Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια που οδήγησαν στον πύρινο εφιάλτη

Η κατάσταση στο Λος Άντζελες παραμένει τραγική, καθώς οι πυρκαγιές συνεχίζουν να κατακαίνε την περιοχή, με τον αριθμό των νεκρών να ανέρχεται ήδη στους 11. Οι αρχές εκφράζουν φόβους ότι οι απώλειες θα αυξηθούν, καθώς οι έρευνες στα κατεστραμμένα κτίρια και περιοχές είναι σε εξέλιξη.

Χθες ξέσπασε νέο μέτωπο, ανεβάζοντας τον αριθμό των ενεργών πυρκαγιών σε έξι. Παρά την ύφεση των ανέμων που επέτρεψε στους πυροσβέστες να περιορίσουν ορισμένα μέτωπα, το ποσοστό ελέγχου παραμένει χαμηλό. Οι προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες είναι δυσοίωνες, καθώς οι καιρικές συνθήκες δεν φαίνεται να ευνοούν τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Το τελευταίο μέτωπο, ονόματι Άρτσερ, που ξέσπασε χθες δεν είναι ακόμα υπό έλεγχο, την ώρα που η Πυροσβεστική με δυσκολία έχει να έχει καταφέρει να ελέγξει σε πολύ μικρό βαθμό τα δύο μεγαλύτερα μέτωπα.

Η ανησυχία εντείνεται και από τη μετεωρολογική πρόβλεψη για νέο κύμα σφοδρών ανέμων από τη Δευτέρα, με κίνδυνο επέκτασης των μετώπων. Νωρίς το πρωί δόθηκε εντολή εκκένωσης για άλλους 150.000 ανθρώπους, την ώρα που 160.000 περίπου νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Τι πυροδότησε τις φωτιές

Δεν είναι σαφές ακόμα τι πυροδότησε τις πυρκαγιές.

Πιθανότατα θα χρειαστούν μήνες για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα.

Οι πρώτες εκτιμήσεις μιλούν για τα καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος κοντά στις πυρκαγιές στο Eaton και το Palisades, καθώς ήταν σε πλήρη λειτουργία όταν ξέσπασαν οι φωτιές την Τρίτη. Οι ειδικοί στον τομέα της ενέργειας είπαν ότι αυτό ήταν ανησυχητικό επειδή τα ηλεκτρικά καλώδια συχνά είναι αιτία πυρκαγιών κατά τη διάρκεια περιόδων ισχυρών ανέμων.

Την ίδια στιγμή και ενώ δίνονται κάποιες πρώτες εκτιμήσεις για τις ζημιές που κοστίζουν περίπου 150 δισεκατομμύρια, οι κάτοικοι, πολλοί από τους οποίους έχουν μείνει άστεγοι, αναμένεται να κληθούν να δώσουν και άλλη μια μάχη, αυτή τη φορά με τις ασφαλιστικές εταιρείες για την κάλυψη των περιουσιών τους. Σύμφωνα με την ασφαλιστική JPMorgan, οι ασφαλισμένες ζημιές μόνο από την πρώτη φωτιά στο τέλος μπορεί να φτάσουν τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια.

Πηγή: in.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Ο Ζελένσκι έτοιμος να ανταλλάξει εδάφη στο Κουρσκ με ουκρανικά εδάφη υπό κατοχή
Εντεκάχρονη στη Γαλλία βρέθηκε μαχαιρωμένη σε δάσος κοντά στο σχολείο της
Ενισχύονται οι στρατιωτικές δυνάμεις γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας
Ένας νεκρός και 13 τραυματίες σε σύγκρουση τρένου με φορτηγό έξω από το Αμβούργο
Επιμένει ο Τραμπ ότι οι Παλαιστίνιοι θα πάνε να ζήσουν κάπου αλλού
Πύραυλοι Κρουζ ενσωματώνονται στο ντρόουν της Τουρκίας, ανακοίνωσε η ROKETSAN
Τελεσίγραφο Νετανιάχου σε Χαμάς-Απελευθερώστε τους ομήρους ή καταρρέει η εκεχειρία
Χορηγείται νομικό καθεστώς σε 25.000 μετανάστες που επλήγησαν από τις πλημμύρες στη Βαλένθια
Η ροή βοήθειας στη Γάζα έχει αυξηθεί μετά την κατάπαυση πυρός
Ο πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό υπόσχεται σθεναρή απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ