Ένταση, προπηλακισμοί και συλλήψεις στην πορεία για τον θάνατο του 24χρονου Πακιστανού

Ένταση, προπηλακισμοί και συλλήψεις είναι ο απόηχος της αντιρατσιστικής πορείας που διοργανώθηκε από πολίτες στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία, με αφορμή τον θάνατο του 24χρονου Πακιστανού, ο οποίος έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στην περιοχή της Ποταμιάς στις 6 Δεκεμβρίου, ωστόσο είχε αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια η οποία αποκαλύφθηκε τέσσερις μέρες μετά.

Συγκεκριμένα, η πορεία ξεκίνησε γύρω στις 12:30 και στην οποία συμμετείχαν στα 300 άτομα, τα οποία ξεκίνησαν κατά μήκος της οδού Λήδρας, φωνάζοντας συνθήματα, ενώ ενόψει της εκδήλωσης επιστρατεύτηκε μεγάλη Αστυνομική Δύναμη. Σε κάποιο σημείο προκλήθηκαν εντάσεις μεταξύ πολιτών και αστυνομικών, ενώ μέλη της Δύναμης με αποτέλεσμα να συλληφθούν τρία πρόσωπα.

Η Αστυνομία από την πλευρά της ισχυρίζεται πως οι συλληφθέντες εξύβρισαν τα μέλη της, ενώ από την πλευρά τους οι διαδηλωτές υποστηρίζουν πως οι Αστυνομικοί τους επιτέθηκαν και τους συνέλαβαν αναίτια. Μάλιστα στη μία περίπτωση διατυπώνεται ο ισχυρός πως το ένα άτομο συνελήφθη γιατί βιντεογραφούσε με το κινητό του και οι αστυνομικοί θεώρησαν πως παραβιάζει τον περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Νόμο.

Στη συνέχεια οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Λήδρας, όπου βρέθηκαν και οι διαδηλωτές για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις. Όταν μάλιστα οι αστυνομικοί προσπάθησαν να μεταφέρουν τους συλληφθέντες, οι διαδηλωτές προχώρησαν σε περαιτέρω προπηλακισμούς.

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός οι Αρχές για πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας
Προσπαθούν να εξαπατήσουν επιχειρήσεις μέσω τιμολογίων-Επιτήδειοι προσποιούνται τους προμηθευτές
Συνελήφθη ο ύποπτος για τους πυροβολισμούς στην πανεπιστημιούπολη της Φλόριντα
Κύπρος και Ελλάδα χρειάζονται στήριξη για την ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν βγαίνει δημόσια η ΕΕ»
Τέσσερις επιβεβαιωμένοι τραυματίες στη Φλόριντα-Το Πανεπιστήμιο ενεργοποίησε σύστημα έκτακτης ανάγκης
ΒΙΝΤΕΟ: Συναγερμός σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ-Άγνωστος άνοιξε πυρ
Πρόστιμα σε νομικά και φυσικά πρόσωπα ύψους €20.250 για θανατηφόρο εργατικό στη Λεμεσό
Τραγωδία στη Μαγνησία-Νεκρή 20χρονη σε τροχαίο, στη ΜΕΘ οι γονείς της
Εισηγείται η Τουρκία να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία ο Σερντάρ Ντενκτάς
Ελεύθερος Σύρος αιτητής ασύλου με απόφαση Ανωτάτου-«Παρατεταμένης και αδικαιολόγητης διάρκειας κράτηση»