Πυρά ΑΚΕΛ κατά Χαρτσιώτη και Αρναούτη για το θάνατο του 24χρονου-«Η ανάληψη της ευθύνης είναι πλέον μονόδρομος»

Την ανάληψη της ευθύνης από τον Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας, για τον θάνατο του 24χρονου από το Πακιστάν, ζητά το ΑΚΕΛ.

Σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ, αναφέρει πως «ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας να αντιληφθούν ότι η ανάληψη της ευθύνης είναι πλέον μονόδρομος. Η επιβεβαίωση ότι ο θάνατος του 24χρονου στη Λευκωσία, στις 6 του μήνα προκλήθηκε από όπλο αστυνομικού εγείρει τεράστια και πρωτοφανή ζητήματα ως προς την κατάσταση και το βάθος της σήψης που επικρατεί στην Αστυνομία».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Στήνουν στον τοίχο τα κόμματα Αρχηγό και Χαρτσιώτη για υπόθεση Πακιστανού-Ζητούν ανάληψη ευθυνών, αναδεικνύουν ανικανότητα και διαφθορά

Παράλληλα στην ανακοίνωση σημειώνει πως «ενώ αρχικά είχε αποκλειστεί το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, πέντε μέρες αργότερα αποκαλύπτεται ότι ο θάνατος προκλήθηκε από πυροβολισμό από υπηρεσιακό όπλο. Είναι πέρα για πέρα προφανές ότι στήθηκε από το εσωτερικό της Αστυνομίας επιχείρηση κουκουλώματος της υπόθεσης».

Επιπλέον στην ανακοίνωση, σημειώνει πως «τα ζητήματα που εγείρονται είναι πρωτοφανή και τεράστια. Αν η Αστυνομία οργανώνει την απόκρυψη της αλήθειας για οποιαδήποτε υπόθεση ή περιστατικό, τότε ακυρώνει τον ρόλο της και την εμπιστοσύνη της κοινωνίας. Αν δεν μπορεί να εμποδίσει να συμβαίνουν αυτά στο εσωτερικό της, τότε διερωτάται κανείς πώς θα φέρει σε πέρας την αποστολή της για την ασφάλεια των πολιτών. Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στις πρόσφατες συλλήψεις μελών της Αστυνομίας σε σειρά άλλων υποθέσεων που έχουν να κάνουν με διαφθορά, κατάχρηση εξουσίας, δεκασμό καθώς και στην εκρηκτική κατάσταση που επικρατεί σε όλα τα μεγάλα θέματα δημόσιας τάξης και εγκληματικότητας».

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και ο Αρχηγός της Αστυνομίας πρέπει να συναισθανθούν την ντροπιαστική κατάσταση που επικρατεί στο αστυνομικό σώμα και να αντιληφθούν ότι η ανάληψη της ευθύνης είναι πλέον μονόδρομος. Αν δεν μπορούν να το αντιληφθούν οι ίδιοι, τότε η ευθύνη των αποφάσεων βρίσκεται πλέον στον Πρόεδρο, καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

Δειτε Επισης

Πορτοκαλί προειδοποίηση για χαμηλές θερμοκρασίες, φθάνουν μέχρι και στους μείον έντεκα
Κλείνουν δρόμοι για τις καρναβαλίστικες εκδηλώσεις
Απάντηση Μιχαηλίδου για τις εκδρομές μαθητών στα κατεχόμενα-Ζητά παύση της το ΕΛΑΜ
Πόρισμα Hellenic Train για Τέμπη-«Η έκρηξη και η πυρκαγιά ήταν μια ατυχής σύμπτωση»
Η κυβέρνηση Τραμπ προτείνει «ταχύ τερματισμό» του πολέμου στην Ουκρανία χωρίς αναφορά σε εδαφική ακεραιότητα
Πυρκαγιές σε σπίτια σε Λευκωσία και Αυγόρου-Προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές
Ο πατέρας του Κυπριανού για το θάνατο του παιδιού του στα Τέμπη-«Είχε κοκκινίλες στα χέρια του,μύριζε πολύ έντονα χημικά»
Αγώνας δρόμου για τα στοιχεία που θα δείξουν τη διαδρομή τουΚαλογήρου-Στο μικροσκόπιο και ο ιατρικός του φάκελος
Έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ζητεί το Ισραήλ
Η τελευταία πράξη του δράματος-Το ύστατο χαίρε στα θύματα της φονικής πυρκαγιάς στη Λεμεσό