για εκρηκτικούς μηχανισμούς σε υποστατικά και δημόσιους χώρους
K. Μητσοτάκης: Κλείνουμε τα αφτιά στην τοξικότητα και εργαζόμαστε για λύσεις
Πυρετώδης προσπάθεια για πλήρη αποκατάσταση ηλεκτροδότησης-Λειτουργούν κανονικά οι σταθμοί κινητής
Γερανός κατέπεσε πάνω σε σπίτι στο Περιστέρι-Συγκλονιστικές εικόνες
Αυξάνεται ο αριθμός των νεκρών στις συγκρούσεις Ταϊλάνδης-Καμπότζης παρά την έκκληση για εκεχειρία