Να τεκμηριώσει την αναφορά για δύο νοσηλευτές, ζητά ο ΠΑΣΥΝΜ από τον Γενικό Ελεγκτή

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαίων (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ.) ζητά από τον Γενικό Ελεγκτή όπως τεκμηριώσει την αναφορά του έναντι των δύο νοσηλευτών.

Σε ανοικτή επιστολή, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι "ζητούμε από τον Γενικό Ελεγκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας κο Ανδρέα Παπακωνσταντίνου ο οποίος κατά την συνεδρία της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου, την Πέμπτη 16/01/2025 και κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για την Κεντρική Διοίκηση του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας, προέβη σε κατηγορίες έναντι Νοσηλευτών Κρατικού Νοσηλευτηρίου, όπως τις τεκμηριώσει".

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο Σύνδεσμος, "οι ισχυρισμοί του Γενικού Ελεγκτή αναφέρουν ότι δύο νοσηλευτές "κάλυπταν ο ένας τον άλλον και αδικαιολογήτως δεν προσέρχονταν στην εργασία τους για να εργαστούν, ξεγελούσαν δηλαδή τον Οργανισμό και με ψευδείς παραστάσεις παρουσιάζονταν ότι εργάζονταν, ενώ στην πραγματικότητα είχαν άλλη εργασία και συνέχισαν να πληρώνονται κανονικά".

Προσθέτει ότι όπως ανέφερε ο Γενικός Ελεγκτής, "όταν ο ΟΚΥπΥ το αντιλήφθηκε, η μόνη ποινή που τους επιβλήθηκε, ήταν να τους στερηθούν δύο προσαυξήσεις", κάνοντας λόγο για μήνυμα χαλαρότητας και κουλτούρας, που δεν ταιριάζει σε έναν Οργανισμό τέτοιας εμβέλειας, που επιδιώκει και την οικονομική του βιωσιμότητα".

Ο Σύνδεσμος καλεί τον Γενικό Εκλεκτή άμεσα να προχωρήσει σε ονομαστική καταγγελία των εν λόγω περιστατικών, τα οποία να τυγχάνουν πλήρης τεκμηρίωσης και αποδεικτικών στοιχείων, στον ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ, ώστε να παραπεμφθούν έναντι του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Νοσηλευτών και Μαιών.

"Εάν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία παρακαλούμε όπως άμεσα ανακαλέσει τα λεγόμενα του και να απολογηθεί δημόσια στους Νοσηλευτές και στον Επιστημονικό τους Σύνδεσμο" προσθέτει.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι "οι τοποθετήσεις αυτές, εάν δεν υπάρχουν τα στοιχεία που να τις αποδεικνύουν, «καταδικάζουν» αδίκως τους Νοσηλευτές  και το Νοσηλευτικό επάγγελμα, αφού δημιουργούν εσφαλμένες εντυπώσεις για αντιδεοντολογική και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά, ειδικά εστιασμένες, σε νοσηλευτές των Κρατικών Νοσηλευτηρίων".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν ένα εκατομμύριο ευρώ
Επανέρχεται η κανονικότητα στις πτήσεις από την Κύπρο προς το Ισραήλ
Καταγγελία εγκλωβισμένου κατά ΤΟΜ-Δεν του επέτρεψαν να περάσει από το οδόφραγμα λόγω ελαστικών
Ακυρώθηκαν πτήσεις Κύπρου-Τελ Αβίβ λόγω της πυραυλικής επίθεσης στο Ισραήλ
Χωρίς ρεύμα διάφορες περιοχές στη Λεμεσό λόγω κακοκαιρίας-Επί ποδός η ΑΗΚ
Έλλειψη στήριξης και υποδομών καταγγέλουν οι επαγγελματίες ψαράδες στην Πάφο
Ν. Χριστοδουλίδης: Με πολιτικές δράσεις συνεχίζουμε τη στήριξη της υπαίθρου
Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Πλησιάζει το τέλος των τριψήφιων πινακίδων-Μέχρι το 2036 αναμένεται να μπουν σε νέα εποχή
Συστάθηκε και πιάνει δουλειά η Συμβουλευτική Επιτροπή για τις λαϊκές-Οι προτεραιότητες που τέθηκαν