Προτρέπει Τραμπ να καταστήσει το Κυπριακό κορυφαία προτεραιότητα η Ντίνα Τάιτους

Προτρέπει τον εκλεγμένο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να καταστήσει την επανένωση της Κύπρου «κορυφαία προτεραιότητα» της εξωτερικής του πολιτικής, δηλώνει στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων η ελληνικής καταγωγής Αμερικανίδα Βουλευτής από τη Νεβάδα, Ντίνα Τάιτους.

Κληθείσα από το ΚΥΠΕ να αναφερθεί στο διακομματικό ψήφισμα που κατέθεσε στην Boυλή των Αντιπροσώπων μαζί με τους βουλευτές Νικόλ Μαλλιωτάκη, Κρις Πάπας και Γκας Μπιλιράκη, για να αναδείξουν το θέμα του Κυπριακού ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του νέου Προέδρου Τραμπ, η κ. Τάιτους λέει ότι υποστηρίζει «σθεναρά το ψήφισμα που καταδικάζει τη συνεχιζόμενη κατοχή της Κύπρου από την Τουρκία με 35.000 στρατιώτες».

Η Τουρκία, συνεχίζει «πρέπει να αποσύρει αμέσως αυτά τα στρατεύματα και να συμμορφωθεί με τις αρχές που οφείλουν να τηρούν όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ: σεβασμός της εδαφικής ακεραιότητας, της κυριαρχίας και του κράτους δικαίου. Η Τουρκία πρέπει να απομακρύνει τους περισσότερους από 200.000 εποίκους της από τα παρανόμως κατεχόμενα εδάφη στη βόρεια Κύπρο και να συμβάλλει στον επαναπατρισμό των Ελληνοκυπρίων προσφύγων στις πατρογονικές τους εστίες».

Λέει ακόμη ότι «με δεκάδες Ελληνοκύπριους να εξακολουθούν να αγνοούνται, με τη βεβήλωση θρησκευτικών μνημείων και με μια μη βιώσιμη πολιτική κατάσταση στο νησί, προτρέπω σθεναρά τον εκλεγμένο Πρόεδρο Τραμπ να καταστήσει την επανένωση της Κύπρου κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής του πολιτικής». 

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρο μήνυμα Γεραπετρίτη για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-«Θα συνεχίζει κανονικά»
Ψηλή η ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το Σάββατο-Μέχρι την Πέμπτη στην Κύπρο η Coral
Απουσιάζει από τον χώρο διαμονής του 18χρονος-Στην δημοσιότητα τα στοιχεία του
Βίντεο της Χαμάς δείχνει δυο ομήρους να παρακολουθούν την απελευθέρωση άλλων ομήρων
Σημαντικότερη η συμφωνία για το Βυθοτεμάχιο 6, υπό προϋποθέσεις παραγωγή σε 2,5 χρόνια-Τα επόμενα βήματα
Σε φθίνουσα πορεία η τηλεόραση για την ενημέρωση των νέων, επιλέγουν Social Media-Διαφορετικές προτεραιότητες
Κρίσιμες συναντήσεις στο ΥΠΑΝ για το σύστημα αξιολόγησης εκπαιδευτικών-Κλειδώνουν οι λεπτομέρειες
Deepfake απάτες και στην Κύπρο-Πώς η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την ασφάλεια των πολιτών
Ένα θανατηφόρο κάθε δέκα μέρες το 2024, ανήλικοι και νεαροί τα περισσότερα θύματα-Δεν βοήθησαν οι κάμερες
Όλοι αθώοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου, εάν όμως οι θεσμοί τους άφηναν να δικαστούν...