Αυξημένο κονδύλι για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα 2030 αποφάσισε το Υπουργικό

Την αύξηση του ύψους της οικονομικής ενίσχυσης για την Ευρωπαϊκή Πολιτιστική Πρωτεύουσα κατά €4 εκ., ανακοίνωσε η Υφυπουργός Πολιτισμού Βασιλική Κασσιανίδου μετά από τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σε δήλωσή της η Υφυπουργός ανέφερε ότι ο θεσμός της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης είναι από τους σημαντικότερους ευρωπαϊκούς θεσμούς και ότι η Κύπρος θα φιλοξενήσει τον θεσμό το 2030 στη βάση διαδικασίας διαγωνισμού που ορίζεται σε σχετική Απόφαση της ΕΕ. Το Υφυπουργείο Πολιτισμού, πρόσθεσε, είναι η αρμόδια διαχειριστική αρχή για την προώθηση όλων των σχετικών διαδικασιών αναφορικά με τον διαγωνισμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης.

«Το Υπουργικό Συμβούλιο, με σημερινή Απόφασή του, σε μια προσπάθεια περαιτέρω στήριξης της δράσης της, ενέκρινε την αύξηση του ύψους της οικονομικής ενίσχυσης για τις λειτουργικές δαπάνες της Ευρωπαϊκής Πολιτιστικής Πρωτεύουσας 2030 από €6 εκ. σε €10 εκ.», είπε.

Πρόσθεσε ότι ως λειτουργικές δαπάνες με βάση και το έντυπο υποβολής υποψηφιότητάς ορίζονται οι καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, οι δραστηριότητες προβολής και προώθησης και δαπάνες σχετικές με το διοικητικό κόστος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ από τ/κ σύνδεσμο που ζητά αναγνώριση ψευδοκράτους
Απαντά στην Ελεγκτική το Τμήμα Δασών-«Τα δύο έργα εξυπηρετούν κοινωφελείς σκοπούς»
Ενίσχυση της ασφάλειας στο νερό με νέα νομοθεσία για πισίνες
Στις 22 Ιουλίου τα αποτελέσματα για ΑΑΕΙ Κύπρου και Στρατιωτικές Σχολές Ελλάδας
Διευκρινίσεις από Τμήμα Αλιείας-«Μόνο ένα περιστατικό ρύπανσης από πετρελαιοειδή σε θάλασσα της Λεμεσού»
Εργασίες ασφαλτόστρωσης στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας-Λεμεσού
Εκδήλωση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου για την Κύπρο του 1974 μέσα από τη λογοτεχνία
Στο μικροσκόπιο της Ελεγκτικής το αναψυκτήριο στο Πάρκο Ακαδημίας-Ευθύνες σε Τμ. Δασών και μη ορθός προγραμματισμός
Η επίδραση του 1974 στην κυπριακή και την ελλαδική λογοτεχνία
Στους 36 βαθμούς η θερμοκρασία-Αναμένονται βροχές στα ορεινά