Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε ότι Ισραήλ και Χαμάς κατέληξαν σε συμφωνία

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι το Ισραήλ και η Χαμάς κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και απελευθέρωσης των ομήρων, με την οποία θα τερματιστούν οι συγκρούσεις στη Γάζα και θα αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους αμάχους.

«Σήμερα, έπειτα από πολλούς μήνες εντατικής διπλωματίας εκ μέρους των ΗΠΑ, μαζί με την Αίγυπτο και το Κατάρ, το Ισραήλ και η Χαμάς κατέληξαν σε συμφωνία κατάπαυσης του πυρός και για τους ομήρους. Με τη συμφωνία αυτή θα σταματήσουν οι μάχες στη Γάζα, θα αυξηθεί η άκρως αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους αμάχους και θα επανενωθούν οι όμηροι με τις οικογένειές τους, έπειτα από περισσότερους από 15 μήνες σε αιχμαλωσία», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, οι όμηροι θα απελευθερωθούν στην πρώτη φάση εφαρμογής της συμφωνίας. Οι Παλαιστίνιοι εκτοπισμένοι θα μπορέσουν να επιστρέψουν στις γειτονιές τους, σε όλες τις περιοχές της Λωρίδας.

Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε επίσης ότι το Ισραήλ θα διαπραγματευτεί την εφαρμογή της δεύτερης φάσης μέσα στις επόμενες έξι εβδομάδες. Με βάση το σχέδιο, η κατάπαυση του πυρός θα συνεχιστεί για όσο διάστημα συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Επίθεση με μαχαίρι στην Ιρλανδία-Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες
Όμηρος της Χαμάς που απελευθερώθηκε δεν γνώριζε ότι η σύζυγος και οι κόρες του σκοτώθηκαν στις 7 Οκτωβρίου
Πυρά Κατάρ σε Νετανιάχου-Προκλητική η πρόταση για παλαιστινιακό κράτος στη Σ. Αραβία
Απεξαρτήθηκαν από τα συστήματα ηλεκτρικής ενέργειας της Ρωσίας οι χώρες της Βαλτικής-«Ιστορική μέρα»
BINTEO: Ιερόσυλος χτύπησε στο Βατικανό-Βανδάλισε την Βασιλική του Αγίου Πέτρου
Σιγή ιχθύος από Κρεμλίνο για την τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ και Πούτιν-Ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει
Αποχώρησε ο ισραηλινός στρατός από τον διάδρομο της Νετζαρίμ υποστηρίζει η Χαμάς
Υποστηρίζει πως μίλησε με Πούτιν για την Ουκρανία ο Τραμπ-«Θέλει να σταματήσουν να πεθαίνουν άνθρωποι»
ΒΙΝΤΕΟ: Τρομακτικές στιγμές από τον ισχυρότατο σεισμό στην Καραϊβική-Σείστηκαν συθέμελα κτίρια
Έξι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα σε βάση της Χεζμπολάχ στον ανατολικό Λίβανο