Απάτη μέσω social media-Έγιναν φίλες στο διαδίκτυο, της έταξε κληρονομία και της απέσπασαν 15 χιλιάδες ευρώ

Νέα υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου και απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις διερευνά η Αστυνομία. Θύμα αυτή τη φορά, γυναίκα κάτοικος Πάφου, από την οποία οι επιτήδειοι κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό ύψους €15,000 περίπου.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η παραπονούμενη στην Αστυνομία, πριν από περίπου δύο χρόνια, αποδέχτηκε αίτημα φιλίας, σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, από άγνωστο της πρόσωπο. Το πρόσωπο αυτό συστήθηκε ως γυναίκα, που ζει σε χώρα της Ευρώπης.

Κατά τις συνομιλίες τους, η άγνωστη ανέφερε στην παραπονούμενη ότι ήταν βαριά άρρωστη και νοσηλευόταν σε νοσοκομείο. Της ανέφερε επίσης, ότι θα την όριζε κληρονόμο της, για το χρηματικό ποσό των €60,000, αφού όπως είπε δεν είχε συγγενείς. Για το σκοπό αυτό, ζήτησε από την παραπονούμενη να της αποστείλει τον αριθμό τηλεφώνου της και φωτογραφία του δελτίου ταυτότητάς της, πράγμα το οποίο η παραπονούμενη έπραξε.

Λίγους μήνες αργότερα η επικοινωνία μεταξύ των δύο διακόπηκε ξαφνικά. Ακολούθως, άρχισαν να επικοινωνούν τηλεφωνικά με την παραπονούμενη, διάφορα άγνωστα της πρόσωπα, τα οποία παρουσιάζονταν ως δικηγόροι ή/και διαχειριστές της περιουσίας της υποτιθέμενης θανούσας.

Τα πρόσωπα αυτά σε διάφορες περιπτώσεις ζήτησαν χρήματα από την παραπονούμενη, με σκοπό δήθεν τη διευθέτηση της αποστολής της κληρονομιάς. Η παραπονούμενη πείστηκε και μεταξύ των ετών 2023 και 2025, απέστειλε διάφορα χρηματικά ποσά στους άγνωστους, τα οποία ανέρχονται συνολικά σε περίπου €15,000.

Αφού η παραπονούμενη αντιλήφθηκε ότι έπεσε θύμα απάτης, προχώρησε σε σχετική καταγγελία στο ΤΑΕ Πάφου, το οποίο διερευνά την υπόθεση,

Με αφορμή και αυτό το περιστατικό η Αστυνομία υπενθυμίζει σε όλους, ότι πίσω από κάθε διαδικτυακό λογαριασμό, μπορεί να κρύβεται οποιοδήποτε πρόσωπο, άσχετα με το πώς αυτό παρουσιάζεται. Γι’ αυτό το κοινό καλείται για άλλη μια φορά να είναι πάντοτε προσεκτικό και υποψιασμένο, σε όλες του τις ενέργειες στο διαδίκτυο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Επί ποδός οι Αρχές για πυρκαγιά στην επαρχία Λευκωσίας
Προσπαθούν να εξαπατήσουν επιχειρήσεις μέσω τιμολογίων-Επιτήδειοι προσποιούνται τους προμηθευτές
Με την κατάθεση του κατάδικου στο Κακουργιοδικείο ο δεσμοφύλακας για το κυλικείο-Καταγγελία για εξαναγκασμό και πίεση από ανακριτές
Πρόστιμα σε νομικά και φυσικά πρόσωπα ύψους €20.250 για θανατηφόρο εργατικό στη Λεμεσό
Ελεύθερος Σύρος αιτητής ασύλου με απόφαση Ανωτάτου-«Παρατεταμένης και αδικαιολόγητης διάρκειας κράτηση»
Στο νοσοκομείο μοτοσικλετιστής μετά από τροχαίο στην Πάφο-Συγκρούστηκε με όχημα
Συγκλονισμός από τους τέσσερις νεκρούς στην άσφαλτο μέσα σε 24 ώρες-Τα ευρήματα των νεκροτομών
Έκλεισε λωρίδα στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Λευκωσίας λόγω τροχαίου ατυχήματος
Κατέθεσε η ΠΑΣΕΑ και ακολουθεί η Αστυνομία για τους TAKATA-«Σε κατασκευαστή και ΤΟΜ η ευθύνη για τις ανακλήσεις»
Εντοπίστηκαν σε υποστατικό κρυμμένα πακέτα με καπνό ναργιλέ- Πρόστιμο ύψους €12.000