Η Ιταλία ζητά από ΕΕ έγκαιρη επανεξέταση απαγόρευσης κινητήρων εσωτερικής καύσης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αποφασίσει ήδη από το επόμενο έτος εάν θα επανεξετάσει τον κανονισμό που ουσιαστικά απαγορεύει την πώληση νέων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων στο μπλοκ των 27 χωρών από το 2035, δήλωσε το Σάββατο ο Υπουργός Βιομηχανίας της Ιταλίας.

Μιλώντας στο περιθώριο του επιχειρηματικού φόρουμ TEHA στο Τσερνόμπιο, ο Αντόλφο Ούρσο δήλωσε ότι μια ενδιάμεση αξιολόγηση της προόδου για την τήρηση των νέων κανόνων, που επί του παρόντος πρέπει να ισχύσουν το 2026, θα πρέπει αντ' αυτού να πραγματοποιηθεί στις αρχές του επόμενου έτους.

«Νομίζω ότι αυτό θα πρέπει να είναι το πρώτο θέμα με το οποίο θα ασχοληθεί η νέα Ευρωπαϊκή Επιτροπή, διότι οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι χρειάζονται σαφήνεια», δήλωσε ο Ούρσο.

Η συμφωνηθείσα νομοθεσία της ΕΕ θα απαιτεί τα νέα αυτοκίνητα που θα πωλούνται μετά το 2035 να έχουν μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, καθιστώντας αδύνατη την πώληση νέων οχημάτων που κινούνται με ορυκτά καύσιμα στο μπλοκ.

Η δεξιά Κυβέρνηση της Τζόρτζια Μελόνι πιστεύει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να επιτρέψει στα κράτη μέλη να έχουν μεγαλύτερη ελευθερία στην επιλογή της τεχνολογίας που προτιμούν για την επίτευξη των συμφωνηθέντων στόχων απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα και υποστηρίζει μια πιο σταδιακή απομάκρυνση από την τεχνολογία των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

«Η απαγόρευση του 2035 για τα νέα αυτοκίνητα με κινητήρα εσωτερικής καύσης είναι παράλογη και πρέπει να αναθεωρηθεί», δήλωσε στο ίδιο συνέδριο ο Υπουργός Ενέργειας της Ιταλίας Γκιλμπέρτο Πικέττο Φράτιν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Η Ουκρανία προετοιμάζεται για τη θερινή ρωσική επίθεση-«Μην περιμένετε θαύμα»
Δεύτερο blackout στη Γαλλική Ριβιέρα-Έρευνες των Αρχών για δολιοφθορά
Ουκρανία και Ρωσία αντάλλαξαν τους τελευταίους 303 αιχμαλώτους (pics)
Τρία αδελφάκια ανάμεσα στους 12 νεκρούς από τη ρωσική αεροπορική επιδρομή κατά της Ουκρανίας
Επενδυτής κρυπτονομισμάτων κατηγορείται ότι απήγαγε και βασάνιζε άνδρα-Είχε βοηθό μια Ιταλίδα σταρλετ
Ο Πούτιν βρέθηκε στο επίκεντρο ουκρανικής επίθεσης με drones στο Κουρσκ ενώ πετούσε με ελικόπτερο
Η Κάγια Κάλας ζητά την άσκηση της «μέγιστης διεθνούς πίεσης» επί της Ρωσίας μετά τη νέα πολύνεκρη επίθεση
Επιμένει για το Χάρβαρντ ο Τραμπ-«Κάποιοι προέρχονται από χώρες που δεν είναι καθόλου φιλικές έναντι των ΗΠΑ»
Πάνω από 20 νεκροί από ισραηλινές επιδρομές στη Γάζα-Ανάμεσά τους παιδιά, έγκυος και δημοσιογράφος
Έλιωσαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με 51,6 βαθμούς Κελσίου