Τον Μάρτιο απαντούν στις κατηγορίες ο Δημητριάδης και οι άλλοι κατηγορούμενοι στη δίκη για τις πολιτογραφήσεις

Αναβολή πήρε την Πέμπτη η διαδικασία ενώπιον Κακουργιοδικείου, για την υπόθεση που αφορά πολιτογραφήσεις, στο πλαίσιο του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, ανάμεσα στους κατηγορούμενους και ο πρώην Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, καθώς και συγγενικά του πρόσωπα, που έχουν συμφέροντα με το δικηγορικό γραφείο της οικογένειας, μέσω του οποίου έγιναν πολιτογραφήσεις.

Οι κατηγορούμενοι θα βρεθούν πλέον ενώπιον του Κακουργιοδικείου στις 18 Μαρτίου του 2025, στις 09:00, όπου θα τους απαγγελθούν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Συνολικά δέκα πρόσωπα, οχτώ φυσικά και δύο νομικά, αντιμετωπίζουν 59 κατηγορίες, που αφορούν επηρεασμό, δωροδοκία, δεκασμό, συνωμοσία προς καταδολίευση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, αλλά και παραβίαση σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για ποινικοποίηση της διαφθοράς.

Πέραν του κ. Δημητριάδη κατηγορούνται, επίσης, ο Ανδρέας Δημητριάδης, ο Δημήτρης Δημητριάδης, ο Γιώργος Δημητριάδης, η Ελένη Σιμιλλίδη, ο Jing Wang, ο  Josef Friedrich Santin, η Βασιλική Γεωργίου-Santin, η εταιρεία Andreas Demetriades & Co LLC και η εταιρεία Delsk (Cyprus) Business Services Ltd.

Κατά τη σημερινή διαδικασία οι συνήγοροι υπεράσπισης ζήτησαν χρόνο από το Δικαστήριο, αφού όπως υποστήριξαν τους δόθηκε από την κατηγορούσα Αρχή, μεγάλος όγκος μαρτυρικού υλικού, το οποίο δεν έχουν καταφέρει να ταξινομήσουν και να μελετήσουν.

Επιπλέον, ανέφεραν ότι μόλις σήμερα τους παραδόθηκε και νέο υλικό από την Εισαγγελία.

Το δικαστήριο ανέβαλε τη διαδικασία, δίδοντας νέα ημερομηνία κατά την οποία οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απαντήσουν στις κατηγορίες με παραδοχή ή μη.

Επιπλέον, το Δικαστήριο διέταξε όπως κατηγορούμενοι παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την επόμενη δικάσιμο με τους ίδιους όρους.

Για τη διασφάλιση της παρουσίας των κατηγορουμένων στη δίκη, το Δικαστήριο αποφάσισε για τους Μάριο Δημητριάδη, Ανδρέα Δημητριάδη, Δημήτρη Δημητριάδη και Γιώργο Δημητριάδη όπως υπογράψουν προσωπική εγγύηση ύψους εκατό χιλιάδων ευρώ, για την Ελένη Σιμιλλίδη ποσό ύψους εξήντα χιλιάδων ευρώ, για τον Jing Wang να καταβληθούν εκατό χιλιάδες ευρώ σε μετρητά, ενώ για τους κατηγορούμενους Josef Friedrich Santin και Βασιλική Γεωργίου-Santin ζητήθηκε να υπογράψουν εγγύηση ύψους 100 χιλιάδων ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η υπόθεση καταχωρίστηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας, στις 27 Σεπτεμβρίου του 2024.

Σημειώνεται ότι για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους από το δικαστήριο, πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Έστησαν δίκτυο και εξαπατούσαν πολίτες με δήθεν εράνους για τρία χρόνια-Δύο συλλήψεις
Εξαφανίστηκε ο 80χρονος Πέτρος Βρέτος-Πιθανόν να έχει συμπτώματα αποπροσανατολισμού και απώλειας μνήμης (pic)
Χειροπέδες σε δύο νεαρούς για τον εμπρησμό οχήματος στον Άγιο Δομέτιο
Πυρκαγιά παρά το καζίνο της Λεμεσού-Κατέκαυσε δύο εκτάρια γης
Ζήτησε έκθεση γεγονότων για το φερόμενο ομοφοβικό επεισόδιο στην Ελλάδα το ΥΠΑΝ-Περιμένει την επιστροφή μαθητών
Αγνοείται 37χρονος τουρίστας που διέμενε στην Αγία Νάπα-Ζητά τη βοήθεια του κοινού η Αστυνομία (pic)
Πάνω από 140 παιδιά μίλησαν ως θύματα ή ως μάρτυρες σεξουαλικής κακοποίησης το 2024
Χάθηκαν τα ίχνη 29χρονης από τη Βρετανία-Ήρθε στην Κύπρο για διακοπές και εξαφανίστηκε (pic)
Καταγγελία για ομοφοβικό επεισόδιο στο pride της Θεσσαλονίκης-Δείχνουν ως θύτες Κύπριους μαθητές
Ξεκινά τετράμηνη εκστρατεία η Αστυνομία-Αυξημένοι έλεγχοι για μοτοσικλετιστές, ποδηλάτες και χρήστες πατινιών