ΒΙΝΤΕΟ: Επεισοδιακή νύχτα σε Ρώμη και Μπολόνια-Συγκρούσεις αστυνομίας με διαδηλωτές για τον θάνατο ενός 19χρονου

Συγκρούσεις της αστυνομίας με διαδηλωτές, σημειώθηκαν τη νύχτα του Σαββάτου στην Ρώμη και στην Μπολόνια, σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας για τον θάνατο του 19χρονου Ράμι Ελγκάμι, πριν ενάμιση μήνα στο Μιλάνο. Ο νέος επέβαινε σε μηχανάκι μαζί με φίλο του και δεν είχε σταματήσει σε έλεγχο της αστυνομίας. Μετά από ανθρωποκυνηγητό οκτώ χιλιομέτρων, έχασε την ζωή του, πέφτοντας με το μηχανάκι πάνω σε στύλο.

Χθες βράδυ, σε διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή της Ρώμης, Σαν Λορέντσο, σε μικρή απόσταση από το πανεπιστήμιο «Λα Σαπιέντσα», μέρος των συμμετεχόντων στην κινητοποίηση πέταξε καπνογόνα προς τους αστυνομικούς, οι οποίοι αντέδρασαν με χρήση γκλοπ. Ένταση σημειώθηκε και στην Μπολόνια, όπου ομάδα διαδηλωτών, προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και πέταξε κροτίδες προς την κατεύθυνση αστυνομικού τμήματος. Παράλληλα, σημειώθηκαν βανδαλισμοί στην εβραϊκή συναγωγή της πόλης.

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, σε ανάρτησή στο διαδίκτυο υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να χρησιμοποιείται μια τραγωδία για να νομιμοποιείται η βία» και εξέφρασε την αλληλεγγύη της στις αστυνομικές δυνάμεις.

Υπενθυμίζεται ότι την υπόθεση του θανάτου του Ράμι Ελγκάμι, ερευνούν οι εισαγγελείς του Μιλάνου και ότι πριν λίγες ημέρες η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μετέδωσε βίντεο από κάμερα που ήταν τοποθετημένη σε κράνος των καραμπινιέρων.

Ο ιταλικός Τύπος υπογραμμίζει ότι από την συνομιλία που ακούγεται, συμπεραίνεται πως οι καραμπινιέροι επιχείρησαν να «εμβολίσουν» το μηχανάκι στο οποίο βρισκόταν ο 19χρονος μαζί με τον φίλο του και ότι προσπάθησαν να τους κλείσουν τον δρόμο. Παράλληλα, φέρονται να του ζήτησαν να σβήσει το υλικό που περιείχε το κινητό του.

Αμέσως μετά την μετάδοση του συγκεκριμένου βίντεο από την Rai, στο Μιλάνο οργανώθηκαν διαδηλώσεις με αίτημα την άμεση απόδοση δικαιοσύνης, για τον θάνατο του Ράμι Ελγκάμι. Σε μερικές από τις κινητοποιήσεις, έγιναν βίαιες παρεκτροπές, οι οποίες καταδικάσθηκαν από την οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με πολλούς αναλυτές, στη φάση αυτή υπάρχει ανησυχία για επικίνδυνη κλιμάκωση της έντασης, ιδίως σε υποβαθμισμένες περιοχές της ιταλικής συμπρωτεύουσας.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Εντόπισαν τον 30χρονο για τις ένοπλες ληστείες, διέφυγε και τελικά συνελήφθη στη Λευκωσία-Τον έκαψε ο συνεργός
Ξεκαθαρίζει το ΥΠΕΣ-«Κανένας λόγος ανησυχίας για εκτοπισθέντες που διαμένουν σε τ/κ γη στην Τίμη»
Καταγράφουν τα υψηλότερα ποσοστά χρήσης ηλεκτρονικών τσιγάρων και ναργιλέ οι Κύπριοι μαθητές
Στη Μητρόπολη Πάφου ο Τυχικός για το πρώτο τετ α τετ με Αρχιεπίσκοπο μετά την απόφαση της Ιεράς Συνόδου
Τέξας η Λεμεσός, ανεξέλεγκτη η κατάσταση-Πέντε βομβιστικές επιθέσεις, γάζωμα υποστατικών και πίσω από τα γεγονότα η Αστυνομία
Επιμένει για αλλότριους σκοπούς για τους διαμαρτυρόμενους υπέρ Τυχικού ο Αρχιεπίσκοπος-Το ξεκόβει για έφεση
Aπό υπερθέρμανση ελαστικού προκλήθηκε η φωτιά στο φορτηγό στον αυτοκινητόδρομο
Οδηγός εγκλωβίστηκε στο όχημα του μετά από τροχαίο
Σήμα Κινδύνου από πρώην επικεφαλής CIA-«Θα επιτεθεί στη Λιθουανία ο Πούτιν, εάν πετύχει τους στόχους του στην Ουκρανία»
Μουσικό συγκρότημα δολοφονήθηκε στο Μεξικό-Νόμιζαν ότι πήγαιναν να παίξουν μουσική και οδηγήθηκαν σε άδειο οικόπεδο