Ο 45χρονος που προκάλεσε το τροχαίο στα Χανιά είχε καταδικαστεί για ξυλοδαρμό της συζύγου του

Έναν μόλις χρόνο μετά τον γάμο του, ο 45χρονος που προκάλεσε το θανατηφόρο τροχαίο στα Χανιά, είχε μηνυθεί από τη σύζυγό του, τον Αύγουστο του 2018 μετά από έναν καβγά που κατέληξε σε απειλές και ξύλο σε βάρος της, μπροστά στα μάτια των δύο ανήλικων παιδιών τους.

Μέσα στα μεσάνυχτα της 7ης Αυγούστου του 2018 και με ορατά τα σημάδια της κακοποίησης που είχε υποστεί, η εν διαστάσει πλέον σύζυγός του 45χρονου, είχε προστρέξει στο αστυνομικό τμήμα Χανίων για να τον μηνύσει.

«Μηνύω και ζητάω τη τιμωρία του συζύγου μου διότι την 07/08/2018 και ενώ βρισκόμασταν στο σπίτι μας, εκείνος γύρισε, εκτός ελέγχου και χωρίς κανένα λόγο, άρχισε να μου φωνάζει, να με βρίζει και να με απειλεί με τις εκφράσεις: "Θα σε σκοτώσω πατσαβούρα, θα σου ανοίξω το κεφάλι στα δύο". Μου έλεγε πράγματα που δεν ευσταθούν και όταν είδε ότι εγώ δεν συμφωνώ μαζί του, άρχισε να με χτυπά. Με έπιασε από το λαιμό, με έσφιγγε και με απειλούσε ότι θα με σκοτώσει. Με πέταξε κάτω και άρχισε να με χτυπά με τα χέρια και τα πόδια του σε όλο μου το σώμα. Είμαι σίγουρη ότι κάνει χρήση αλκοόλ και άλλων ουσιών. Είναι πολλές φορές που μ’ έχει χτυπήσει αλλά δεν του έκανα μήνυση γιατί τον λυπάμαι. Μπροστά στα περιστατικό ήταν και τα δύο παιδιά μου, η κόρη μου που αποκτήσαμε μαζί και η άλλη μου κόρη από τον πρώτο μου γάμο. Ήταν και μια φίλη μου που φιλοξενώ. Επιθυμώ την εξέτασή μου από ιατροδικαστή».

«Ήταν βίαιος εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος»

Τον περασμένο Οκτώβριο, το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων έκρινε ένοχο τον 45χρονο για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη και απειλή και του επέβαλε, συνολική ποινή φυλάκισης 13 μηνών με αναστολή. Μάλιστα, στην απόφαση αναφέρεται πως στην πορεία της έγγαμης συμβίωσής τους, οι σχέσεις του ζευγαριού επιδεινώθηκαν, κυρίως με υπαιτιότητα του 45χρονου, ο οποίος εκδήλωνε επιθετική και βίαιη συμπεριφορά απέναντι στη σύζυγό του εξαιτίας της κατανάλωσης οινοπνεύματος.

Ο 45χρονος είχε αρνηθεί τις κατηγορίες υποστηρίζοντας πως ουδέποτε υπήρξε βίαιος και πως σκοπός της συζύγου του ήταν να τον εξαναγκάσει να εγκαταλείψει το σπίτι τους και να τον αποξενώσει από το παιδί τους. Για το λόγο αυτό άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Αντιμέτωποι με σκύλους που βρίσκονταν σε άθλιες συνθήκες βρέθηκαν εθελοντές στη Λεμεσό (pics)
Τετράχρονο κοριτσάκι τραυματίστηκε σοβαρά σε τροχαίο στην Πάφο-Μεταφέρθηκε στο Μακάρειο
Μεταναστευτικό και ενεργειακά στο επίκεντρο των συναντήσεων Γεραπετρίτη στη Βεγγάζη
Επαρχιακός δρόμος στην Ελλάδα «πλημμύρισε» με δεκάδες κιλά νωπό κοτόπουλο
Ένοχος ιδιοκτήτης ιστοσελίδας που επιχείρησε να εκβιάσει πρώην Υφυπουργό στην Ελλάδα
Απτόητος από τις απειλές του Τραμπ, ο Πούτιν θα συνεχίσει τον πόλεμο
Μοιραίο το ταξίδι στην Ελλάδα για Αμερικανίδα-Έχασε την ισορροπία της και έπεσε σε φαράγγι
Μπήκε λουκέτο στον παράνομο βρεφοκομικό σταθμό στη Λάρνακα μετά την καταγγελία για κακοποίηση μωρού
Από την Ειρήνη, που οι συγγενείς της επέμεναν ότι δολοφονήθηκε, ξεκινά η επανεξέταση της Ιατροδικαστικής Πατρών
Με το «όραμα των δύο κρατών», προαπαιτούμενα τα «τρία άλφα» και μπόλικη μουρμούρα πάει στη Νέα Υόρκη ο Τατάρ