Ανοικτοί δίαυλοι επικοινωνίας της Κύπρου με τη νέα κυβέρνηση των ΗΠΑ-«Αβάσιμες οι ανησυχίες της Τουρκίας»

Την πεποίθηση ότι η στενή συνεργασία των Ηνωμένων Πολιτειών με την Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχιστεί και επί διακυβέρνησης Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Μιλώντας στο Τρίτο, ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας με τη νέα κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών. Παράλληλα υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης είχε πρόσφατα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Σχολιάζοντας την έντονη αντίδραση της Άγκυρας, ο κύριος Λετυμπιώτης ανέφερε ότι ήταν αναμενόμενη, ωστόσο υπέδειξε πως είναι αβάσιμες οι όποιες ανησυχίες της Τουρκίας για το αμυντικό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στόχος της κυβέρνησης, πρόσθεσε, είναι η ενίσχυση της αμυντικής θωράκισης της χώρας, αλλά και του διπλωματικού αποτυπώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αναφερόμενος στην  προσπάθεια διάνοιξης νέων σημείων διέλευσης, ο κύριος Λετυμπιώτης είπε ότι μπορεί υπάρξει θετική κατάληξη, εάν επιδειχθεί ειλικρινής πολιτική βούληση από την τουρκική πλευρά.

Πρόσθεσε ότι εάν η άλλη πλευρά επιμένει σε άνοιγμα μόνο του οδοφράγματος μιας Μηλιάς, δεν μπορεί να υπάρξει συζήτηση.

Πρόσθεσε ότι  ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα προσέλθει στη συνάντηση με τον  Ερσίν Τατάρ την ερχόμενη Δευτέρα, με στόχο να υπάρξει θετική κατάληξη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Πηγή: ΡΙΚ

Δειτε Επισης

Ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις ο Τατάρ-Θα επαναλάβει τη «λύση δύο κρατών»
Ενημέρωσε για την επίσκεψη του στη Συρία τους ομολόγους του στην ΕΕ ο Κόμπος
Παρουσιάστηκε το Νομοσχέδιο για τις πολλαπλές συντάξεις-Έντονες διαφωνίες και κριτική από βουλευτές
Στήριξη Λευκωσίας στην κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα Ουκρανίας
Πράσινο από ΥΠΕΞ της Ε.Ε. για αναστολή περιοριστικών μέτρων κατά Συρίας στην οικονομία
Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει η Ραουνά για Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων ΕΕ-Ουκρανία και Μέση Ανατολή στο προσκήνιο
Περηφάνεια για τους Αρμένιους της Κύπρου εξέφρασε ο Πρόεδρος-«Αναπόσπαστο μέρος του λαού»
Επαναρχίζουν τα δρομολόγια ισραηλινών εταιρειών προς Πάφο-Ορίζοντας ο Μάρτιος
Σ. Στεφάνου: Να βγούμε μπροστά με πρωτοβουλίες επί της ουσίας για λύση
Ξανά ενώπιον της Βουλής το θέμα των πολλαπλών συντάξεων-Ψάχνουν την φόρμουλα οι αρμόδιοι