Ολοκληρώθηκε μετά από δώδεκα ώρες το Συνοδικό, μαραθώνια διαδικασία-Σκυτάλη στους μάρτυρες υπεράσπισης

Σε μαραθώνιο εξελίχθηκε η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστηρίου για την υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, η οποία ξεκίνησε στις εννέα το πρωί και ολοκληρώθηκε γύρω στις οκτώ το βράδυ, αφού πρώτα κατέθεσαν όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας.

Τον χορό άνοιξε ο Ησαΐας, ο οποίος ήταν και το πρόσωπο κλειδί για τα τεκταινόμενα στην Μονή και τα όσα ακολούθησαν, με την κατάθεση του να διαρκεί περίπου τρεις ώρες και στα πλαίσια της οποίας αναφέρθηκε εκ νέου στα όσα καταλογίζει στους τρεις μοναχούς που βρίσκονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στις πληροφορίες που λάμβανε, στα στοιχεία που έφθασαν ενώπιον του και στις ενέργειες τις οποίες προέβη, ενώ στην αντίπερα όχθη, ο Αρχιμανδρίτης Πορφύριος, σε ρόλο συνήγορου υπεράσπισης, δεδομένου πως οι μοναχοί δεν εκπροσωπούνταν τελικά από δικηγόρο, υπέβαλε ριπή ερωτήσεων στον Μητροπολίτη.

Μάλιστα, όπως αναφέρουν πληροφορίες, σε κάποια στιγμή οι μοναχοί προσκόμισαν συνομιλίες αναφορικά με την παράδοση χρημάτων, με συνθηματικό τα φάρμακα, ωστόσο ο Μητροπολίτης αμφισβήτησε τη γνησιότητα τους, με τους μοναχούς ωστόσο να επιμένουν πως πρόκειται για μηνύματα που απέστελλε ο ίδιος, ειδικότερα κατά την προεκλογική περίοδο.

Μετά τον Μητροπολίτη, ακολούθησαν άλλοι μάρτυρες κατηγορίας, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου αλλά και ο πάτερ Βαρνάβας, ο οποίος, σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, ήταν το πρόσωπο που ενημέρωνε τον Ησαΐα σε σχέση με τα τεκταινόμενα στη Μονή αλλά και για τα όσα κατέγραφαν οι κάμερες.

Η κατάθεση μαρτύρων ολοκληρώθηκε γύρω στις οκτώ το βράδυ, ενώ αύριο έχει προγραμματιστεί να καταθέσουν οι μάρτυρες υπεράσπισης. Ανάμεσα στα πρόσωπα που κλήθηκαν από την πλευρά των μοναχών, ώστε να αντεξεταστούν αλλά άγνωστο εάν θα παρουσιαστούν ενώπιον του Συνοδικού, είναι ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, ο Μητροπολίτης Μόρφου αλλά και ο πρώην Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης.

Στο μεταξύ, δεν αποφεύχθηκαν και τα απρόοπτα, αφού το απόγευμα, κατά τις 15.30, έφτασε ασθενοφόρο στην Αρχιεπισκοπή, καθώς συνοδός ενός από τους μάρτυρες, ένιωσε αδιαθεσία και δέχθηκε φροντίδα επί τόπου, από το πλήρωμα του ασθενοφόρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Δειτε Επισης

Χειροπέδες σε πέντε πρόσωπα-Εντοπίστηκαν ναρκωτικά και 41.670 σε οικίες, οχήματα και περίπτερα
Εκτράπηκε η μοτοσικλέτα που επέβαινε ο άτυχος 16χρονος και προσέκρουσε σε δέντρο-Εντοπίστηκε νεκρός σε χαντάκι
«Απαιτούμε την παραίτηση Σαββίδη και Αγγελίδη, καρατομήθηκε η Ντόρια γιατί δεν υπέκυψε στους εκβιασμούς να αλλάζει πορίσματα»
Συνελήφθη ο 53χρονος φερόμενος δράστης της απόπειρας φόνου στο Πισσούρι-Δίνει μάχη για τη ζωή ο 30χρονος
«Αδιαφορία, απραξία, χαοτική κατάσταση»-Η σκιαγράφηση της πολιτικής ευθύνης που έμεινε ορφανή για τους ΤΑΚΑΤΑ
Απόπειρα φόνου στη Λεμεσό-Διασωληνωμένος 30χρονος που μαχαιρώθκε έξω από υπεραγορά
Υπό έλεγχο η πυρκαγιά μεταξύ Λιμνάτη και Λάνειας-Κατέκαψε επτά εκτάρια γης
Διαμαρτυρήθηκαν εις μνήμη του Θανάση έξω από τη Νομική Υπηρεσία-«Τιμωρία στους ενόχους»
Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του θανατηφόρου με θύμα 16χρονο-Έλειπε από χθες, τον εντόπισαν νεκρό οι οικείοι του
ΒΙΝΤΕΟ: Πυρκαγιά μεταξύ Λάνειας και Λιμνάτη-Στη μάχη εναέρια μέσα, ενήμεροι Χαρτσιώτης και Γ.Δ. του Υπ. Γεωργίας