Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες καταγγέλλει την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του

Ο πρώην πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες κατήγγειλε τη «μεροληπτική δικαιοσύνη» που είναι «υποταγμένη» στην κυβέρνηση του Λουίς Άρσε, μετά την έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του για υπόθεση εμπορίας ανήλικης.

«Καταγγέλλω στον κόσμο που με διώκει και με καταδικάζει σε χρόνο ρεκόρ, μια "δικαιοσύνη" μεροληπτική και υποταγμένη στην κυβέρνηση Άρσε», υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο πρώην αρχηγός του κράτους (2006-2019).

Δικαστής διέταξε χθες Παρασκευή τη σύλληψη του Έβο Μοράλες με την κατηγορία της «εμπορίας» ανήλικης, αφού δεν παρέστη για δεύτερη φορά σε μια ακρόαση για την υπόθεση αυτή, την ώρα που επιδιώκει να επιστρέψει στην εξουσία. Διατάχθηκε επίσης το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων του και απαγορεύτηκε η έξοδος του Μοράλες από τη χώρα.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο 65χρονος Μοράλες διατηρούσε σχέση το 2015 με μια 15χρονη, με την οποία απέκτησε μία κόρη έναν χρόνο αργότερα, με τη συγκατάθεση των γονέων της, με αντάλλαγμα διάφορα δώρα. Ο Μοράλες, ο πρώτος ιθαγενής πρόεδρος της Βολιβίας, κατηγορείται για «εμπορία» ανηλίκου λόγω αυτής της φερόμενης συμφωνίας με του γονείς της ανήλικης. Ο ίδιος αρνείται τις κατηγορίες και υπενθυμίζει ότι μια έρευνα για την ίδια υπόθεση μπήκε στο αρχείο το 2020. Υποστηρίζει επίσης ότι υφίσταται «δικαστικό διωγμό», ενορχηστρωμένο από τον πρόεδρο Λουίς Άρσε, έναν πρώην σύμμαχό του και νυν πολιτικό αντίπαλο για το χρίσμα του κυβερνώντος κόμματος ενόψει των προεδρικών εκλογών του Αυγούστου.

Ο Έβο Μοράλες δεν παρέστη στην ακροαματική διαδικασία που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη και οι δικηγόροι του εμφάνισαν ένα ιατρικό πιστοποιητικό στο οποίο αναφερόταν ότι πάσχει από βρογχοπνευμονία και πιθανή βραδυκαρδία. Η υπόθεση αναβλήθηκε για την Παρασκευή, οπότε και πάλι δεν παρουσιάστηκε. Η εισαγγελέας Σάντρα Γκουτιέρες είπε στους δημοσιογράφους ότι τα έγγραφα που παρουσιάστηκαν δεν δικαιολογούν την απουσία του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Δεύτερη εκτέλεση θανατοποινίτη διά τυφεκισμού στη Νότια Καρολίνα σε διάστημα πέντε εβδομάδων
Στριμωγμένος ο Τραμπ στη μάχη με την Κίνα, ψάχνει να βρει συμμάχους που έχει ήδη αποξενώσει
Είχε μηχανικό πρόβλημα μήνες πριν το μοιραίο ελικόπτερο με τον CEO της Siemens Ισπανίας και την οικογένειά του
Τρομακτική πρόβλεψη ΗΠΑ-Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β' ΠΠ
Στο τραπέζι του Eurogroup δασμοί και χρηματοδότηση αμυντικών δαπανών
Συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στο Ομάν για τα πυρηνικά-Οι απειλές Τραμπ
Εντείνονται οι αμερικανικές πιέσεις στο Κίεβο-Στόχος η αποδοχή της συμφωνίας για τα ορυκτά
Κατέρριψε ουκρανικά drone στο Κουρσκ και στο Ροστόφ η Ρωσία
Ομερτά από Κυβέρνηση Τραμπ για μετανάστη από το Ελ Σαλβαδόρ που απελάθηκε άδικα
Ισόβια κάθειρξη για την 47χρονη που έπνιξε τα παιδιά της στη Βρετανία-Είχε καπνίσει κάνναβη