Καλωσόρισε την συμφωνία εκεχειρίας ο Πρόεδρος-«Εξαιρετικά σημαντική στιγμή»

Αν όντως επιβεβαιώνονται αυτά που ανακοινώνονται στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης για κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και συμφωνία εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς «θα είναι μια θετικότατη εξέλιξη για την περιοχή μας και όχι μόνο», δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων προσερχόμενος στην επτειακή τιμητική εκδήλωση με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 χρόνων από τη διεξαγωγή του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 που διεξήχθη στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιδρύματος Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ' στην Ιερά Αρχιεπισκοπή στην Λευκωσία.

Κληθείς να σχολιάσει τη διαφαινόμενη συμφωνία εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας με απελευθέρωση ομήρων, μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς, όπως μεταδίδεται από Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι «αναμένουμε την τελική ενημέρωση. Αν όντως επιβεβαιώνονται αυτά που έχουμε δει στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι μια θετικότατη εξέλιξη για την περιοχή μας και όχι μόνο». 

Πρόσθεσε ότι αναμένει μετά το πέρας της αποψινής εκδήλωσης να ενημερωθεί σχετικά, επαναλαμβάνοντας ότι «ευχή και προσδοκία μας είναι αυτά που διαβάζουμε για την επίτευξη συμφωνίας να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα».

Λίγο αργότερα, σε ανάρτησή του στο X, ο Πρόεδρος καλωσόρισε την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός, η οποία έχει ως προτεραιότητα την απελευθέρωση όλων των ομήρων και την ροή κρίσιμης ανθρωπιστικής βοήθειας.

«Αυτή είναι μια εξαιρετικά σημαντική στιγμή», τόνισε, αναγνωρίζοντας τις προσπάθειες που κατέβαλαν οι ΗΠΑ, η Αίγυπτος και το Κατάρ. Τόνισε ότι είναι ύψιστης σημασίας για την περιφερειακή σταθερότητα και ασφάλεια η τήρηση αυτής της συμφωνίας.

Δειτε Επισης

Ισχυρίζονται ότι παραποιήθηκε η ιστορία για την εισβολή και επιμένουν στο αφήγημά τους για το Κυπριακό οι Τούρκοι
Πάει στα κατεχόμενα να τους «δειχτεί» για την μαντίλα ο Ερντογάν-«Όταν δεν τους βάζεις όρια, δεν γνωρίζουν τη θέση τους»
Τέλος στη συγγενοκρατία στο δημόσιο θέλει να θέσει η Βουλή-Η πρόταση νόμου που προωθείται
Συνεχίζει τον αμανέ του ο Τατάρ-«Ορθή είναι η πολιτική των δυο κρατών»
Η Τουρκία αρχίζει έρευνες για υδρογονάνθρακες ανοιχτά των κατεχομένων
Αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των διαπραγματευτών
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Έβαλε τέλος στα σενάρια για «προεδρικές» ο Ουστέλ-Ανακοίνωσε ότι στηρίζει Τατάρ
Προσπαθούν να κλειδώσουν αριστίνδην στον ΔΗΣΥ-Πώς διαμορφώνεται ο βασικός κορμός του ψηφοδελτίου
Τουρκικά ΜΜΕ: Συνεδρία συμβουλίου πρεσβυτέρων ΟΤΚ στα κατεχόμενα τον Μάιο