Οι οικογένειες των Ισραηλινών ομήρων ζητούν την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα

Εκπρόσωποι των οικογενειών των Ισραηλινών ομήρων που κρατούνται στη Γάζα κάλεσαν τους διαπραγματευτές να ολοκληρώσουν σήμερα όλες τις φάσεις της συμφωνίας και να εξασφαλίσουν την επιστροφή όλων των κρατουμένων.

Το γραφείο του Μπενιαμίν Νετανιάχου ενέκρινε σήμερα το πρωί τη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, με τη συμφωνία να περνά πλέον από το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας και την κυβέρνηση του Ισραήλ.

Στο πρώτο στάδιο της πιθανής κατάπαυσης του πυρός, 33 όμηροι πρόκειται να αφεθούν ελεύθεροι σε διάστημα έξι εβδομάδων - με τουλάχιστον τρεις να απελευθερώνονται κάθε εβδομάδα.

«Ο ρόλος μας είναι να κάνουμε τα πάντα για να διασφαλίσουμε την πλήρη εφαρμογή της συμφωνίας και να εξασφαλίσουμε την επιστροφή όλων μέχρι τον τελευταίο όμηρο» είπε η Einav Zangauker, μητέρα του Matan Zangauker, ο οποίος αιχμαλωτίστηκε από τη Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023. «Αυτή η συμφωνία πρέπει να ακολουθηθεί μέχρι τέλους, για να επιστρέψουν όλοι στο σπίτι τους και να τερματιστεί ο πόλεμος» δήλωσε.

Ο Daniel Lifshitz είναι εγγονός του 84χρονου ομήρου Oded Lifshitz, ο οποίος αναμένεται να απελευθερωθεί σε πρώτη φάση. Παρά το γεγονός αυτό, ο Daniel λέει ότι θα συνεχίσει την εκστρατεία «μέχρι να απελευθερωθεί και ο τελευταίος όμηρος». «Δε θα αφήσουμε τον πόλεμο να συνεχιστεί, δε θα σταματήσουμε μέχρι ο τελευταίος όμηρος να επιστρέψει στο σπίτι του» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Την Κυριακή, ξεκινάμε μια νέα εποχή για τη χώρα μας».

Πηγή: protothema.gr

Δειτε Επισης

Σε φθίνουσα πορεία η τηλεόραση για την ενημέρωση των νέων-Διαφορετικές προτεραιότητες των νέων στην Κύπρο
Στις κάλπες οι Γερμανοί, κρίσιμες οι εκλογές-Οι υποψήφιοι, οι ενδεχόμενες συνεργασίες και τα «αγκάθια»
Νεκρό οκτάχρονο κορίτσι μετά από ναυάγιο με 21 μετανάστες στον Παναμά
Κρίσιμες συναντήσεις στο ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Κλειδώνουν οι λεπτομέρειες
Ένα θανατηφόρο κάθε δέκα μέρες το 2024-Μαύρη πρωτιά σε θανάτους για ανήλικους και νεαρούς μέχρι 24 ετών
Deepfake απάτες και στην Κύπρο-Πώς η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την ασφάλεια των πολιτών
Όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, εάν όμως οι θεσμοί τους άφηναν να δικαστούν...
Συνελήφθη 50χρονος στην Ακράτα που απειλούσε τη σύζυγό του-Τον πήγαν σε ψυχιατρική κλινική, αλλά απέδρασε
Σε κρίσιμη κατάσταση ο Πάπας Φραγκίσκος-Ενημέρωση από το Βατικανό
Γυναίκα έχει ταξιδέψει σε 60 χώρες–Για ποιο μέρος δεν θέλει ούτε να ακούσει