Τρομοκρατικό το χτύπημα στη Νέα Ορλεάνη-«Ήταν αποφασισμένος να προκαλέσει μακελειό»

Η Νέα Ορλεάνη δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση δήλωσε η δήμαρχος της πόλης στην πρώτη ενημέρωση μετά το περιστατικό με το αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος με αποτέλεσμα 10 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους.

Όπως εξήγησε στη συνέχεια η αρχηγός της αστυνομίας, ο δράστης είναι άνδρας και «ήθελε να σκοτώσει, δεν ήταν ατύχημα, ούτε περιστατικό οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ. Ήταν αποφασισμένος να προκαλέσει μακελειό». Περιγράφοντας, δε, τι συνέβη είπε ότι το αυτοκίνητο που έπεσε στο πλήθος κινείτο με μεγάλη ταχύτητα.

Σύμφωνα με την ίδια από τους 10 νεκρούς, στην πλειονότητα τους είναι κάτοικοι της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Τραγωδία ανήμερα της Πρωτοχρονιάς στη Νέα Ορλεάνη-Στους δέκα οι νεκροί από την επέλαση το οχήματος

Ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο, επίσης, για τουλάχιστον 35 τραυματίες, ανάμεσά τους και δύο αστυνομικοί που δέχθηκαν τα πυρά του άνδρα, ο οποίος άνοιξε πυρ αφού έπεσε στο συγκεντρωμένο πλήθος στη γαλλική συνοικία της πόλης.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του FBI είπε ότι εντοπίστηκαν και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, χωρίς να διευκρινίζει πού και πότε βρέθηκαν.

Πάντως κανείς από όσους ανέλαβαν την πρώτη επίσημη ενημέρωση μετά την επίθεση που σημειώθηκε στις 3:15 τα ξημερώματα (ώρα Ορλεάνης) δεν είπαν κάτι περισσότερο για την τύχη του δράστη.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο CBS ότι το αυτοκίνητο έπεσε στο συγκεντρωμένο πλήθος και στη συνέχεια ο οδηγός του άνοιξε πυρ, με αποτέλεσμα αστυνομικοί που ήταν στο σημείο να πυροβολήσουν και αυτοί, με τις πληροφορίες αυτές να μην επιβεβαιώνονται για την ώρα από τις επίσημες αρχές.

Το περιστατικό συνέβη σε διασταύρωση της γαλλικής συνοικίας της πόλης περίπου στις 3:15 τα ξημερώματα (ώρα Νέας Ορλεάνης).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: ΒΙΝΤΕΟ: Όχημα έπεσε σε πλήθος κόσμου μετά την αλλαγή του χρόνου στη Νέα Ορλεάνη-Ένας νεκρός

«Το μόνο που είδα ήταν ένα φορτηγάκι να πέφτει πάνω σε όσους ήταν συγκεντρωμένοι στο αριστερό πεζοδρόμιο στον πεζόδρομο Bourbon. Ένα από τα κορμιά έπεσε πάνω μου» είπε ο 22χρονος αυτόπτης μάρτυρας Κέβιν Γκαρσία, ο οποίος συμπλήρωσε ότι άκουσε και πυροβολισμούς.

Ένας άλλος 22χρονος, είπε στο CNN πως «όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν και να φωνάζουν τρέχοντας να κρυφτούν. Όταν βγήκαμε από το κλαμπ που ήμασταν οι αστυνομικοί μα έλεγαν να φύγουμε γρήγορα. Είδα αρκετούς νεκρούς και αρκετούς να χρειάζονται πρώτες βοήθειες».

Σημειώνεται ότι στη Νέα Ορλεάνη είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί σήμερα ο διάσημος στις ΗΠΑ αγώνας του κολλεγιακού πρωταθλήματος αμερικανικού ποδοσφαίρου (Sugar Bowl) με αντίπαλους την ομάδα του πανεπιστημίου της Τζόρτζια και την ομάδα του πανεπιστημίου του Νοτρ Νταμ. Τοπικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες ότι στο γήπεδο αναμένεται να δώσουν το «παρών« χιλιάδες οπαδοί των δύο κολεγίων.

Στην πρώτη του δήλωση ο κυβερνήτης της Λουιζιάνα έκανε λόγο για «τρομακτική πράξη βίας» καλώντας όλους όσοι βρίσκονται στη Νέα Ορλεάνη να αποφεύγουν την γαλλική συνοικία.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δειτε Επισης

Συνελήφθη ο Εκρέμ Ιμάμογλου-«Δεν θα υποκύψω»
Φον ντερ Λάιεν: Η Ευρώπη πρέπει επειγόντως και γρήγορα να επανεξοπλιστεί
Οι IDF «εξουδετέρωσαν» τον κυβερνητικό επικεφαλής της Χαμάς στη Γάζα
ΒΙΝΤΕΟ: Χταπόδι πήγε να... στραγγαλίσει δύτη στη Ρωσία, επειδή το ενόχλησε
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την πυρκαγιά σε κλαμπ στη Βόρεια Μακεδονία-Αδερφές πήγαν μαζί στο κλαμπ και επέζησε η μία
Τραμπ μετά τη συνομιλία με Πούτιν: Αυτός ο πόλεμος δεν θα είχε ξεκινήσει ποτέ αν ήμουν πρόεδρος
Ο Πούτιν συμφώνησε να παύσουν οι επιθέσεις στις ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας για 30 ημέρες
Ολοκληρώθηκε η μαραθώνια τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ–Πούτιν
Σε εξέλιξη το τηλεφώνημα Τραμπ-Πούτιν για την Ουκρανία
BINTEO: Μια νεκρή και δυο τραυματίες από το περιστατικό με όχημα που έπεσε σε πεζούς στο Λονδίνο