Προχωρεί με την ετοιμασία νέων εγγράφων προσφοροδότησης για δρόμο Πάφου-Πόλης το Τμ. Δημοσίων Έργων

To Τμήμα Δημοσίων Έργων προχωρεί τάχιστα με την ετοιμασία των νέων εγγράφων προσφοροδότησης για την Α' φάση του δρόμου Πάφου - Πόλης Χρυσοχούς, για να μπορέσει να προβεί στην εξαγγελία της προκήρυξης της προσφοράς, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος, Ελευθέριος Ελευθερίου.

Επεσήμανε πως μετά τον τερματισμό της σύμβασης για το έργο με την ΙΝΤRΑΚΑΤ, το Τμήμα προχώρησε στην λεπτομερή καταγραφή των εργασιών που εκτέλεσε ο εργολάβος με σκοπό να καταρτίσει τον τελικό λογαριασμό καθώς και τις εργασίες που υπολείπονται να εκτελεστούν με τη νέα σύμβαση.

Σκοπός μας, συνέχισε, «είναι όπως έχουμε υποσχεθεί να προσφοροδοτήσουμε, να κατακυρώσουμε και να εκτελέσουμε το έργο εντός της επόμενης τριετίας».

Ερωτηθείς κατά πόσον το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων θα απαιτήσει από τον εργολάβο τυχόν επιπρόσθετο κόστος προκύψει από την ανάθεση του έργου σε άλλον εργολάβο ο κ. Ελευθερίου είπε πως «εμείς όταν θα προσφοροδοτήσουμε το έργο, το κατακυρώσουμε και θα προκύψει η νέα τιμή η οποία θα χρειαστεί να εκτελεστεί το έργο, το επιπρόσθετο κόστος το οποίο θα προκύψει θα το απαιτήσουμε, γιατί αυτό προβλέπει και η σύμβαση που είχαμε με τον εργολάβο».

Ερωτηθείς για τη Β' φάση του έργου, ο κ. Ελευθερίου απάντησε πως αυτή έχει τροχοδρομηθεί και πως βασικά βρίσκονται στη διαδικασία της ετοιμασίας εγγράφων για να μπορέσουν να προσφοροδοτήσουν για μελετητές οι οποίοι θα τους ετοιμάσουν τα έγγραφα για την μελέτη και την κατασκευή του έργου. Ταυτόχρονα, συνέχισε, προχωρούν στη διαδικασία της επικύρωσης των απαλλοτριώσεων. Επεσήμανε επίσης πως η φάση αυτή δεν επηρεάζεται από την εξέλιξη της Α’ φάσης, γιατί, όπως εξήγησε, η κάθε μία φάση εκτελείται ξεχωριστά.

Στόχος τους πρόσθεσε, είναι να είναι έτοιμοι όπως υποσχέθηκαν και τέλος του 2025 αρχές του 2026 το έργο, το οποιο χαρακτήρισε ως απόλυτα αναγκαίο, να προσφοροδοτηθεί και να αρχίσει το πρώτο τρίμηνο του 2026.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση είπε πως αυτή τη στιγμή τρέχουν 70 συμβάσεις από το Τμήμα Δημοσίων Έργων και καμία από τις υπόλοιπες συμβάσεις έχει καταγγελθεί ούτε, σύμφωνα με τα σημερινά δεδομένα, πρόκειται να καταγγελθεί.

Ανέφερε πως το Τμήμα Δημοσίων Έργων και κατ’ επέκταση το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνικών και Έργων διαχειρίζεται τις συμβάσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και πως σκοπός τους είναι μαζί με τους εργολάβους να ολοκληρώνουν και να παραδίδουν τα έργα στο κοινό για να μπορέσουν αυτά να αποδώσουν για το δημόσιο συμφέρον για το οποίο κατασκευάζονται

Ξεκαθάρισε επίσης πως σε καμία περίπτωση δεν είναι πρόθεση τους να καταγγέλλουν τα έργα, σημειώνοντας πως εξαντλούν όλα τα περιθώρια που τους δίνονται μέσα από την κάθε σύμβαση και μέσα από τις διάφορες διαδικασίες για να μπορέσουν να ολοκληρωθούν τα έργα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Μάχη με τις διάσπαρτες εστίες δίνουν πάνω από 400 πυροσβέστες και οκτώ εναέρια μέσα στη Χίο
Με μηνύματα αισιοδοξίας στο Προεδρικό ο Χαν-«Η λύση είναι προς το συμφέρον της Κύπρου, της ΕΕ και των γειτόνων»
Στόχος εμπρηστών η γιαγιά ανήλικου που συνελήφθη για βομβιστικές επιθέσεις και ληστεία
Μήνυμα Τραμπ σε Ιράν και Ισραήλ-«Η εκεχειρία είναι σε ισχύ, μην την παραβιάσετε»
Στο κάδρο δίκτυο κατασκοπείας του Ιράν σε Κύπρο και Ελλάδα-Εξετάζεται η σύνδεση των Αζέρων
Τέσσερεις νεκροί στο Ισραήλ μετά από μπαράζ ιρανικών πυραύλων, παρά την κατάπαυση πυρός
Μαρτυρία για την τρομοκρατική στη Δαμασκό-«Μόλις τελειώσαμε την προσευχή, άνοιξε πυρ εναντίον και ανατινάχθηκε»
Συνεχίζεται το... πάρτι εγκληματιών στη Λεμεσό-Βομβιστική επίθεση σε μπυραρία, εμπρησμό σε όχημα μετά από μια ώρα
ΒΙΝΤΕΟ: Εφιαλτικό βράδυ στη Χίο-Εκκενώθηκαν περιοχές, μάχη σε πέντε πύρινα μέτωπα
LIVΕ: Ο Νετανιάχου επιβεβαίωσε την κατάπαυση του πυρός με το Ιράν