Προτρέπει Τραμπ να καταστήσει το Κυπριακό κορυφαία προτεραιότητα η Ντίνα Τάιτους

Προτρέπει τον εκλεγμένο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να καταστήσει την επανένωση της Κύπρου «κορυφαία προτεραιότητα» της εξωτερικής του πολιτικής, δηλώνει στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα Βουλευτής από τη Νεβάδα, Ντίνα Τάιτους.

Κληθείσα από το ΚΥΠΕ να αναφερθεί στο διακομματικό ψήφισμα που κατέθεσε στην Boυλή των Αντιπροσώπων μαζί με τους βουλευτές Νικόλ Μαλλιωτάκη, Κρις Πάπας και Γκας Μπιλιράκη, για να αναδείξουν το θέμα του Κυπριακού ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Προέδρου Τραμπ, η κ. Τάιτους λέει ότι υποστηρίζει «σθεναρά το ψήφισμα που καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία με 35.000 στρατιώτες».

Η Τουρκία, συνεχίζει «πρέπει να αποσύρει αμέσως αυτά τα στρατεύματα και να συμμορφωθεί με τις αρχές που οφείλουν να τηρούν όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ: σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και του κράτους δικαίου. Η Τουρκία πρέπει να απομακρύνει τους περισσότερους από 200.000 εποίκους της από τα παρανόμως κατεχόμενα εδάφη στη βόρεια Κύπρο και να συμβάλλει στον επαναπατρισμό των Ελληνοκυπρίων προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες».

Λέει ακόμη ότι «με δεκάδες Ελληνοκύπριους να εξακολουθούν να αγνοούνται, με τη βεβήλωση θρησκευτικών μνημείων και με μια μη βιώσιμη πολιτική κατάσταση στο νησί, προτρέπω σθεναρά τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τραμπ να καταστήσει την επανένωση της Κύπρου κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής του πολιτικής». 

Δειτε Επισης

Σκληρή επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για την απόφαση Αγγελίδη-«Ανίερη παρέα με Ειρήνη και Οδυσσέα, στρατηγική διάλυσης»
Αφίχθηκε στο Προεδρικό ο Τζοζέφ Αούν-Σε εξέλιξη κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Χριστοδουλίδη
Ομολόγησε τις δολοφονίες βρεφών η Μουρτζούκου-«Όταν τσακωνόμουν με τη μάνα μου, ήθελα να κάνω κακό»
Συνελήφθη αστυνομικός για επίθεση, απειλές και παρενοχλητική παρακολούθηση
Κατασχέθηκαν πάνω από 1.000 «μαϊμού» Labubu-Εντοπίστηκαν σε οκτώ καταστήματα
Μαχαιρωμένο σε πολυθρόνα εντοπίστηκε το θύμα του φονικού-Στο διπλανό δωμάτιο η μητέρα του πατροκτόνου
Τον Πρόεδρο του Λιβάνου υποδέχεται στο Προεδρικό ο Χριστοδουλίδης
Νέα απάτη μέσω SMS με δήθεν επιστροφή φόρου-Συστάσεις από την Αστυνομία (pic)
Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε το σκυλί του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα-Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν