Συνελήφθη ο 39χρονος καταζητούμενος για την υπόθεση του Πακιστανού-Εντοπίστηκε το αναζητούμενο όχημα

Καταιγιστικές εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του 24χρονου Πακιστανού, η σορός του οποίου εντοπίστηκε σε ανοιχτό χώρο στο Στρόβολο, ανήμερα Θεοφανείων και ο οποίος διαπιστώθηκε μετά από μέρες ότι σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά κατά τη διάρκεια επεισοδίου στη νεκρή ζώνη.

Λίγο πριν τις 11:00 της Τετάρτης, η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του ενός εκ των τεσσάρων καταζητούμενων για την υπόθεση και πιο συγκεκριμένα του 39χρονου Καμερουνέζου, ενώ εντοπίστηκε και το αναζητούμενο όχημα τύπου «Ζ», που φαίνεται να εμπλέκεται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 39χρονος φαίνεται να ήταν ο οδηγός του ενοικιαζόμενου οχήματος, εντός του οποίου εικάζεται πως επέβαινε ο 24χρονος όταν δέχθηκε τα αστυνομικά πυρά, ενώ ταυτόχρονα εντοπίστηκε και το όχημα ενοικιάσεως το οποίο αναζητείτο από τις Αρχές.

Ο ύποπτος αναμένεται να περάσει από ανάκριση για να δώσει τη δική του εκδοχή γύρω από τα όσα συνέβησαν κατά τον επίμαχο χρόνο του επεισοδίου με τους αστυνομικούς, ενώ θα κληθεί να απαντήσει και για τον τρόπο που μεταφέρθηκε και αφέθηκε σε χωράφι στον Στρόβολο, ο 24χρονος Πακιστανός. Αύριο, ο 39χρονος αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον Δικαστηρίου για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησής του.

Σημειώνεται ότι για την ίδια υπόθεση αναζητούνται άλλα δύο οχήματα, τα οποία εμπλέκονται στο επεισόδιο, ενώ για την υπόθεση συνεχίζουν να καταζητούνται οι τρεις Τουρκοκύπριοι, οι οποίοι παραμένουν ασύλληπτοι. Πρόκειται για τους:

  • COSKUN ALASLAN, 31 ετών, Τουρκοκύπριος
COSKUN
  • ATILLA ALASLAN, 22 ετών, Τουρκοκύπριος
ATILLA
  • HALIL ALASLAN, 62 ετών, Τουρκοκύπριος

HALIL

Εναντίον των τεσσάρων υπόπτων, διερευνώνται τα αδικήματα απόπειρας φόνου, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος και υποβοήθησης της παράνομης εισόδου, διέλευσης και παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας, που διαπράχθηκαν στις 6 Ιανουαρίου 2025, στην περιοχή Ποταμιάς, η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση δικαστικών ενταλμάτων σύλληψης εναντίον τεσσάρων προσώπων, τα οποία καταζητούνται για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Η Αστυνομία συνεχίζει να απευθύνει έκκληση σε οποιοδήποτε γνωρίζει οτιδήποτε που μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό τους να επικοινωνήσει με το ΤΑΕ Λευκωσίας, στο τηλέφωνο 22-802222 ή με τον πλησιέστερο Αστυνομικό Σταθμό ή με τη Γραμμή του Πολίτη, στον τηλεφωνικό αριθμό 1460.

Υπενθυμίζεται πως η εκδοχή των αστυνομικών είναι πως οι οδηγοί των δύο εκ των τριών οχημάτων κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους, εξού και έγινε η χρήση υπηρεσιακών όπλων, με τα μέλη να υποστηρίζουν πως έριξαν τρεις φορές στα ελαστικά και ένα πυροβολισμό στον αέρα.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής είναι άγνωστο που βρισκόταν ο 24χρονος Πακιστανός, ωστόσο το γεγονός ότι εντοπίστηκε ημίγυμνος προκαλεί ερωτηματικά, ενώ στο σημείο που βρέθηκε νεκρός, εντοπίστηκε μια τσάντα και ένα σακάκι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Καταγγελία για ομαδικό βιασμό 22χρονης στη Χαλκίδα-Την εξανάγκασαν να κάνει χρήση ναρκωτικών
Το μίσος για τους Εβραίους ήταν το κίνητρο του 19χρονου Σύρου δράστη της επίθεσης στο Βερολίνο
Το Associated Press μηνύει τον Λευκό Οίκο για τον αποκλεισμό του από τις ενημερώσεις Τραμπ
ΒΙΝΤΕΟ: Ισραηλινός όμηρος φιλά στο μέτωπο μαχητή της Χαμάς κατά την απελευθέρωσή του
Απεβίωσε ο πατέρας του βουλευτή του ΔΗΣΥ Δημήτρη Δημητρίου
Τελέστηκε η κηδεία της μητέρας και των παιδιών στη Λεμεσό-«Να κρατήσουμε το φως που μας χάρισε η παρουσία τους»
BINTEO: Δείχνει τα δόντια της η Coral-Νυφάδες χιονιού και χαλάζι σε διάφορες περιοχές (Pics)
Απαντήσεις για τον θάνατο του Βασίλη Καλογήρου ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ–Το στοιχείο που προκαλεί προβληματισμό
Συνεχίζει τον αγώνα η χαροκαμένη μάνα του Θανάση-«Με βασάνιζαν για 20 χρόνια, μέχρι που ξέθαψα το παιδί μου»
«Μάνα και γιοι, η μοίρα τους ένωσε στη ζωή και την αιωνιότητα»-Κηδεύτηκαν άλλοι τρεις ήρωες της εισβολής