Στην Κύπρο η 435η μοίρα της αμερικανικής αεροπορίας-Αξιολογεί τη βάση «Ανδρέας Παπανδρέου»

Στην χώρα μας θα βρίσκεται αυτή την εβδομάδα ομάδα αξιολόγησης από την 435η μοίρα υποστήριξης αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών της Αεροπορίας των ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Η ομάδα, που έχει τη βάση της στη Γερμανία, θα επισκεφθεί την αεροπορική βάση «Ανδρέας Παπανδρέου» στην Πάφο με κύριο στόχο την παροχή τεχνογνωσίας και συστάσεων γύρω από νέα έργα υποδομής, τα οποία θα ενισχύσουν την διαλειτουργικότητά μας με τις ΗΠΑ και τους εταίρους μας, εξήγησε.

Η αξιολόγηση αυτή θα καλύψει, μεταξύ άλλων, τομείς όπως οι λειτουργίες του αεροδρομίου, η διοικητική μέριμνα, οι επικοινωνίες, στηρίζοντας έτσι τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των αμυντικών μας δυνατοτήτων.

«Η εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας με συμμαχικές δυνάμεις συμβάλλει καθοριστικά στη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή», τόνισε ο κ. Λετυμπιώτης. «Η αναβάθμιση των υποδομών, η προμήθεια σύγχρονων μέσων και η επένδυση στην εκπαίδευση του ανθρώπινου δυναμικού, αποτελούν βασικούς πυλώνες της εθνικής στρατηγικής μας για μία αποτελεσματική και ευέλικτη αμυντική θωράκιση», πρόσθεσε.

Δειτε Επισης

Εν πλω οι κινητές μονάδες αφαλάτωσης από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα-«Στόχος να μην υπάρξουν αποκοπές νερού»
Ασκήσεις επί χάρτου για τις επικίνδυνες πολυκατοικίες στο Στρόβολο-Σε εφαρμογή η Γ΄ φάση του «κτίΖΩ»
Οριοθετήθηκε η πυρκαγιά στο Τσέρι-Συνεχίζουν να καίγονται οχήματα, κίνδυνος αναζωπυρώσεων (pics&vids)
Ποινές φυλάκισης δέκα και τεσσάρων ετών σε δύο πρόσωπα για ποσότητα ναρκωτικών-Προσπάθησαν να διαφύγουν
ΤΩΡΑ: Μεγάλη πυρκαγιά στο Τσέρι-Καίγονται οχήματα, κινδυνεύουν υποστατικά
Αποσύρθηκαν υπέρ του Αναστασίου οι τρεις υποψήφιοι της ΕΔΕΚ-«Επιθυμούμε διακαώς επιστροφή όλων των συναγωνιστών»
Εξελίξεις 46 χρόνια μετά την αποστολή λάθος οστών αγνοουμένων στην Ελλάδα-Δίνουν δείγματα δύο από τις οκτώ οικογένειες
Συναγερμός για βόμβα στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών-Αναστάλθηκαν όλες οι πτήσεις
Τέσσερα διεθνή εντάλματα κατά Τούρκων υπηκόων για σφετερισμό Ε/κ περιουσιών στο Λευκόνοικο
Απορρίπτει την τελική πρόταση του Υπ. Παιδείας η ΟΕΛΜΕΚ-Πάνε σε Παγκύπρια Συνδιάσκεψη για αποφάσεις