Οι εκατομμυριούχοι του Χόλιγουντ δίνουν 2.000 δολάρια την ώρα για ιδιωτική πυρόσβεση

Περιουσίες ολόκληρες σπαταλάνε εκατομμυριούχοι στο Χόλιγουντ, προσλαμβάνοντας ιδιώτες πυροσβέστες για να σώσουν τα σπίτια τους.

Οι ιδιωτικές εταιρείες πυροπροστασίας συχνά συνάπτουν συμβόλαια με τις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις για να βοηθήσουν στη μάχη με τις πυρκαγιές, αλλά τα τελευταία χρόνια φαίνεται πως προσφέρουν και υπηρεσίες «on call» και είναι έτοιμες να εμφανιστούν με τις δικές τους προμήθειες νερού, φορτηγά, μάνικες, χημικά για την κατάσβεση της φωτιάς και άλλο εξοπλισμό.

Η ενοικίαση όμως μιας τέτοιας υπηρεσίας έχει ένα βαρύ τίμημα καθώς σύμφωνα με την Daily Mail, ορισμένες επιχειρήσεις χρεώνουν ακόμη και 2.000 δολάρια την ώρα για τις υπηρεσίες τους.

Ο Κρις Νταν, ιδιοκτήτης της Covered 6, δήλωσε στο βρετανικό δίκτυο ότι το τηλέφωνό του «χτυπάει ασταμάτητα» , καθώς η ελίτ του Χόλιγουντ ζητά τις υπηρεσίες του κατά παραγγελία.

Μάλιστα, ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας San Fransisco Chronicle παρατήρησε ένα σπίτι, το οποίο ήταν εξοπλισμένο με ψεκαστήρες οι οποίες έριχναν συνεχώς νερό στην οροφή, με ειδικούς να παρακολουθούν για αναζωπυρώσεις.

Άλλες εταιρείες ψεκάζουν το τοπίο με επιβραδυντικό πυρκαγιάς και καλύπτουν δέντρα και θάμνους με παχιά πυρίμαχα υλικά, σύμφωνα με τους LA Times.

Ο εκατομμυριούχος που εξόργισε πολλούς πληρώνοντας όσο - όσο για ιδιώτες πυροσβέστες

Η δυνατότητα όμως των πλουσίων να προσλαμβάνουν ιδιωτικούς πυροσβέστες, έχουν εξοργίσει τους απλούς ανθρώπους – περισσότεροι από 100.000 από τους οποίους έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις περιουσίες τους.

Μάλιστα, πολλοί ήταν αυτοί που τα έβαλαν την περασμένη εβδομάδα με τον εκατομμυριούχο επενδυτή ακινήτων Κιθ Βάζερμαν, όταν απηύθυνε έκκληση για ιδιώτες πυροσβέστες προκειμένου να σώσουν το σπίτι του στο Pacific Palisades.

«Έχει κανείς πρόσβαση σε ιδιώτες πυροσβέστες για την προστασία του σπιτιού μας στο Pacific Palisades; Πρέπει να δράσουμε γρήγορα εδώ. Όλα τα σπίτια των γειτόνων καίγονται. Θα πληρώσω οποιοδήποτε ποσό. Σας ευχαριστώ», έγραψε στον λογαριασμό του στο X, τον οποίο αργότερα διέγραψε.

«Απίστευτο θράσος», σχολίασε σχολίασε κάποιος. «Η οικογένειά του έχει απομακρυνθεί και προσπαθεί να προσλάβει ιδιώτες πυροσβέστες για να ρισκάρουν τη ζωή τους για να σώσουν ένα σπίτι που σίγουρα έχει ασφαλίσει».

Ένας άλλος χρήστης, με το ψευδώνυμο Τζάκι, σχολίασε: «Αν φτάσατε στο σημείο να τουιτάρετε για ιδιώτες πυροσβέστες για να προστατεύσουν την περιουσία σας, μάλλον θα πρέπει να αναρωτηθείτε τι έχετε απογίνει ως άνθρωποι».

Ένας άλλος χρήστης πρόσθεσε: «Δηλαδή προτείνεις ότι οι δυνητικά σωτήριοι πόροι (ακόμη και αν είναι ‘ιδιωτικοί’) θα πρέπει να εκτραπούν για να σώσουν το σπίτι σου επειδή είσαι πλούσιος, ενώ δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν να εκκενώσουν το σπίτι τους;».

Πηγή: iefimerida.gr

Δειτε Επισης

Οκτώ οι τραυματίες στο Κίεβο από ρωσική επιδρομή-Ανάμεσά τους παιδί τριών ετών
Φρίκη στο Πακιστάν με έγκλημα τιμής που παρακολούθησαν σε βίντεο 200 εκατ.-«Περπάτα μαζί μου, μετά με πυροβολείς»
Τι σημαίνει η συμφωνία ανάμεσα σε ΕΕ και ΗΠΑ για 15% δασμούς-«Απέφυγαν την καταστροφή, αλλά λίγοι πανηγυρίζουν»
FT: Ο Τραμπ παγώνει ελέγχους εξαγωγών για να εξασφαλίσει συμφωνία με την Κίνα για το εμπόριο
Νεκροί και αγνοούμενοι από κατολισθήσεις στην Κίνα-Πάνω από 4.000 κάτοικοι απομακρύνονται από το Πεκίνο
Καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος στη Γκάνα που συνδέεται με την επιδημία mpox
Κατολισθήσεις η πιθανή αιτία του εκτροχιασμού τρένου στη Γερμανία-Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες
Σε πύρινο κλοιό η Τουρκία-Ραγδαία η εξάπλωση της φωτιάς στην Προύσα, δύο νεκροί
Δασμούς 15% σε όλα εκτός από χάλυβα και αλουμίνιο ανακοίνωσε ο Τραμπ μετά την εμπορική συμφωνία με ΕΕ
Καμπανάκι από ΠΟΥ-«Ο υποσιτισμός στη Γάζα βρίσκεται σε επίπεδα που προκαλούν συναγερμό»