Συνελήφθη ένα πρόσωπο για την κτηνωδία σε σκύλο στην Πέγεια-Βρέθηκε υποσιτισμένο και υπέστη εγκεφαλικό

Ένα πρόσωπο συνέλαβε η Αστυνομία των Ζώων δυνάμει εντάλματος σχετικά με τον εντοπισμό σκύλου σε κάδο απορριμμάτων, στην Πέγεια.

Ο σκύλος νοσηλεύεται σε κτηνιατρική κλινική και είναι σε άσχημη κατάσταση, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Νικολέττα Τυρίμου, Εκπρόσωπος του Γραφείου Πρόληψης Εγκλήματος του Αρχηγείου στο οποίο υπάγεται η Αστυνομία για τα Ζώα. Όπως ανέφερε, προέκυψε εύλογη υποψία σε βάρος του ιδιοκτήτη του σκύλου και για αυτό εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης.

Σύμφωνα με την κ. Τυρίμου το σκυλί μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο, ωστόσο φέρεται να είναι σε άσχημη κατάσταση.

Σε επίσημη καταγγελία στις κτηνιατρικές υπηρεσίες και στο Τμήμα Ανίχνευσης Εγκλημάτων Πάφου, είχε προβεί γυναίκα μόνιμος κάτοικος Κύπρου για υπόθεση κακομεταχείρισης σκύλου, τον οποίο εντόπισε τυχαία σε κάδο απορριμμάτων αφού άκουσε τα γαυγίσματα του.

Για το περιστατικό, που συνέβη το βράδυ της Πέμπτης, ενημερώθηκαν ο  Δήμαρχος Πέγειας Μαρίνος Λάμπρου και η Επίτροπος Περιβάλλοντος και Ευημερίας Ζώων Αντωνίου Θεοδοσίου από την πρόεδρο της Φιλοζωικής οργάνωσης Simba Animal Aid, Νατάσα Μιχαηλίδου, η οποία ενημερώθηκε άμεσα από το τραγικό περιστατικό από τη γυναίκα, που είχε εντοπίσει τον σκύλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σε σακούλες ζωοτροφών εντοπίστηκε σκυλάκι-Άκουσε τα κλάματά του εθελοντής (pics)

Η Επίτροπος Περιβάλλοντος και Ευημερίας Ζώων Αντωνία Θεοδοσίου δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως ο καθένας πρέπει να φροντίζει το σκυλί του σαν το παιδί του. Χαρακτήρισε τραγικό το περιστατικό  και ζήτησε να διαλευκανθεί η υπόθεση το συντομότερο δυνατό και να αποδοθούν ευθύνες σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία.   

Πρόσθεσε πως η διαχείριση των σκυλιών ιδιαίτερα των εγκαταλελειμμένων σκύλων πρέπει να είναι συνολική και απαιτεί την εγρήγορση και την συνεργασία πολλών φορέων.

Η πρόεδρος της  Φιλοζωικής οργάνωσης Simba Animal Aid  Νατάσα Μιχαηλίδου με την επιστολή που απέστειλε στην Επίτροπο Περιβάλλοντος και στον Δήμαρχο Ακάμα Μαρίνο Λάμπρου τους ενημέρωνε και ζητούσε την προσωπική τους παρέμβαση για τη διερεύνηση της καταγγελίας.

Σύμφωνα με το ιστορικό της υπόθεσης, αργά χθες το απόγευμα η κα Μιχαηλίδου ενημερώθηκε από ένα μέλος φιλοζωικής οργάνωσης, ότι την ώρα που γυρνούσε στο σπίτι της στην Πέγεια άκουσε γαβγίσματα που προέρχονταν από κοντινό κάδο απορριμμάτων.

Επειδή αντιλήφθηκε πως κάποιο σκυλί βρισκόταν παγιδευμένο μέσα στον κάδο ειδοποίησε αμέσως και άλλα μέλη της φιλοζωικής οργάνωσης στην οποία είναι μέλος για να μπορέσουν να απελευθερώσουν το ζώο. Μέσα στον κάδο εντόπισαν τη σφραγισμένη σακούλα από την οποία προέρχονταν οι κραυγές του σκυλιού.

Μόλις κατάφεραν να ανοίξουν τις σακούλες, αναφέρει η κ. Μιχαηλίδου, «με αποτροπιασμό ανακάλυψαν ότι το ζώο ήταν κλεισμένο σε τρεις σακούλες σφραγισμένες με κόλλα! Επιπρόσθετα επειδή το σκυλί ήταν αρκετά μεγαλόσωμο, προκειμένου να καταφέρει να το κλείσει μέσα στη σακούλα, ο δράστης του έστριψε το κεφάλι».Το άτυχο σκυλί μεταφέρθηκε άμεσα σε κλινική ζώων στην Πάφο όπου νοσηλεύεται μέχρι αυτή τη στιγμή. Σημείωσε πως το σκυλί, ηλικίας 10 ετών, βρέθηκε υποσιτισμένο και υπέστη εγκεφαλικό, προφανώς από το σοκ. Το σκυλί διέθετε microchip, μέσω του οποίου οδηγήθηκε η Αστυνομία στον ιδιοκτήτη του.

Ο Δήμαρχος Ακάμα Μαρίνος Λάμπρου σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ χαρακτήρισε απάνθρωπο το συμβάν, προσθέτοντας πως οφείλουμε οι ποινές να αυξηθούν για υποθέσεις κακομεταχείρισης ζώων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου-Χρήση φαρμακευτικής ουσίας δείχνουν οι τοξικολογικές εξετάσεις
Σε ύφεση η σεισμική δραστηριότητα σε Σαντορίνη, Αμοργό, Ίο και Ανάφη
ΒΙΝΤΕΟ: Φέρεται να φώναξε «Αλλαχού Άκμπαρ» ο δράστης πριν την επίθεση στη Γαλλία
Eπίθεση σε αγορά στη Γαλλία με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες
Εκλογές στη Γερμανία-Τι δείχνει η τελευταία δημοσκόπηση της Bild
Με γραπτό κείμενο θα απευθυνθεί στους πιστούς την Κυριακή ο Πάπας Φραγκίσκος
Η Ζιζέλ Πελικό, μία από τις Γυναίκες της Χρονιάς του περιοδικού Time