Παράπονα των γονέων προδημοτικής για τις εγγραφές μέσω eΔΕΑ-«Προβληματική και πολύπλοκη η διαδικασία»

Πολυπλοκότητα, προβλήματα λειτουργείας, υπερβολικός χρόνος να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής και υπερβολικές απαιτήσεις σε έντυπα, παρόλη την προσπάθεια μηχανογράφησης, διαπιστώνει η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων κατά τις ηλεκτρονικές εγγραφές, ζητώντας όπως απλοποιηθεί η διαδικασία, για να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς και να επιταχυνθεί η διαδικασία.

Σε ανακοίνωσή της, η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Ομοσπονδιών Συνδέσμων Γονέων και Κηδεμόνων Δημόσιων και Κοινοτικών Νηπιαγωγείων αν και χαιρετίζει τον ψηφιακό εκσυγχρονισμό και την λειτουργία της ηλεκτρονικής διαδικασίας εγγραφών, εντούτοις, εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τα προβλήματα και την έλλειψη στήριξης στην λειτουργεία του συστήματος eΔΕΑ.

Όπως αναφέρει η πρώτη εφαρμογή και λειτουργεία του συστήματος παρουσιάζει «πολλά και ποικίλα προβλήματα» και αναφέρεται σε διαπιστώσεις όπως η πολυπλοκότητα, τα προβλήματα λειτουργείας, ο υπερβολικός χρόνος να ολοκληρωθεί η διαδικασία εγγραφής και οι υπερβολικές απαιτήσεις σε έντυπα.

«Η βεβιασμένη εφαρμογή της, χωρίς επαρκή υποστήριξη, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα τόσο για τους γονείς όσο και για το εκπαιδευτικό προσωπικό. Το γραμματειακό προσωπικό από την άλλη δεν επαρκεί, ειδικά στις σχολικές μονάδες της Προδημοτικής», σημειώνει.

Οι γονείς Προδημοτικής Εκπαίδευσης ζητούν να απλοποιηθεί η διαδικασία για να μην ταλαιπωρούνται οι γονείς και να επιταχυνθεί η διαδικασία, σημειώνοντας ότι «τα προβλήματα που παρατηρούνται όπως καταγραφούν και επιλυθούν το συντομότερο».

Ζητά να παραχωρηθεί η απαιτούμενη παράταση στην προθεσμία εγγραφής, ώστε να μπορέσουν όλοι οι γονείς να υποβάλουν τις εγγραφές των παιδιών τους, καθώς και η απαραίτητη υποστήριξη προς τους τελικούς χρήστες / γονείς.

«Την ίδια ώρα, όμως,», σημειώνει, «αυτό να μην γίνει αιτία άλλων καθυστερήσεων που να δημιουργούν οργανωτικά και διοικητικά θέματα που θα εμφανιστούν με την έναρξη της νέας χρονιάς».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

«Θεριακλής» τουρίστας άναψε τσιγάρο στην πίστα του αεροδρομίου Ηρακλείου και συνελήφθη
Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα παραστεί στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Μπαλάκι οι ευθύνες για το χάος των λαμπρατζιών-«Αποποίηση ευθυνών για πρόληψη και καταστολή της παραβατικότητας»
Έναρξη δημόσιας διαβούλευσης για προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμών αξιολόγησης εκπαιδευτικών
BINTEO: Δυο συλλήψεις έπειτα από συμπλοκή αλλοδαπών στη Λάρνακα-«Έχουν ρημάξει την πόλη»
ΒΙΝΤΕΟ: Άγρια συμπλοκή στην παλιά Λευκωσία-Χειροπέδες σε 33χρονο για κατοχή μαχαιριού
Έβαλε τέλος στα σενάρια για «προεδρικές» ο Ουστέλ-Ανακοίνωσε ότι στηρίζει Τατάρ
Η Πρεσβεία της Αγίας Έδρας στην Κύπρο ανοίγει βιβλίο συλλυπητηρίων για τον Πάπα
Κατηγορήθηκε γραπτώς και αφέθηκε ελεύθερος 16χρονος για ρίψη κροτίδων εναντίον αστυνομικών
Θέλει να συνδέσει την διαγωγή μαθητών με εξωτερικές δραστηριότητες ο Χαρτσιώτης λόγω νεανικής παραβατικότητας