Στο Ισραήλ οι τρεις γυναίκες όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς-Οι πρώτες φωτογραφίες

Στο Ισραήλ βρίσκονται, πλέον, οι τρεις γυναίκες όμηροι που απελευθερώθηκαν από τη Χαμάς.

Η Ρόμι Γκόνεν (24 ετών), η Ντορόν Σταϊνμπρέχερ (31) και η Έμιλι Νταμάρι (28) απελευθερώθηκαν στη Γάζα περίπου στις 5 το απόγευμα της Κυριακής από τη Χαμάς, που τις παρέδωσε ειδική ομάδα του Ερυθρού Σταυρού.

Στη συνέχεια, ο Ερυθρός Σταυρός παρέδωσε τις τρεις γυναίκες στις ισραηλινές δυνάμεις, που τις μετέφεραν υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο έδαφος του Ισραήλ.

Εκεί βρέθηκαν και οι μητέρες των τριών πρώην ομήρων, μέσα σε κλίμα συγκίνησης.

Δείτε φωτογραφίες:

osrail-omiros-a.jpg

osrail-omiros-b.jpg

osrail-omiros-c.jpg

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της απελευθέρωσης των τριών ομήρων:

Ως αντάλλαγμα, 90 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι θα αφεθούν σήμερα ελεύθεροι από το Ισραήλ.

Τα στάδια της εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν ήδη αρχίσει να αποσύρονται από περιοχές στη νότια πόλη Ράφα μέχρι το διάδρομο Φιλαδέλφειας κατά μήκος των συνόρων μεταξύ Αιγύπτου και Γάζας. Ο Guardian μετέδωσε ότι δεν έχει επαληθεύσει ανεξάρτητα αυτές τις πληροφορίες.

Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, το Ισραήλ θα πρέπει να αρχίσει να αποσύρεται αμέσως από τις «αστικές περιοχές» της περιοχής. Ακολουθεί ένα χρονοδιάγραμμα με το τι αναμένεται να συμβεί σε συγκεκριμένες ημέρες τους επόμενους δύο μήνες:

Στάδιο 1

  • Κυριακή 19 Ιανουαρίου (1η ημέρα): Η πρώτη φάση αρχίζει. Τρεις όμηροι θα επιστρέψουν, περίπου 95 Παλαιστίνιοι θα απελευθερωθούν από τις φυλακές/
  • Κυριακή 26 Ιανουαρίου (7η ημέρα). Επιστροφή τεσσάρων ομήρων. Απελευθέρωση περισσότερων Παλαιστινίων.
  • Κυριακή 2 Φεβρουαρίου (14η ημέρα). Επιστροφή τεσσάρων ομήρων, απελευθέρωση κι άλλων Παλαιστινίων, περαιτέρω αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από το διάδρομο Νετζαρίμ, που χωρίζει την άλλοτε πυκνοκατοικημένη πόλη της Γάζας από την υπόλοιπη λωρίδα.
  • Τρίτη 4 Φεβρουαρίου (ημέρα 16). Ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις για τη διαμόρφωση των λεπτομερειών του Σταδίου ΙΙ.
  • Κυριακή 9 Φεβρουαρίου (ημέρα 21). Επιστροφή τριών ομήρων, απελευθέρωση Παλαιστινίων, μεγαλύτερη αποχώρηση από το διάδρομο Νετζαρίμ.
  • Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου (22η ημέρα). Επιτρέπεται η πρόσβαση στο βορρά και μέσω του διαδρόμου Σαλάχ αλ Ντιν (ο κύριος δρόμος που διασχίζει το μήκος της Γάζας).
  • Κυριακή 16 Φεβρουαρίου (28η ημέρα). Τρεις ακόμη όμηροι επιστρέφουν, περισσότεροι Παλαιστίνιοι απελευθερώνονται.
  • Κυριακή 23 Φεβρουαρίου (35η ημέρα). Τρεις ακόμη όμηροι επιστρέφουν, περισσότεροι Παλαιστίνιοι απελευθερώνονται.
  • Κυριακή 2 Μαρτίου (42η ημέρα). Επιστροφή των υπόλοιπων ομήρων, απελευθέρωση περισσότερων Παλαιστινίων. Επαναλειτουργία της Ράφα - θα επιτραπεί η έξοδος σε όλους τους τραυματισμένους και άρρωστους Παλαιστίνιους πολίτες- θα επιτραπεί η έξοδος σε 50 τραυματισμένους μαχητές την ημέρα.

Στάδιο 2

  • Κυριακή 9 Μαρτίου (50η ημέρα). Ημέρα που αναμένεται να ολοκληρωθεί η ισραηλινή αποχώρηση από τον διάδρομο της Φιλαδέλφεια.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Οι Αρχές εκφράζουν φόβους πως η σορός του μικρού Εμίλ είχε μπει σε καταψύκτη για αρκετό καιρό
Η σειρά Adolescence θα μεταδοθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ο ηγέτης της τουρκικής αντιπολίτευσης καταγγέλλει την κακομεταχείριση των φοιτητών που συνελήφθησαν στις διαδηλώσεις
Η ζωή κάτω από τα ερείπια-Συγκλονιστικά βίντεο από επιζώντες του σεισμού της Μιανμάρ
Τουλάχιστον 2.056 νεκροί από τον σεισμό στην Μιανμάρ-Πάνω από 3.900 οι τραυματίες
Βρέθηκε ο «Πίκατσου» της Κωνσταντινούπολης-Τι είπε στις πρώτες του δηλώσεις
Συνεχίζονται οι μάχες στη Γάζα-Συμφωνία για τους ομήρους προτείνει το Ισραήλ
Η Μαρίν Λεπέν καταδικάστηκε για κατάχρηση δημοσίου χρήματος-Απαγόρευση συμμετοχής στις προεδρικές εκλογές
Το Ισραήλ διέταξε την εκκένωση του μεγαλύτερου μέρους της Ράφα
Υποχρεωτική η ηλεκτρονική ταξιδιωτική βίζα για τους Ευρωπαίους-Σε ισχύ από τις δυο Απριλίου