Διακόπηκε η δίκη για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη στο «Blue Horizon»-Οι κατηγορίες εις βάρος του πληρώματος

Ξεκίνησε και διεκόπη αμέσως η δίκη για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη.

Συγκεκριμένα, η διαδικασία άρχισε τυπικά το πρωί της Δευτέρας 20 Ιανουαρίου, στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Πειραιά, ωστόσο λίγο αργότερα διεκόπη μετά από αίτημα των συνηγόρων των τεσσάρων κατηγορουμένων.

Για ποιον λόγο διακόπηκε η δίκη για τον θάνατο του Αντώνη Καργιώτη

Υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Καργιώτης έχασε τη ζωή του στις 5 Σεπτεμβρίου του 2023, με τραγικό τρόπο.

Μέλη του πληρώματος του πλοίου «Blue Horizon» τον έριξαν από τον καταπέλτη, στη θάλασσα, στο λιμάνι του Πειραιά την ώρα που εκείνος προσπαθούσε να μπει στο πλοίο.

Κατηγορούμενοι είναι ο πλοίαρχος, ο υποπλοίαρχος, ο ύπαρχος και ο ναύκληρος του πλοίου.

Οι δύο δικηγόροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, ζήτησαν και έλαβαν την διακοπή της διαδικασίας, καθώς είχαν και άλλη δικάσιμο.

Ο αδελφός του Αντώνη, προσερχόμενος στο δικαστήριο εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη δικαιοσύνη: «Έχω εμπιστοσύνη στους δικηγόρους μας και στη δικαιοσύνη. Ο αδελφός μου ήταν ένα πολύ καλό παιδί που βοηθούσε τους πάντες στον Άγιο Νικόλαο» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Αντώνη Καργιώτη δήλωσε συγκλονισμένος από το ότι η υπόθεση άρχισε να ξετυλίγεται από τις καταγγελίες των επιβατών του πλοίου Blue Horizon, ενώ υποστήριξε ότι σαφώς υπάρχουν ευθύνες που άπτονται του διοικητικού δικαίου αλλά και ευθύνες των λιμενικών.

Οι κατηγορίες εις βάρος του πληρώματος

Ο ύπαρχος βαρύνεται με τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και της κατάχρησης εξουσίας.

Ο καπετάνιος κατηγορείται για τα αδικήματα της «της επικίνδυνης παρέμβασης στη συγκοινωνία πλοίου από την οποία επήλθε θάνατος και της απόπειρας υπόθαλψης κατά συρροή». Σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, ο πλοίαρχος κατηγορείται ότι έδωσε το πράσινο φως να αποπλεύσει το «Blue Horizon» με ανοιχτό καταπέλτη, κάτι που δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς ασφαλείας. Επιπλέον του αποδίδεται πως ενώ γνώριζε ότι είχε επέλθει ο θάνατος του Αντώνη, στις επικοινωνίες που είχε με τις Λιμενικές Αρχές ανέφερε ψευδώς, με πρόθεση συγκάλυψης, ότι ένας επιβάτης έπεσε στη θάλασσα.

Ο υποπλοίαρχος κατηγορείται για συνέργεια, δια ενέργειας και δια παραλείψεως, σε ανθρωποκτονία με πρόθεση, τελεσθείσα με ενδεχόμενο δόλο.

Με παρόμοιες κατηγορίες βαρύνεται και ο ναύκληρος, ο οποίος επίσης άσκησε βία εις βάρος του Αντώνη, ενώ στην συνέχεια παρέμεινε αδρανής.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Τροχαίο με μοτοσικλέτα και ποδήλατο στον Στρόβολο
Να αποκατασταθεί αμέσως η ανεμπόδιστη είσοδος ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα ζητά ο ΟΗΕ
Ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άγκυρα φωνάζει επειδή η ΕΕ δεν κάνει μέλος την Τουρκία-«Μπορείτε πλέον να είστε ο πιο ισχυρός»
«Επιβεβλημένη» θεωρεί η Βουλή την… luxury αναβάθμιση της καντίνας-Υπηρεσιακές οι αποφάσεις για ξενοδοχεία
«Ένας στους δύο στην Κύπρο δεν καλύπτεται από συλλογικές συμβάσεις»-Ζητούν εφαρμογή της οδηγίας
Παραιτήθηκε ο Πρωθυπουργός της Ολλανδίας μετά την αποχώρηση των ακροδεξιών από την Κυβέρνηση
Σημαντική κάμψη στις πωλήσεις ακινήτων στα κατεχόμενα-Αφαιρούν το «είδος τίτλου ιδιοκτησίας» οι κτηματομεσίτες
Δεκαπλασιάστηκαν οι κυπριακές εταιρείες αμυντικής βιομηχανίας-Έσοδα €40 εκατομμυρίων
«Ύποπτο» δέμα στις Βρυξέλλες έθεσε σε συναγερμό την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Επισκέφθηκε τα γραφεία των Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Παναγιώτου και συζήτησε για την ασφάλεια μετά τις ζημιές